Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Félpályán tüntettek egész nap

Győr-Moson-Sopron - Pénteken reggeltől estig félpályás útlezárással demonstrált a Jobbik a megye jelentős forgalmú útjain. A győri Jobbik elnökét arról faggattuk, hogy miért pont az 1-es úton demonstrálnak? Riport képgalériával, videóval.


20 óra 35  perc - Zavartalan a forgalom

Véget ért a demonstráció, a félpályás lezárás után újra minden sáv járható az utakon.

16 óra 07 perc - Térfelet cseréltek a tüntetők

A (játék)szabályok szerint a demonstrálók átvándoroltak az 1-es út másik felére. Így most már a Győrből érkező autósok számíthatnak inkább torlódásra: legkevesebb 8-10 perc ameddig továbbindulhatnak Hegyeshalom vagy Sopron irányába. 

15 óra 12 perc  - Fél óra is lehet a várakozási idő

A külső (Prés) körforgalomig is érhet a sor vége a 84-es főúton Sopron és Kópháza között.

13 óra 45 perc - Helyzetkép Sopronból

A várakozási idő a 84-es főút Sopron és Kópháza közötti szakaszán most még elviselhető, alig néhány perc. Ám hamarosan véget ér az iskolai tanítás és lejár a munkaidő, azaz a bejáró vidékiek elindulnak haza. Délután akár tíz perc-negyed órát is várni kell. Aki teheti kerülje el ezt az útszakaszt, és válassza a Fertő parti utat.

A helyszínt nyolc-tíz rendőr biztosítja folyamatosan. A demonstrálók sincsenek sokkal többen. A csütörtök esti Sopronban megtartott rendezvényen résztvevőket toboroztak. S a jelentkezők nagy része délután ér rá. A törvény szerint a félpályás útlezárás hossza nem haladhatja meg az ötszáz métert. A tüntetés péntek este hét óráig tart.

9 óra 56 perc - Rendbontás nincs, szól a Kárpátia

Körülbelül 50-60 gárdista – 13-15 autóval – tüntet az 1-es úton a Radnóti emlékszobor közelében, ahol főként a Hegyeshalom felől érkező forgalomnak kell várakoznia 10-15 percet.

Rendbontás nem történt, a demonstráció békében zajlik, melyet a rendőrség nagy erőkkel biztosít. A tüntetők autóiból többnyire a Kárpátia dübörög, miközben szinte az összes kocsin tábla hirdeti: "Elég volt!".

Várakozás Kópházánál is

A soproni JOBBIK Magyarországért Mozgalom és a Gárda helyi szervezetének közös akciója is kezdetét vette. Ennek keretében fél pályás lezárást tartanak a 84-es főút Sopron és Kópháza közötti szakaszán. A torlódás jelentős, és hosszú várakozásra kell felkészülni.Tüntetés az 1-es úton: a Jobbik demonstrál. Videó: Cseh Róbert.
  

Három helyen demonstrálnak a megyében 

Dr. Nagy Gergelyt, a Jobbik Magyarország elnökét első körben arról kérdeztük a demonstráción, hogy hasonló tüntetésre lehet-e még számítani a következő napokban?

"Pontos dátumot egyelőre nem tudok mondani, de tervezünk hasonló akciókat. A polgári engedetlenség minden törvényes formáját megragadjuk, hogy az előrehozott választásokat kikényszerítsük. Ezért demonstrálunk három helyen, Mosonmagyaróváron, Csornán, valamint Sopron és Kópháza között pénteken" – kezdte dr. Nagy Gergely.


Tüntetés: félpályás útlezárás az 1-es úton. Fotók: H. Baranyai Edina.

De miért pont itt tüntetnek?

"Azt, hogy a magyar gazdaság évek óta lejtmenetben van, hogy az államadósság szélén táncolunk, nehéz cáfolni, de miért pont itt tüntetnek? Azok az autósok, melyek a hosszú sorban vesztegelnek, legkevésbé tehetnek a kialakult a helyzetért" – szólt következő kérdésünk.

