Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Feltúrt utak Győrben - A Híd utca egyirányú lesz, változik a buszok útvonala is

Néhány napja, közmű rekonstrukciós munkálatok miatt, teljesen lezárták a Híd utcát Győrben. Csütörtöktől egyirányúsítják. A helyi autóbuszok útvonala is megváltozik! Nézze meg térképen!
A Híd utca lezárása miatt, a Belvárosból Sziget városrészbe, Pinnyéd felé, illetve a Jedlik híd felé tartóknak jelentős kerülőket kell tenniük.


A Petőfi hídról érkezve, a hídról lekanyarodva, balra kell vennünk az irányt, majd innen ismét balra, a Kossuth utcára kanyarodva. Itt el kell mennünk egészen a Városház közig és kanyarodjunk jobbra.

A Hársfa utcán és a Köztelek utcán végighajtva eljuthatunk a Radnóti útig, mely már összeköttetésben van a Stromfeld úttal, innen elmehetünk Pinnyéd felé és a Jedlik hídra is felhajthatunk.

A Híd utca lezárva.
A Híd utca kedden még le volt zárva. Csütörtöktől egyirányú lesz.

Visszafelé, a Belváros felé csak a Petőfi hidat használhatjuk. Ezt a Stromfeld és az Erkel Ferenc utcán át érhetjük el.

Érdemes figyelni az utcákon kihelyezett táblákra is, melyeken nyilak jelzik a terelés irányát.


Június 23-tól azonban ismét változik a közlekedési rend. A Híd utca egyirányú lesz.

"A 2, 2A, 8 jelzésű autóbuszok Pinnyéd és a Korányi Frigyes tér felé visszatérnek eredeti (a Híd utca lezárása előtti) útvonalukra.

A 14-es autóbuszok a Liget utca felé új, végleges útvonalukon közlekednek: Rába kettős híd – Híd utca – Stromfeld utca – Radnóti Miklós utca (új tömbáttörés). Emiatt nem érintik a Semmelweis utca, Rába Quelle fürdő és a Botond utca megállóhelyeket, viszont megállnak a Híd utca, Rába Quelle fürdő és a Stromfeld utca megállóhelyeken.

A "Köztelek utca" megállóhely áthelyezésre kerül a Radnóti Miklós utcába, a 22. számú épület elé.

t

A 14-es autóbuszok a Belváros és Marcalváros felé a Radnóti Miklós utca (új tömbáttörés) – Erkel Ferenc utca útvonalon közlekednek. Emiatt nem érintik a Botond utca és a Simor János püspök tere megállóhelyeket, viszont megállnak az Erkel Ferenc utcában, a Stromfeld utca kereszteződése után.

A "Köztelek utca" megállóhely áthelyezésre kerül a Radnóti Miklós utca 15. sz. épület elé.

Az Erkel Ferenc utcából továbbra is a Dr. Róth Emil utca – Petőfi híd – Zechmeister utca – Jókai utca terelőútvonalon közlekednek a fenti autóbuszjáratok, várhatóan 2011. július 15-ig" - tudtuk meg a Kisalföld Volántól.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. ombi 2011. június 24. 10:28
  „Na, jól megaszontam. Helyesen:
  Ráadásul a már ott jövő bicikli a Fehérhajóhoz érve balra is, előre is Behajtani tilos táblába ütközik.”
 • 22. ombi 2011. június 24. 10:26
  „mz77: jaj, csak azt nem tegyék! A győri biciklisek csak szívnak, ha ezek a ´szakértők´ utat építenek a számukra!

  A Kiss Ernő utcába a Radnóti felől bevezeti a körforgalom a kerékpárokat, pedig ez az utca a Szarvas utca felé egyirányú. Ám a várható szembejövő bicikliforgalomról SEMMI nem tájékoztatja a közlekedőket! Ráadásul a már ott jövő bicikli a Fehérhajóhoz érve balra is, előre is Behajtani tilos fogadja a biciklist. Elftársak, hová menjen a szabályokra nem sz.ró biciklis??”
 • 21. Irwine 2011. június 24. 00:08
  „#15: Ja, a meddig-et nem időben értettem. :)”
 • 20. Accentos 2011. június 23. 23:39
  „17: nem biztos hogy jobban tudják,csak lehet,hogy logikusabban gondolkodnak,józan paraszti ésszel,amit sajnos nem adnak a diploma mellé...”
 • 19. mz77 2011. június 22. 17:52
  „Remélem hogy az egyirányúsítás miatt felszabaduló helyet kerékpárút építésére fordítják.”
 • 18. urbaniastapista 2011. június 22. 16:59
  „#16.
  Kis csoda is csoda? Bár nem teljesen olyan, mint amire vágynál. Egy éve még úgy láttam, hogy olyan lesz, mint a Czuczor utca a Komédiás étterem meg a maffiózó virágbolt előtt.”
 • 17. balazsmail 2011. június 22. 16:18
  „Látom, megint mindenki jobban tudna mindent..... :)”
 • 16. ombi 2011. június 22. 16:16
  „A Radnóti utca felől a Kiss Ernő utcára még ki van építve a körforgalomból kilépő kerékpárút. (azt most hagyjuk, hogy milyen tervezés szüli ezt a rendszert)
  Tehát a Kiss Ernő utcára még be lesz vezetve a kerékpáros forgalom. Ha a Híd utca végig egyirányú lesz kifelé, miként jutnak ezek a kerékpárok a belvárosba? Akkora rugalmasságot nem várok a győri úttervezőktől, hogy a mindeddig kétirányú Híd utcán megoldják a kerékpárok ellenirányú szabályos közlekedését. Vagy vannak még csodák?
  Bízzunk benne.”
 • 15. Freehill 2011. június 22. 16:14
  „#11: tudtommal végleg... teljesen jogos az észrevételed, hogy a körforgalom viszont két irányra készült, nem tudom, hogy azzal mit csinálnak, talán átépítik majd.”
 • 14. Hyppolit 2011. június 22. 15:27
  „Az éppen érintett szakaszt (utca-részt) le kellett volna zárni egy korrekt és egyeztetett terelési tervvel és ingatlanbehajtási lehetőséggel, majd max(!) másfél hónap alatt az egész rekonstrukciót el lehetett volna végezni...és a szakszerüségről még nem is beszéltünk.(teherbírás, tömörség, visszatömörítés, stb). Kiváncsi lennék, hogy ki a munka "gazdája"?”
 • 13. gig 2011. június 22. 13:46
  „8.

