Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Felszámolt drogkereskedő-hálózat a megyében - fotó

Alig öt hónap alatt négy drogfutárt fogtak el és húsz kilogramm nagy tisztaságú amfetamint foglaltak le a NAV győri pénzügyi nyomozói.

Beazonosították a kábítószer Magyarországra szállítását szervezőket, a futárokat irányítókat, s az áru finanszírozóit is. Húsz évet kaphatnak a drogkereskedők.

A NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága egy több hónapja tartó, kábítószerrel visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozás végére tett pontot a napokban.

A pénzügyi nyomozók tudomására jutott tavaly áprilisban, hogy egy társaság kábítószert készül Magyarországra csempészni Hollandiából. Az ügy felgöngyölítésén dolgozók alig öt hónap alatt négy drogfutárt fogtak el, és 20 kilogramm nagy tisztaságú amfetamint foglaltak le. A vegyület hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 175-szöröse volt.

A NAV regionális bűnügyi sajtóreferense, Fenyvesi Lili hadnagy tájékoztatása szerint sikerült beazonosítani a kábítószer Magyarországra szállítását szervező és a futárokat irányító személyeket is, akik vallomást tettek, így az is kiderült, kik rendelték és finanszírozták a csempészárut. Ők heten szintén előzetes letartóztatásba kerültek.A nyomozás folyamán több fővárosi helyszínen tartottak házkutatást, így újabb kábítószer-származékok – marihuána, ecstasy tabletta, kokain és több mint ezer darab tiltó listán nem szereplő designerdrogot tartalmazó tabletta – kerültek elő, valamint több mint egymillió forintot és a kábítószer szállítására használt személygépkocsikat találtak és foglaltak le a pénzügyi nyomozók.

A bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt 11 ember ellen folytatott nyomozás a múlt héten befejeződött, az ügy 3200 oldalas iratanyagát a pénzügyi nyomozók vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek. Büntetésük akár 20 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Ezzel lezárult a győri pénzügyi nyomozók utolsó jelentős kábítószeres ügye. Azért utolsó, mert ez év január 1-jétől a kábítószerhez köthető bűncselekmények nyomozása átkerült a rendőrség hatáskörébe. Azokat az ügyeket, amelyek december 31-ig a nyomozó hivatalnál folyamatban voltak, még lezárták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bójákat kerülgettek a vezetők

Polgármesterek nyűtték autóikat az écsi Rábaringen, a rendőrség vezetéstechnikai oktatásán. Tovább olvasom