"Ez így van, de nem csupán az 1-es úton demonstrálunk. Múlt héten tüntettünk a Miniszterelnöki Hivatal előtt és a Hősök terén is. Megjegyzem, egy-két bekiabáláson kívül inkább pozitív reakciókat kapunk az autósoktól – sokan integetnek, tapsolnak a konvojunk mellett" – hallottuk dr. Nagy Gergelytől.

"Egy rossz szavunk nem lehet a biztosításra"

"A rendőrökön korrekten és tisztességesen segítik a demonstrációt, egy rossz szavunk nem lehet a biztosításra. Igaz, a győri rendőrökkel eddig sem volt semmi gondunk" – tette hozzá a gárdisták helyi vezetője.

Az ingázók este nyolc óráig számíthatnak félpályás útzárra; eddig tart a Gárda és a Jobbik tüntetése.

9 óra - Félpályán: tüntetők az úton - 10 perc várakozás

Körülbelül 30 rendőr felügyeli azt a mintegy ötven gárdistát, akik péntek reggel az 1-es főúton 15 autóval félpályás útlezárással követelik az előre hozott választásokat.

A forgalom lassan halad, a várakozási idő tíz perc. A Győrbe vezető oldalon a Radnóti szobortól az abdai repülőig ér a kocsisor.


7 óra 30 perc - A Radnóti szobornál zárják le az utat

A gárdisták már gyülekeztek a Radnóti szobornál, és megérkeztek a rendőrök is.

Magyar Gárda útlezárást szervez az előrehozott választások kikényszerítéséért pénteken 7.30-tól Győrben az 1-es úton a Radnóti-szobornál. Csütörtökön Sopronban demonstráltak.

Sopron - Tüntettek az előre hozott választásokért

Döntsön a nép! mottó jegyében tartott politikai nagygyűlést és tiltakozó akciót a JOBBIK Magyarországért Mozgalom csütörtökön.

A soproni MSZP székháza előtt megtartott rendezvényen elhangzott, az előre hozott választásokhoz egyelőre még kevesen vannak, éppen ezért szükség van a további demonstrációkra.

Így a tervek szerint péntek reggel nyolc órától estig félpályás útzárat tartanak a 85-ös főút Sopron és Kópháza közti szakaszán. A megjelentek között aláírásokat is gyűjtöttek, annak érdekében, hogy a városban emléktáblát állítsanak Horthy Miklósnak.

GALÉRIA! Fotó: Magasi Dávid

– Az elmúlt napokban beterítették a várost rasszista, antiszemita tartalmú szórólapokkal – mondta el a megmozdulás kapcsán Kránitz László, MSZP soproni szervezetének vezetője. – Magyarországon a szocialista kormányok mindig mindenkinek biztosították a demokratikus jogait a véleménynyilvánításhoz, így a szélsőjobb is jogszerűen demonstrált, de ezt a fajta gyűlöletkeltést a leghatározottabban elítéljük, a kirekesztés minden formáját elutasítjuk. Az ehhez hasonló utcai megmozdulásokkal sem az embereket, sem az MSZP-t nem lehet megfélemlíteni.

Előzmények:

Sopronban és Mosonmagyaróváron a Jobbik rendezvénye miatt lesz forgalomkorlátozás, Győrben a Magyar Gárda szervez útlezárást.

Sopronban politikai nagygyűlést tart csütörtökön a Jobbik Magyarországért Mozgalom, melyet a rendőrség is engedélyezett. Az előrehozott választásokat követelő demonstráció miatt csütörtökön este fél héttől fél kilencig a Magyar utcát a benzinkúttól a Pócsi utcáig teljes szélességben lezárják.Nagyobb térképre váltás
Teljes szélességében lezárják Sopronban a Magyar utcát egy szakaszon.


