Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Félpályás lezárással tiltakoznak a határátkelőknél

A Jobbik felhívására a vámosszabadi határátkelőnél 9-14 óráig, Rajkánál 8-18 óráig lesz félpályás lezárás kedden.

Kedd - 6.00

Az MTI információi szerint a szlovák rendőrség és a szervezők is felkészültek az államnyelvtörvény elleni dunaszerdahelyi tüntetésre, amelyre kedden délután kerül sor a helyi labdarúgócsapat stadionjában.

Hétfő

Félpályás útlezárást szervez a Jobbik Magyarországért Mozgalom Mosonmagyaróvári és Győri Alapszervezete is a szlovák államnyelvtörvény elleni tiltakozásul. A tiltakozással egyidejűleg követeli a szervezet a törvény azonnali eltörlését.

A rajkai határátkelőn 8-18 óráig, Vámosszabadinál 9-14 óráig lesz félpályás útlezárás szeptember 1-jén, kedden.

Félpályás lezárás lesz még további négy határátkelőnél is, a komárominál 15-18 óráig, Esztergomban és Parassapusztánál 9-16 óráig, és Letkésnél 8-16 óráig.

A mosonmagyaróvári és győri alapszervezet a két megyei határátkelőnél várja azokat, akik csatlakozni szeretnének a demonstrációhoz.

A Jobbik Győri Alapszervezete a félpályás útlezárás után részt vesz a dunaszerdahelyi stadionban szervezett tiltakozó nagygyűlésen.

Olvasóink írták

 • 19. vitriol2 2009. november 16. 12:51
  „Te kis szerény" valamilyen -házy" (7)tudod a jobbik...-ok ilyen fajta "tiltakozásaik" miatt hátrányba kerülnek azok az "utazok" kik munka vagy/és kirándulás miatt utaznak a két ország közt, és a kint élő magyarok. Tudod Te kis "...házyy" akik a slovák nyelvtörvényt alkották azok nem "veszik észre" " ezeket az akciokat.
  Ja a Ti jobbik... akármitek nem csak a jobb és baloldalon "örvendenek" utálatnak" hanem már a saját nemzetközi táborotokban is. Tudod M. Krisztinát- a buzizo párt első asszonyát(?), tudod aki a homokosok "érdekében" kifejtett tevékenysége miatt nagyot "kaszált"-tudod nagyon sok pénzt kapott- ja és kapott egy dijat is- nahát ez a "hisztériás" nőszemélyt már az angol "testvér "pártotok sem fogadja.
  félreértés elkerülése végett és nem értek egyet a slovák nyelvtövénnyel, na de ha egy ilyen jobbik.... párt akármi is "kiáll" ez ellen, hát többet ront mint javit. <moderálva>”
 • 18. Árpád-házi 2009. szeptember 04. 20:41
  „11. hozzászólás creat 2009.09.01. 07:07 <---Te nagyon alul iskolázott vagy!”
 • 17. lótusz 2009. szeptember 03. 08:20
  „mirakle féléknek meg ott kellene élni a határ túloldalán elnyomott magyarként akkor megtudná miféle érzés ha anyanyelvedet elveszik. ott sokkal magyarabb magyarok élnek mint ti tudják mi a nemzet. de nektek fontosabb a buzitüntetés meg a mónika show.”
 • 16. lótusz 2009. szeptember 03. 08:16
  „creat. jobb lett volna ha te is tüntetgetsz. van aki az utolsó nap szabadságát áldozta szívvel és lélekkel a tüntetgetésre. de soha nem jutunk előre az afféle figurák miatt mint te. hagyni hadd szívják a vért a hatalom diktátorai elven gondolkodók miatt. a szlovák nyelvtörvény az fasizmus és rasszizmus. nem a jobbik és a gárda ahogy azt a hatalom igyekszik agymosásként előadni.”
 • 15. miracle 2009. szeptember 01. 20:51
  „Én nem úgy szoktam észrevenni, hogy a dugóban álló, munkába, haza, vagy éppen szabadságra igyekvő autósok olyan marha nagyon csípnék ezeket a zászlólengetős, turbómagyar, meg monnyonle féle útlezárásokat. Olyan már inkább van, hogy inkább nem szólnak nekik semmit elhaladva mellettük, mert senkinek sem hiányzik, hogy 1-2 bunkó a kocsijukat megrugdalja. Szóval őket ahhoz a táborhoz behúzni, akik kedvük szerint még be is állnának oda demonstrálni, nos egy kissé naív elképzelés.
  Egyébiránt az értelme ennek nulla, mivel ettől nem fog változni semmi, nagy ívben tesznek rá a túloldalon, ezt mindannyian jól tudjuk. Aminek meg nulla az értelme, azt miért is kéne támogatni?
  Végül is lehetne demonstrálni a jó időért is és lehülyézni azt, aki nem tüntet érte (mert a jó időt mindenkinek szeretnie kell), csak éppen annak sem lenne látszatja.”
 • 14. Agent 2009. szeptember 01. 18:40
  „11, ha a szlovákiaihoz hasonló törvényt vezetne be a magyar kormány a hazai kisebbségekre kötelezően, maximálisan egyetértenék azzal ha az érintett anyaországok kifejeznék jogos nemtetszésüket, illetve én is elmennék tüntetni a törvény ellen ha lehetőségem lenne rá.”
 • 13. neduddgi 2009. szeptember 01. 08:03
  „Creat! A nálunk élő kisebbségek anyaországai azért nem ugrálnak itt nálunk,mert az ő kisebbségeik azokat a jogokat bírják,melyekért a mi magyarjainknak ki kell állni,mert el akarják tőlük venni.Ebben kell őket segíteni.Az,hogy a világon számos helyen élő magyarok magyarul beszélhessenek misézzenek,temetkezzenek,csak Szlovákiában gond,másutt nem.
  A kintieket meg szoktuk kérdezni,mi jó nekik,mivel tennénk rosszat.(gondolom,ez furcsa neked,de ez a kapcsolat él akkor is,ha te nem hiszed)”
 • 12. kisem 2009. szeptember 01. 07:56
  „ad. #10.)
  Kedves T-a-ibi, nem valami meggyőző a válasz.
  Valamit takar a megadhatnám a lap címét, de nem teszem. Valószínűleg ott mást is lehetne olvasni, ami ellenségesnek tűnhet. Erre viszont nem vagyok kíváncsi.
  A hivatalos forrás érdekelne.”
 • 11. creat 2009. szeptember 01. 07:07
  „Irigylem azokat, akik naphosszat ráérnek tüntetgetni!
  Ráadásul egy másik ország belügyeibe akarnak beavatkozni!
  Nem tudom mit szólnátok hozzá, ha a nálunk lévő kissebbségek anyaországai folyton itt ugrabugrálnának, tüntetnének, meg beleugatnának a törvényekbe?
  Ráadásul először a szlovákiai magyarokat kellene megkérdezni, hogy ők hogy látják a dolgokat.
  Észre kellene venni, hogy minden ilyen akció csak tovább rontja a helyzetet!”
 • 10. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 23:14
  „Aki kíváncsi a tót nyelvtörvényre, tót-ul, angolul, magyarul, megtalálja egy Felvidéki Magyar honlapon!
  BIZONY ISMERIK!
  Meg adnám a honlap címét, csak kételkedem az írásod után a jó szándékban.
  Meg, ha már kritizálsz, úgy tedd, hogy legyél tájékozott!”
 • 9. kisem 2009. augusztus 31. 21:49
  „Csak egy kérdés.
  A tiltakozást szervezők ismerik teljes egészében a kifogásolt nyelvtörvényt?
  Nem valószínű.
  Én most már szeretném elolvasni, lássam mi a baj vele? Hol lehet megnézni?”
 • 8. győrhírfolyam 2009. augusztus 31. 20:35
  „-floodolásért moderálva-”
 • 7. Árpád-házi 2009. augusztus 31. 18:49
  „Válasz erre:Megint csak gratulálni tudok ..... Most nem csak rossz embereket szívatnak, de ráadásul rossz országban is. ..... mert mondjuk aznap száraz kenyeret adtak neki a boltban. Kb. ennyire logikus félpályás lezárással tiltakozni.

