Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Félpályás demonstrációk: megyénkben öt főúton tüntetnek pénteken

Megyénkben öt helyszínen, több órás félpályás útlezárásokra kell számítani pénteken.

Országszerte mintegy száz helyen tart félpályás útlezáró demonstrációt a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szolidaritás Mozgalom pénteken.

A legtöbb helyszínen 24 órán keresztül fogják bénítani a forgalmat a tüntetők, de nem mindenhol: például Sopronban a 84-es főút mentén reggel 8 órától déli 12 óráig.  

Az akciójukkal azt szeretnék elérni a demonstrálók, hogy a kormány üljön velük újra tárgyalóasztalhoz a véleményük szerint a munkavállalókat alapvetően hátrányosan érintő új Munka törvénykönyv-javaslat átdolgozása érdekében.

A kisalfold.hu információi szerint megyénkben öt helyszínen kell számítani félpályás útlezáró megmozdulásokra.

Mosonmagyaróvár külterületén a 86-os főúton 182. és 184. kilométerszelvények között (az úttest jobb oldali felén Mosonmagyaróvár irányából Jánossomorja felé), Győr közelében a 14. sz. út 5-7 kilométerszelvénye között, Győrben az 1. számú út bevezető szakaszán az Ipar utcai kereszteződéstől az Iparcsatorna kiskúti hídjáig, a 81. sz. főút 79-81. kilométerszelvénye között a megyeszékhely irányába, valamint a 84-es főút Sopront elkerülő szakaszán a vasúti felüljáró után, a lekanyarodó sáv kezdetétől.


Térképen a pénteki demonstrációk helyszínei. Forrás: mszm.fw.hu.
Térképen a pénteki demonstrációk helyszínei. Forrás: mszm.fw.hu.