A Magyar Gárda útlezárást szervez az előrehozott választások kikényszerítéséért pénteken 7.30-tól Győrben az 1-es úton a Radnóti-szobortól a megyeszékhely irányába 400 méter hosszan. Délután a másik pályát zárják el. A rendőrség tájékoztatása szerint ideiglenes forgalomkorlátozás lesz az említett szakaszon 8–12 között Győr, 12–19.30-ig Mosonmagyaróvár irányában.Nagyobb térképre váltás
Félpályás lezárás Győrben a 1-es főúton.

Mosonmagyaróváron a 86-os főúton a város és Újudvar között lesz félpályás útlezárás a Jobbik demonstrációja miatt pénteken 8–18 óra között.


Nagyobb térképre váltás
Félpályás lezárásra kell számítani ezen a szakaszon.

Olvasóink írták

214 hozzászólás
 • 214. lótusz 2010. február 14. 09:47
  „te vagy a káros. nem értesz semmit. neked is ott kellett volna lenni. sajnos ha nincs utlezárás akkor sem tud a magyar termelni. csak a multik működni esetleg.nincs munka tönkrement a magyar gazda.új erő szebb jövőt!”
 • 213. D.O.N. 2009. április 08. 23:06
  „Nem vagyok fizetett fórumozó, nem hordok pufajkát, és utálom a narancsot... Ennyit előljáróba.
  Ahogy végigolvasgattam a hozzászólásokat, elképedtem, hogy mennyi birka tanulta már meg kezelni a billentyűzetet (némelyik a caps lock-ot is virtuóz módra kezeli), és használni az internetet. És hogy ezek főútra járnak bégetni... nahát, értelmiségi nyáj!
  Nem az baj kedves birkák, hogy útlezártok, hanem azzal, hogy ez azoknak okoz gondot, akik igyekeznek munkába, hogy működhessen a magyar gazdaság, hogy legyen termelés, hogy legyn állami bevétel, hogy legyen honnan nektek is szabadságra menni, ha tüntetni támad kedvetek. Azért sírtok, mert szopatják a kisembert, ti mit csináltok, mikor kivonulotok forgalmat korlátozni?
  Azért legyen előrehozott váalsztás, mert megálmodtátok, hogy a Jobbik parlamenti küszöböt lép? Milyen cuccot nyomtok? Ütős lehet!
  Morvai mit akar az európai parlamentben? Antifákat ültetni?
  Gyerekes és főként káros, amit műveltek, amit képviseltek. Tudom, hogy jót akartok, de rosszul kommunikáljátok, és az itteni forumozók csak torzítják az összképeteket. Fizetett forumozókat fenyegettek listákkal? Csillagot nem kell viselniük? Vagy származásuk még tisztázatlan? Veletek szemben nekik annyi eszük van, hogy pénzt kérnek azért, hogy titeket fújjanak, ti ezt ingyen teszitek, egy lázálomtól vezérelve.
  Nem voltam még a listán? Majd most leszek:) Mit nyerek vele? A lezárt helyett egy árpád-sávot?”
 • 212. joco 2009. április 05. 16:18
  „"creat 2009.04.05. 08:43 "Mit vársz Te el egy "hannibal78" tipusu emberkétöl, mikor a vezére ezt a szöveget SZAJKOZZÁK nekik:
  ".... nemzeti oldalt össze kellene hogy fogja egy karizmatikus vezető, mert vezető nélkül nem működik. Aki azt mondja: Figyelj barátom! Most nem kell, hogy mindent értsél, bízzál bennem..."
  Szoval érted?:
  " nem kell, hogy mindent értsél" tudod ezen "jelszavak" csak a szélsöséges (jobb és bal) oldalon divat.”
 • 211. creat 2009. április 05. 08:43
  „hannibal78
  Sajnálom, hogy neked csak a hivatkozások bemásolása megy, a neked föltett korábbi kérdésre nem bírtál válaszolni. Gondolom nincs érved, nincs saját gondolatod. Semmi baj ám, ettől én még elleszek valahogy. Egyre vigyázz, a saját kerékvágásodból ki ne zökkenj, mert még összekever valaki!”
 • 210. creat 2009. április 05. 08:38
  „Arvisura 2009.04.04. 12:55

