Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Felszámolás alatt is működik a Rekard

Az elkövetkező hónapokban biztos, hogy továbbra is lesz munkájuk a felszámolás alá került Rekard kft. győri üzemében dolgozóknak, akik remélik, megmarad a cég s ezáltal állásuk is.

˝A harmadik felszámolás˝ címmel decemberben írtunk arról, hogy ismét felszámolás alá került a Rekard Produkt Gépgyártó Kft., ami győri üzemében mintegy százhúsz embert érint.

Latorczai János felszámolóbiztos portálunkat arról tájékoztatta, hogy jelenleg folyik a cég teljes átvilágítása, a vagyonfelmérés és más ilyen helyzetben szokásos, előírt technikai eljárás. Elmondta: a minap tárgyalt a szakszervezet képviselőivel, s tudatta velük, hogy a munkavállalók dolgozhatnak továbbra is, éppúgy, mint a felszámolás előtt és bérüket is megkapják, ahogy eddig. A biztos szándéka az, hogy ez a későbbiekben is így maradjon.

A fémipari cégnek továbbra is vannak megrendelései, a munkásokra szükség van. Fotó: Bertleff
A fémipari cégnek továbbra is vannak megrendelései, a munkásokra szükség van. Fotó: Bertleff

– Megrendelései vannak a Rekardnak, ezért jelenleg az elkövetkező két-négy hónapra biztosítva látom a dolgozók munkáját. Létszámszűkítés elképzelhető, de ezt úgy szeretném megoldani, hogy ne jelentsen leépítést – mondta a nyugdíjas dolgozókra és a kölcsönzött munkaerőre utalva Latorczai János és hozzátette: remélhető, hogy ismét működőképes állapotban értékesítik a céget – mint a korábbi hasonló eljárásokkor –, azaz ismét túlélheti a felszámolást.

Rónaszéki István, az üzemben dolgozók szakszervezeti titkára úgy véli, fontos, hogy a felszámoló megígérte: február közepén munkásgyűlést tart. Ha bizonytalanabb is állásuk, legalább tájékoztatást kapnak a dolgozók. Az érdekképviselő örül, hogy a felszámolóbiztos partner a cég továbbműködtetésében a jelenlegi helyzetben is. Aggódnak viszont a munkások amiatt, milyen döntést hoz majd a cég hitelezőinek választmánya, mert szeretnék, ha megmaradna a fémipari vállalkozás.

Bíznak abban, hogy fennmaradnak a kft. piaci kapcsolatai, amelyeket a legutóbbi felszámoláskor a céget megvásárló új tulajdonos épített ki.

Olvasóink írták

  • 1. enzof 2010. január 25. 09:20
    „Úgy legyen..
    :):)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze Ottó ˝lefőzte˝ művészvendégeit

Vincze Ottó a TV2 Hal a Tortán című műsorában pénteken megmutatta, hogy a konyhában is megállja a… Tovább olvasom