Gaskó István, a szervezet elnöke csütörtökön elmondta: a demonstráció oka változatlan, a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége generálja, vagyis a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. rabszolga2011 2011. november 06. 09:56
  „1. A győri 1-es úti félpályás útlezárás egyik résztvevője voltam. Talán az országban a második legnagyobb torlódást okoztuk. Egyetlen hiányossága volt, hogy nem tettünk ki egy óriási hirdetőtáblát: A tüntetés oka a FiDESS kormány munkavállalókat és kollektív jogokat ellehetetleníteni tervező rabszolga törvényjavaslata az új Munka törvénykönyve. A reklamációkat szíveskedjenek a várhatóan Önöket is magasról letojó FiDESS-es parlamenti képviselőjüknek juttassák el. Lásd a 2011.08.10-i Győri vitafórumot az új Munka törvénykönyvéről is magasról lesz...ta az összes általunk megválasztott megyei parlamenti képviselőnk. Ennyit számítunk nekik. A munkavállalók is választók és NEM FELEJTÜNK !!!
  2. Arra kérnék minden mai napig narancssárga ködben élő munkavállaló hívőt vegye a fáradtságot és hasonlítsa össze a jelenleg hatályos 1992.évi XXII.törvényt (Munka törvénykönyvét), amely megtalálható bármely online jogtárban és a parlament honlapjára kitett új Munka törvénykönyve törvényjavaslattal: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=4786
  Az eredmény önmagáért fog beszélni, röviden a cél a kiszolgáltatottság további növelése, bércsökkenés (délutáni műszakpótlék megszűnik), munkavállalói kaució (fizetek azért, hogy robotolhassak), az összes jelenlegi törvénysértés törvényesítése.
  3. Régóta mondom nem félpályás lezárások kellenek, hanem totális útzárak, blokádok akár francia mintára, akár úgy mint a taxisblokád idején. Az idő erre még lehet, hogy nem érett meg. Majd többek közt az új Munka törvénykönyve hatálybalépése után (tervek szerint 2012 július 01).
  4. A szakszervezetek nem véletlenül próbálják verni a harci dobot de az átütő tömeg megjelenése elmarad a mai napig. Érdemes lenne pedig odafigyelni arra, hogy a győri AUDI talán nem véletlenül minden konföderációtól FÜGGETLEN szakszervezete (amely közel 60 %-os szervezettséggel és 4000 taggal rendelkezik) is csatlakozik ezekhez a tüntetésekhez, közösen részt vesz bármely konföderációval a akciók megszervezésében. Óriási veszély leselkedik a munkavállalókra: a RABSZOLGASÁG.”
 • 32. Túrabakancs 2011. november 05. 17:31
  „Jerry! /30/
  Ajánlom figyelmedbe a 31-es hozzászóló véleményét.
  Meg szintén vedd figyelembe az okokat, hogy miért is tart itt az ország
  gazdaságilag értve. / 28-as hozzászólásom/ Osztom az észt valóban, hiszen sok ember
  nem képes, vagy nem akarja megérteni, hogy valójában milyen helyzetben vagyunk, sőt
  már lassan az egész világ. A kiállásotok tiszteletreméltó ami a tüntetéseket illeti, de ha nincsen
  pénz az állam kasszájában, akkor intézkedni kell ez ügyben. Azért mert gyatra a helyzetünk, még nem állhat
  meg az élet, bizonyos fejlesztésekre igenis szükség van, akár stadion az, akár nem. Az előző éra
  pénzkiáramlásait remélem ugyanilyen hévvel ellenezted mint a mostanit.”
 • 31. kroly 2011. november 05. 14:55
  „Nagyon nem értek eggyet a tüntetökkel!!!!!! Miért zavarnak a kenyérkeresetbe,alig értem a lerakohelyemre mert a lézengö( ufjú majdnemhogy tinidzser) nyugdijasok pont az ut szélére tervezték a haveri bulijuk.Ök lehet hogy ráérnek hisz mi dolgozunk helyettük ,de hát épp ezért miért akadékoskodnak!!!!Nagyon nem értek eggyüt velük tudom féltik a jó nyugdijukat amit még megfejelnek az aktivan dolgozni vágyok elölelvett munkával.Ugyhogy Úraim vissza kéne menni még kicsit huzni az igát ,nem pedig élösködni a dolgozó népen,nekik igy is nehéz.Nem az irigység beszél belölem,de a szomszédos országokba járva nap mint nap korosodo biztosúrakkal találkozni,ezt már elöbb megkellet volna lépni sporoltak volna nekünk pár milliárdot.”
 • 30. Jerry 2011. november 05. 09:25
  „Túrabakancs elkerülhetetlenek ebben a sanyarú
  gazdasági helyzetben a stadion építések, a milliós fizetésű kormányzati tanácsadó testület, a festményrendelések,a fűtetlen iskolák fentartása, az ellátmány nélküli tűzoltóság,a törvényesen megadott nyugdíjak visszamenőleges megvonása,a naponta kitalált újabb és újabb adók bevezetése,a politikai klientúra egyre nagyobb kiváltásgai,a gazdag támogatók további gazdagodása,adókedvezményei stb.Kicsit olvass is, nézz körül, aztán gondolkodj,mielőtt itt az észt osztod.Aztán rájössz, hogyaz út szélén állók érted is kint voltak, csak még nem tudod.Na de majd jövöre megérzed, de akkor már késő lesz,és vered e fejed a falba, hogy nov. 4-én miért nem álltál be a sorba.”
 • 29. samsungi 2011. november 05. 05:55
  „25. georgbob 2011.11.04. 19:52
  aztán nehogy lekonyuljon a szád széle, ha külföldön szembesülsz egy igazi tüntetéssel :D”
 • 28. Túrabakancs 2011. november 04. 22:30
  „Patriot! /26/
  Az írásod első részével /is/ abszolút egyetértek, a sok birka jól élt pár
  éve, csak nem jönnek rá, hogy az egy irreális élethelyzet volt a részükről.
  A mostani helyzet az ami valós, még ha ez fáj is sokaknak! Ez így marad
  évtizedekig, jobb ha beletörődnek. Kölcsönök nélkül nem lesz belátható
  időn belül megfelelő fogyasztás, emiatt van gondban a lakosság, meg az állam is!
  Tessék lehet menni tüntetni!
  Csippolino25!
  A Munkatörvénykönyv módosítása nem olyan vészes, sok tétel visszavonásra került, ill. felpuhult!
  A nyugdíjakkal történő változtatások szükségesek, és elkerülhetetlenek ebben a sanyarú
  gazdasági helyzetben.”
 • 27. Túrabakancs 2011. november 04. 22:22
  „Akiknek nem tetszik a rendszer el lehet menni. Csak nehogy megbánják, hiszen a legtöbb
  európai országban elégedetlenek az emberek, csak mivel összességében fejlettebbek
  voltak nálunk, így náluk később fog lecsapódni ez az egész bankválságosdi. Meg őket
  /a lakosokat is/ nem adósították el annyira mint minket!
  Csippolino25! /25/
  Az általad említett "több 10-milliós autók" írás inkább lázításszagú az én véleményem szerint.”
 • 26. Patriot 2011. november 04. 20:15
  „georgbob, én viccnek szántam, de amilyen harcos idegállapotban vagytok ez nektek nemigen jön át. Az meg, hogy négy éve jobban éltél ne keserítsen el, csak fizesd halkan a következményeit.