  Ha már ilyen nagy kirekesztés ellenes vagy, amit én nagyon is helyénvalónak tartok, ajánlom tarts lelkigyakorlatot tibi-a és nanemá polgártársaidnak. Elvbarátaid eléggé elrugaszkodtak....”
 • 209. joco 2009. április 05. 07:49
  „207 ÉS 208 folytatása:
  -büntetett elöéletü Herman István- , egyik megyei alvezér panaszos "beadvánnyal" élt mert:

  " Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Honlapján megjelent fórum témája "Előzzük meg a Székesfehérvári Fasizmust"!!"
  és elsösorban ezt a "hofehér"lekületü ártatlan büntetett elöéletüt "szidják".na hát nem érdekes. Egy bünözö kényes a "becsületére" -ja az nincs neki
  folyt.köv.”
 • 208. joco 2009. április 05. 07:46
  „207 folytatása:
  Egyik csóri és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter. A leghosszabb bűnlajstroma a Magyar Országos Véderő Egyletben is aktív két gárdistának van. Egyikük egy mindössze 34 éves Békés megyei férfi, akit 1999-2002 között nyolcszor büntettek, egyebek mellett különös visszaesőként elkövetett lopássorozat és rablás miatt. A másik, 10 évvel idősebb biztonsági vállalkozó férfi, aki Szolnok környékén aktív, őt gazdasági (adócsalás) és erőszakos tettek (egyebek mellett súlyos testi sértés, garázdaság, rongálás) miatt ítélték el összesen tízszer, az ellene hitelsértés miatt indult eljárás még nem fejeződött be. Kiemelésre érdemes még az internetes fórumokon is rendszeresen szereplő orosházi gárdista, aki társtettesként elkövetett kényszervallatásért kapott felfüggesztett szabadságvesztést (ami arra utal, hogy valamelyik fegyveres testület tagja volt valaha).

  Mindez különösen föltűnő azért, mert a gárda előszeretettel tetszeleg a közbiztonság védelmezőjének szerepében. "A 21. század csendőrsége a Magyar Gárda lesz" -
  A felsorolt eseteket senm a gárda sem a jobbikos pártvezérek nem tudták cáfolni- elöször bejelentették, hogy birosághoz fordulnak, majd közölték, hogy SAJNOS a "felvételi" szüröjük nem jol müködött. Na de az a röhej, hogy a pld. Herman még mindig alvezér.
  Megj: a "nemzettestvéreitek" bünözöi listája elöször a HVG-ben jelent meg, senki nem kért tölük "helyreigazitást" tehát a lista IGAZ.fOLYT:KÖV:”
 • 207. joco 2009. április 05. 07:37
  „Az egyik alvezéretek- megyei parancsnokotok-
  -büntetett elöéletü Herman István- kit többnyire gazdasági cselekményekért (sikkasztás, csődbűntett, hanyag kezelés) vonták felelősségre, de felfüggesztett szabadságvesztést kapott súlyos testi sértésért, pénzbüntetést pedig garázdaságért”
 • 206. joco 2009. április 05. 07:33
  „Ezek ill ezek elv-társai akarnak HATALOMRA JUTNI:

  - ahol több köztörvényes bünözö kerülhetett "vezetöi" beosztásba-
  - korábbi komcsi multu- szochazás, munkásőr UTOD-a fövezér, MAJD egy pitti nöcske miatt menesztik
  - éleslövészetet tartanak
  - honlapjaikon nyilas verseket, nyilas indulok cimét és abbol vett mondatokat "idéznek"
  - hazai ujnyilasokkal tartanak közös rendezvényeket
  hát cyborghungaristák miért nem lehet ezt a BANDÁT echte NYILAS utánzatnak JELLEMEZNI? MIÉRT NEM? aZ NEM MGYARÁZAT, HOGY SOK A CIGÁNYBÜNÖZÉS- a GÁRDA alvezéreitek közt- és mi lehet a tagok közt- olyan bünözök "szerepelnek" aki 7 X-er 8X-rol is elitéltek, tudjátok van köztük olyan is ki - tudjátok a keresztényi erkölcs dicsögére:Megrontás és egyébb sexuális bcs-et is elkövetett.