  Ennél jobban nem tudom kinyitni a szemem. Nem írtam, hogy minden busz üresen kong, nem is figyelem tudatosan, mert alapból nem érdekel a téma, bosszantani meg nem akarom magamat.

  2 db csuklóst láttam az elmúlt napokban, mindketten egy személy ült, és nem hajnalban vagy éjszaka történt a két eset, hanem napközben.

  Mindkét csuklós buszon egy-egy személy utazott (plusz a sofőr, az már végülis kettő). Ennyit mondtam, ezt láttam. Pont.”
 • 12. pozdorja 2011. június 22. 13:07
  „Az a mód ahogyan a közműcserét csinálják, finoman szólva is röhejes. Kiásnak egy 20 méteres szakaszt, kicserélik a közművet, betemetik, kiássák a következő szakaszt, és így tovább. Közben amíg a kiásott szakaszon cserélnek, egy csomó gép csak pihen, nem dolgozik? Aztán amíg ássa a következő szakasz, egy csomó munkás lébecol. Tényleg ennyire gazdagok vagyunk hogy ezt a szocializmusból itt maradt munkatempót finanszírozni tudjuk? Szerintem nem.”
 • 11. Irwine 2011. június 22. 12:33
  „Sorry, szóval: katasztrofális. :) Egyébként a Híd utca meddig lesz egyirányú? Mert a körforgalom két irányúra lett kialakítva.”
 • 10. Irwine 2011. június 22. 12:28
  „Ezzel csak egy baj van. A Radnóti utca eleje katasztrófális állapotban van. Azt is fel kellett volna újítani.”
 • 9. Accentos 2011. június 22. 12:18
  „Csak gratulálni tudok annak,aki kitalálta,hogy az egész belváros egyszerre legyen feltúrva,turisztikai időszak kellős közepén,rendezvény rendezvény hátán.Konkrétan én 35 éve ismerem a várost,de mikor már a kis kerülő utcácska is fel van túrva,meg annak a kerülője is,akkor már én is tanácstalan vagyok egy pillanatig...
  Nem mellesleg,oké,hogy picinyke táblára ki van írva,merre van az élményfürdő,én elbolyongok,de mikor egy német vagy cseh kérdezi,próbálja meg valaki értelmesen elmagyarázni! Azért minimum egy idegen nyelvű tájékoztató is elférne.ma csak kettő külföldit navigáltam el az élményfürdőhőz,hiába beszélek nyelveket,egyszerübb volt,hogy kövessen.és nem vagyok taxis,csak egy egyszerü ember,akinek arrafelé volt dolga...”
 • 8. Mezike 2011. június 22. 10:30
  „gig, azért majd jobban nyisd ki a kis szemed légyszi, mert pl. iskolaidőben (fél 2-kor és fél 3-kor is) tömve van egymás után több csuklós is. Reggel meg ugyanez.”
 • 7. Madarász 2011. június 22. 10:13
  „Gratuláció a városvezetésnek!
  Jobb helyeken az ilyen munkákat nem a nyári szezonban végzik...

  Fél város feltúrva, GYÁÉV zárva, a strand csak élmény jeggyel és még megközelíthetetlen is, káosz, kosz, szemét... Igazán érdekelne, hogy mivel is akarják fejleszteni a turizmust?

  Esetleg a Széchényi téri közfürdővel?”
 • 6. gig 2011. június 22. 09:52
  „Bocs, Radnóti utcát akartam írni!”
 • 5. gig 2011. június 22. 09:51
  „#3:

  Teljesen egyetértek. Káosz az egész, de (sajnos) ehhez is hozzá lehet szokni.

  A Városház köz egyirányúvá tétele a sokadik idétlen (az előzményekhez képest kétségkívül következetes) húzás volt. Csodálom, hogy a Randóti utát még nem egyirányúsították...

  Viszont csodálatos elégtételt jelent azt látni, hogy a Bercsényi liget vonatkozó szakaszán himbilimbiző csuklós 14-es buszokon eddig még nem láttam egynél több utast. Éljen a gazdaságosság, az értelmes tervezés!”
 • 4. buggyant 2011. június 22. 09:10
  „Köszi Freehill, nem matatok, felülök rá naponta úgyis, majd látom, merre megy.
  De valami szörnyű egyébként....”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Falunap Abdán Roy és Ádámmal

Falunapot rendeznek Abdán a sportpályán szombaton. Focitornával és főzőversennyel kezdődik a nap, és… Tovább olvasom