Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Felnőttbérletek a bábosoknál

Győr - A bábokat manapság a gyermekeknek szóló mesék előadóinak tartják leginkább. Hajdanában azonban a felnőtteknek is osztották az igazságot a mókás figurák a vásári komédiumok színpadáról. Ezt a hagyományt éleszti fel a győri Vaskakas Bábszínház.
Gyerekelőadásból is annyi van a Vaskakas Bábszínházban, hogy a színészek és a műszak munkatársai szinte szusszanni sem bírnak az évadban. Közel negyvenezer látogatója van a színháznak! Az idei évadban ennek ellenére, vagy még inkább e mellett, felnőtt-bérletsorozatot is hirdettek. Mint azt Kocsis Rozi igazgató elmondta, a bábszínházak hajdanában nagyon komolyan szóltak a felnőtteknek.

Játékos formában, de az erkölcsről, politikáról, közéletről mondva ítéletet, vagy összefoglalva azokat az ügyeket, melyek éppen foglalkoztatták az adott kor emberét. A Vaskakas Bábszínház kicsike színházterme, ahova a gyerekelőadásokon több száz gyerkőc zsúfolódik be, ebben az évadban csak felnőtteknek szóló darabokat is befogad. A felnőttelőadások egyik leglátványosabb darabja az elő- premierben már bemutatott erősen provokatív Kádár Kata-revü lesz, ezt januártól játsszák majd. A Szorongó vigyorgó című monodráma Ingmar Bergman életét idézi meg Posonyi Takács László előadásában, aki saját maga dolgozta színpadra a nagy filmes rendező művét. A Csárdáskirálynő bohém parafrázisa az eredeti operettnek, annak melódiáit megőrizve, de sajátos ízt kölcsönözve az egyik, ha nem a legismertebb magyar operettnek. Ezt is, akárcsak a Kádár Kata-revüt a Vaskakas társulata adja elő, a havi műsorrendben előre meghirdetett időpontokban.

Az igazgatónő kitért arra is, a felnőttbérletes előadások időpontja változó, hiszen elsősorban a gyerekelőadások otthona a Vaskakas Bábszínház, az idősebbek bábhoz szoktatása csak ezután következhet. Ezért is érdemes előre érdeklődni a 96/512-690-es telefonszámon a Vaskakas felnőttelőadásairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslattétel díjra a megye szolgálatáért

Győr-Moson-Sopron - A megyei közgyűlés által alapított Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj… Tovább olvasom