  Tudjátok van egy ujkori mondás:
  NEM MINDEN FASISZTA GÁRDISTA, DE MINDEN GÁRDISTA FASISZTA”
 • 205. 1soproni 2009. április 04. 22:36
  „Gárdisták, Jobbikoson, előrehozott választást akarók!
  Kit akartok az ország élére? Egy olyan pártot, aki eddig még a parlamentbe sem jutott be, vagy egy olyat, akinek ellensége a Jobbik?”
 • 204. 1soproni 2009. április 04. 22:34
  „Most mondja meg Orbán, Vona vagy mitbánoménki, hogy mikor lesz az országban TARTÓSAN jobb világ! De ha addigra sem lesz, akkor én is kimegyek tüntetni, meg a mostani "néhány komcsi".”
 • 203. hannibal78 2009. április 04. 19:38
  „www.magyargardakisalfold.gportal.hu

  Másoljátok be e böngészőbe!

  Ott olyan dolgokról is tudomást szerezhettek, ami a többi média szerint nem is hír!”
 • 202. joco 2009. április 04. 17:53
  „Jobbikos és gárdisták! maradtatok azok akik voltatok : pld:zsidozni azt tudtok.
  Hát jobbikos akárkik tudjátok: a "rendszerváltás" ota mindig a nép- a többség- döntött, most is ök fognak. és tudjátok a "szavazofülkében" annak csendjében nem fog ÉRVÉNYESÜLNI a Ti és hozzátok hasonlo- többek közt csak molotovkoktélozo, gyujtogato és csak ordibálok- utcai láttszolagos"többsége". Már irtam többször: Csurka papa a moderkori szélsöjobbos ösötök többszázezer embert tudott z utcára "szolitani" és most jobb(oskáink) hol is Csurka?
  ja és ha nem nem "vigyáztok" a "vezénylötábornok" gyözelme után kaptol Tőle egy "taslit"(tudjátok ezt már beigérte nektek)”
 • 201. Eva- 2009. április 04. 16:14
  „199-hez!

  "Szóval az aki a hazája megmentése érdekében próbál munkálkodni, az lelkiekben kommunista mósdszereket alkalmaz. Ezek szerint a jelenleg hatalmon levő szoclibsik az ország megmentésén munkálkodnak és nem ellenkezőleg."

  No látod!Ez a 22-es csapdája(ha nem ismered a történetet, akkor a kereső segít majd!)

  Végül mégis kell dönteni!”
 • 200. Zaraki_Kenpachi 2009. április 04. 15:13
  „Te nemá, nem gondolod, hogy kicsit le kellene állnod az ópiummal? Kezded sárgában látni a világot és sárgán világítanak a szemeid :) Te pirosszeműzöl le másokat, aztán pont te vagy olyan mint a régi jó öreg náci banda, hogy aki nem Hitlert élteti az a rendszer ellensége :) Te ez már egy cseppet unalmas, nem tudsz valami mást kitalálni? :) Szép és jó, hogy ennyire az ópium rabja lettél, de a kemény drogosok is változatosan képzelegnek.

