Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Félmilliót szánt falujára saját pénzéből

A szülőfalujában három éve alakult motorosklub közösségszervező erejét olyannyira elismeri a Szerecsenyben felnevelkedett, de már Győrben élő vállalkozó, hogy mintegy ötszázezer forintot szánt saját pénzéből a település hírnevének növelésére.

Kovács Norbert adományából tudja a helyi civil szervezet megszervezni a harmadik motorosfesztivál programjait, a koncerteket. Így a rendezvényen a kétkerekűek mellett a rock is düböröghet és a jótékonyság jegyében véradást szerveznek, a tombola bevételét pedig a sokoróaljai gyermekjóléti szolgálat által kiválasztott rászoruló családnak ajánlják fel.

Hajrá, Szerecseny! Saját pénzét adta szülőföldje hírnévnövelésére Kovács Norbert. Adományából szervezik meg a motorosfesztivál koncertjeit. Fotó: Krizsán Csaba
Hajrá, Szerecseny! Saját pénzét adta szülőföldje hírnévnövelésére Kovács Norbert. Adományából szervezik meg a motorosfesztivál koncertjeit. Fotó: Krizsán Csaba

– Ez a rendezvény méltóképp hívja fel a figyelmet a településre és segíti a helyi összefogást, az egész közösséget szolgálja – mondta el az adományozás indokaként Kovács Norbert és hozzátette: reméli, hogy példáját más üzletemberek is követik, hozzá hasonló módon a falu egészének tesznek jót. Szerinte ugyanis az alig ezres lélekszámú Szerecseny természetközeli lakhelyet biztosít, szép környezetben, erdők, tavak közelében található, nyugodt hely. Ugyanakkor ez a nyugalom fékezőerőt is jelent, úgy véli, időnként hiányoznak a világ fejlődését bemutató rendezvények, amelyek vonzóvá tehetik a falut a helybelieknek – a fiataloknak is – és a látogatóknak.


Elkészült a községkulcs

A szerecsenyi motorosklub a helyi önkormányzattal a falunapok és a fesztiválok szervezése során összekovácsolódott. Gyümölcsöző kapcsolatukat jelképezi a kovácsoltvas községkulcs, amit a motorosok készíttettek. Minap a klub nevében Kovács Attila alelnök adta át Bolla Gyula polgármesternek. Augusztus 14-én, a motorosfesztivál idejére visszakapja a civil szervezet, annak jegyében, hogy egy napra átveszi a vezetőszerepet a település életében. Lokálpatrióta elkötelezettségüket mutatja, hogy nemrégiben megváltoztatták nevüket, már nem Falka Motoros Baráti Körként működnek, hanem Sid Roversként. Sidként szerepel Szerecseny a falut megemlítő első írásos emlékekben, a rovers pedig ország-, világjárót jelent.

Olvasóink írták

 • 9. SPS 2010. augusztus 08. 21:17
  „Tisztelet ennek a fiatal embernek!
  Sok sikert ahhoz, hogy igaz álmai megvalósuljanak...
  Ne haggya, hogy becsapják...”
 • 8. máris 2010. augusztus 07. 14:40
  „SOK ILYEN NORBIRA LENNE SZÜKSÉG !!!!!!”
 • 7. gyoriboszi 2010. augusztus 07. 11:39
  „Büszke vagyok rá, hogy ismerhetem Őt. :) Sok sikert a munkádhoz, Norbi!”
 • 6. Elemér 2010. augusztus 07. 10:58
  „Ilyesmit az amcsik már régóta csinállnak. Könyvtárak, sulik adományokat kapnak. Gratula az angol névnek, Sid Rover.;))”
 • 5. MTT 2010. augusztus 06. 22:25
  „Példát vehetne róla minden közösség jómódú tagja....Gratulálok Neki. Szép cselekedet.”
 • 4. mauz 2010. augusztus 06. 17:53
  „Régi idézet (nem szó szerinti):

  "Ha Magyarország léte múlna rajta, NEM lenne három magyar, aki összefogjon és összeadjon három forintot az ország megmeneküléséért. Rengeteg magyar lenne, aki egymaga adna három forintot, de három, aki összeadná a három forintot, NEM."”
 • 3. janika 2010. augusztus 06. 12:51
  „Nemjó az ébresztésre a képanláthat templom harangja?”
 • 2. vagyongy 2010. augusztus 06. 09:44
  „Szép kezdeményezés, nemes célokkal. Gratulálok Norbinak és valóban jó lenne ha követendő példa lenne, éppen az alvó falucska felélesztésére. Sok sikert a szervezőknek!”
 • 1. buggyant 2010. augusztus 06. 09:44
  „Király. Gratula!
  Remélem ez követendő példa lesz a többi üzletembernek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utoléréses baleset az autópályán

Egy lakókocsit vontató terepjárónak ütközött egy furgon az M1-es autópályán a 81-es főút… Tovább olvasom