Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Feltétellel felmondott körjegyzőség

Működik, de az új csatlakozó pénzügyi kockázatot hozott – így foglalható össze röviden az Abda és Börcs Ikrénnyel kibővített körjegyzőségének első féléve.

Az ügyintézés szempontjából bevált, spóroltak is ezzel a települések, ám a régi tagok feltétellel felmondták az egyezséget az új csatlakozóval.

Ikrény továbbra is arra törekszik, hogy fennmaradjon és erre van is esély.

Év elején adtunk hírt arról, hogy három tagúra bővült Abda és Börcs már csaknem két évtizede jól működő közös körjegyzősége. Ahhoz idén Ikrény is csatlakozott.

Szabó Zsolt abdai polgármester arról számolt be, hogy Abda és Börcs önkormányzata a hármas közös körjegyzőséget Ikrénnyel – feltétellel ugyan, de – nemrégiben felmondta. Év végén akkor szűnhet meg a körjegyzőség kibővítése, ha legalább fél évvel előtte bejelentik, tehát június végéig kellett dönteniük. De csak akkor lép életbe a felmondás, ha a körjegyzőséggel kapcsolatos fizetési kötelezettségeinek Ikrény nem tesz eleget.

Rácz Róbert börcsi polgármester szerint csak egy ok volt a feltételes felmondásra, a pénzügyi ok. „Önvédelmi reflex volt részünkről. Ha ezt most nem jelentjük be, akkor 2010 végéig nem szűnhet meg a hármas körjegyzőség."

– Az eltelt időszak igazolta, hogy helyes döntést hoztunk, amikor a körjegyzőséghez csatlakoztunk, pénzügyileg és szakmailag is. Képviselőtestületünk továbbra is arra törekszik, hogy fennmaradjon – szögezte le Gergó András ikrényi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák tilalom a kishajóra

Gönyű–Kolozsnéma - Nem köthet ki a gönyűi kishajó vasárnap a szlovákiai Kolozsnémánál, így a… Tovább olvasom