  Az úton közlekedők nem veszik rossz néven az útlezárást!Valamiért ők nem tudnak ott lenni és hálásak azoknak akik megteszik ezt!Egyszer gyere el arra,csodálkozni fogsz mennyi biztatást adnak a közlekedők!
  Száraz kenyér????Félpályás útlezárás lesz,9-14 óráig!Ne légy lúzer,hozzájutsz a kenyérhez!Pofán rúgni egy arra járó?Miért nem jössz te?Csak arcilag vagy nagy,gép előtt?

  Fejezd be a homokozást és gyakorold a helyesírást!Aztán talán hozzá is szólhatsz egy-egy témához!

  Szép napot <moderálva...>!”
 • 6. Lobbo71 2009. augusztus 31. 18:04
  „munkásosztály88, ehhez nem tudok mit hozzátenni, ennyire irigy embert rég láttam :-))”
 • 5. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 17:56
  „Egy tiltakozást, általában olyan emberek csinálják, akikben még van érzés az embertársai iránt!
  Az útlezárásoknál 100-autósból, 2-azaz kettő ha ellenvéleményen van.

  De nyugodtan írja meg a címét, akinek nem tetszik, és kifogják írni a transzparensre ő nem tiltakozik.”
 • 4. munkásosztály88 2009. augusztus 31. 17:34
  „Lobbo71 <moderálva> a hozzád hasonló materialista "nemhallnemlátnembeszél" kispolgárok miatt tart itt ez az ország ahol tart. Legyen kocsi, legyen lakás, legyen plazma tv, de mindez persze legyen nagyobb és jobb mint a szomszédé. A hozzád hasonlóknak csak ebből áll az ÉLET, ez szégyen...”
 • 3. Lobbo71 2009. augusztus 31. 17:04
  „Megint csak gratulálni tudok <moderálva sértő......>. Most nem csak rossz embereket szívatnak, de ráadásul rossz országban is. ..... mert mondjuk aznap száraz kenyeret adtak neki a boltban. Kb. ennyire logikus félpályás lezárással tiltakozni.”
 • 2. Csetneky 2009. augusztus 31. 16:52
  „A tiltakozás teljesen jogos. A baj az, hogy nem a döntéshozókat szívatják meg. Pedig azok érdemelnék meg igazán.”
 • 1. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 16:31
  „Köszönjük a részletes tájékoztatást.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken az Adriáig: 500 km-t tekertek megyei bringások

Főként megyei kerekesekből álló csapat szinte megállás nélkül jutott el Győrből a tengerig. 22 és fél órán át ültek a nyeregben. Tovább olvasom