  Tibi, azt egy szóval sem mondta senki, hogy valaki elkésett, hanem a politikától megcsömörlött emberek a ti baromságaitokra reagálják, hogy nem szeretnék, ha ez lenne. Tudod, általános iskola első osztály, olvasási lecke. Kb most olyan vagy, mint a sztrájkolni tanuló mávos: utas kérdez hülye, sztrájk marad, utast elküld anyjába, stb. :)

  Komolyan röhejesek vagytok az amúgy, aki nem támogat minket az biztos az ellenség :) Fel kellene fogni, hogy vannak emberek, akik rátok is ugyanúgy szarnak, mivel benneteket is ugyanúgy a rendszer ellenségének tekintenek, ahogy a baloldaliakat.”
 • 199. Arvisura 2009. április 04. 14:58
  „Éva! Már mondtam, hogy vedd a fáradtságot, ha nagyon akarod akkor keress rá a neten, bár ugysem fogod.
  Azt, hogy Morvai mit állít magáról abszolut nem érdekel, a papságról megvan a különbejáratú véleményem, legyen az bármely feletkezet tagja. Igazad van valóban volt tagsági könyvem méghozzá a kisz-é, mivel a seregben "önként" történt a belépés. Szóval az aki a hazája megmentése érdekében próbál munkálkodni, az lelkiekben kommunista mósdszereket alkalmaz. Ezek szerint a jelenleg hatalmon levő szoclibsik az ország megmentésén munkálkodnak és nem ellenkezőleg. Jó lenne, ha eldöntenéd, hogy most megosztó, kirekesztő, rasszista vagy esetleg talán kommunista érzelműek az általad említettek. Megdöbbentő a cinizmusod. Ja és nem járok naggyülésekre sem. A félretolmácsolt, megvezetett ember pedig te vagy, aki nem látja a fától az erdőt. A helyzet az, hogy a jelenleg levő hatalmon levők minden eszközt megragadnak annak érdekében,
  hogy - ameddig csak lehet- megtartsák azt (bár te ezt sosem ismernéd el), a fidesz szókaratézik azért, hogy hatalomra kerüljön, a többi pedig csak álmodozik a hatalom megszerzéséről.”
 • 198. Eva- 2009. április 04. 14:24
  „193-hoz!

  magyarrá lett nagyasszonyod= Morvai(ő maga állította magáról így!)
  református papod= ifj.Hegedüs(csupán a keresztényi szeretet hirdetője)

  Mint neked is, azoknakis van titkolt párttagkönyvük, ha nem is a szó fizikai, de lelki értelmében, mert azok bírnak csak kommunista módszereket maguknak, olyakat, melyeket te itt felmutatsz!

  egyébként, ha valami hivatkozás félét beidéznéll a nagygyűléseken halott félretolmácsoltakon kívül és itt megjelőlnél ... tán értelmesebb lenne.

  :))”
 • 197. Gondolkodo 2009. április 04. 14:05
  „Arvisura,na ne már hogy 70%nak van,pl nekem nincs a meg soknak nincs,meg soknak,kb 40_50 %nak van,sirnak rinak,azok akik még a közeli boltba is autoval mennek,a kis ember beosztja ami van,addig nyujtozkodik aemddig a takaro ér,akik nem dolgoznak miből tudja fizetni a részletet?de közben furikázik egésznap a kocsival mert az apuci és anyuci a seggük alá tett egy több millás autot,”
 • 196. Arvisura 2009. április 04. 13:39
  „Gondolkodó! Magyarország 70 % -k van milliós autója, méghozzá az általános tipusokból . Talán kérdezd meg tőlük, hogy mennyi még a hátralevő törlesztő részlet. Ezeket a járműveket azért tudták megvenni, mert dolgoznak, legalábbis eddig dolgoztak. Végignézve a képgalériát egyiknél sem láttam nagyértékű autót. Akikre te gondolsz azok nem ilyen járgányokkal száguldoznak.”
 • 195. Magyarka1 2009. április 04. 13:19
  „"Könnyebb találni sok embert, akik elég bölcsek ahhoz, hogy felfedezzék az igazságot, mint egyet, aki elég rettenthetetlen ahhoz, hogy mindenféle szembenállás ellenére is kiálljon érte." (A. A. Hodge)

  Minden tiszteletem a Tüntetőké!

  Isten áldjon Benneteket!”
214 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Énekelt a város

Pénteken az éneklés világnapjának alkalmaból énekelt a város. Tovább olvasom