  Amúgy engem irtóra nem érdekel ezeknek szakszervezetek demonstrációi, tőlem életük végéig ott dekkolhatnak az utak mellett.
  Sőt, még csak nem is köpködtem rájuk pedig én is várakoztam miattuk. Ezek annyit sem érdemelnek, hogy az ember egy fikarcnyit is idegeskedjen miattuk.”
 • 25. georgbob 2011. november 04. 19:52
  „Ha már teszek valamit, az az, hogy másik országba megyek. Ez, a kiállok az útra, azokat szívatni akik tán együtt is éreznek, de nincs felesleges idejük "dekkolni", illetve tudják hogy ez a legeredménytelenebb tett, na ez tényleg felesleges...
  Ugyanúgy, mint anno a TV-székház "buli"...”
 • 24. db 2011. november 04. 19:34
  „georgbob
  Miattatok tartunk itt, kritizálni lehet, ha jövőre ti is érzitek, hogy nem tetszik a rendszer és cselekednétek, arra lehet hogy mi már belefásulunk és együtt szívunk.Üdv.”
 • 23. db 2011. november 04. 19:27
  „1. Patriot
  Ez most nem jött össze. Egy kicsit tanulmányozd Gaskó ténykedését az előző ciklusban és most. Én magamért, a családomért voltam kint, mert rosszabul élek mint négy éve. Jövőre még többen fogják ugyanezt tapasztalni.”
 • 22. georgbob 2011. november 04. 19:19
  „A hozadéka az egésznek a következő:
  1, eredménytelen
  2, kárt okoznak az egyébként munkába járóknak
  3, feleslegesen töltötték a szabadidejüket az utakon, ahelyett hogy értelmesen töltötték volna el (bár lehet, nagyon ráérnek, még az is előfordulhat hogy ez nekik fizetett munkanap volt...)”
 • 21. Csippolino25 2011. november 04. 19:15
  „Sziasztok
  Én mint szakszervezeti tisztségviselő szeretném megköszönni azoknak az autósoknak akik együtt éreztek-éreznek velünk akiknek igaz egy kicsit kellemtlen volt a mai napja az 1-es számú főút bevezető szakaszán tartott demostráció miatt de ŐK legalább tudják,hogy miért voltunk kint mert sokan azt se tudják hogy miért vonulnak az utcára a szakszervezetek ha esetleg nem tudnák akkor leírom Munkatörvénykönyv módosítása a Nyudíj és végűl de nem utolsó sorban ÉRDEKEGYEZTETÉS HIÁNYA!!!! Emberek Ébresztő medig türünk még És azt még elfelejtettem leirni,hogy akik mutogattak (nemzetközi jelzéssel) kiabáltak ránk azoknak az autosoknak a 99.9% több 10.000.000Ft-os autoból történt öket nem fogja érinteni egyik változás sem!!!! De minket igen!!!!
  Ui: Ez csak a kezedt volt!!!!!”
 • 20. samsungi 2011. november 04. 18:13
  „Lehet gyalog is menni, elégedetlenkedők :D
  Egyéb cikkekben a kommentelők 98%-a szidja a rendszert, most meg szidja azt aki megmutatja elégedetlenségét.
  <moderálva>”
 • 19. georgbob 2011. november 04. 16:18
  „sopronilakos55...
  Miből gondolod hogy ez igaz is? Fotelből olvastad?”
 • 18. tonybacsi 2011. november 04. 14:31
  „#12,háté
  de trabantban!!!”
 • 17. westi 2011. november 04. 14:27
  „Azért nem ártana a szakszervezet vezetők fizetését közszemlére tenni, hogy lássa mindenki miért szervezkednek és harcolnak ezek a pártrabszolgák.”
 • 16. thurvj97 2011. november 04. 14:02
  „moderálva offtopic”
 • 15. Lívia66 2011. november 04. 13:35
  „Az Eto stadion mellet, olyan 150 méteren állták el a fél útpályát.20 perce jártam arra, legalább 6 rendőrautó van ott .”
 • 14. .viki27. 2011. november 04. 13:34
  „8
  Az országnak ki fizeti ki a kárt?Amennyit ezek már okoztak az az embereknek elhúzhatnának a jó bü ös fra...ba!”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robert Capa/Mozgásban című kiállítása Győrben

Január 22-ig tekinthető meg a pénteken megnyílt Robert Capa kiállítás, ami az ősz egyik kulturális… Tovább olvasom