Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Félmilliós cserépadomány – lakható lesz a nagyszentjánosi ház

A nyár eleji hatalmas esőzések és viharok súlyos károkat okoztak Nagyszentjánoson is, de már jó ütemben folyik a helyreállítás.
Egy családi ház teljesen lakhatatlanná vált, lakóinak haladéktalanul ki kellett költözniük. Az újjáépítésben segítő Leier Hungária Kft. termékeivel a tetőszerkezet teljes újjáépítését teszi lehetővé.

Ötszázezer forint értékben ajánlott fel építőanyagokat a Leier Hungária Kft. a nyár eleji viharok károsultjainak.

A félmillió forint értékű tetőfedő anyag egy lakhatatlanná vált nagyszentjánosi családi házra jutott. A Leier építőanyag-gyártó cég szívén viseli a környező települések lakóinak sorsát és újra segített a nehéz helyzetbe kerülőknek, ezzel példát mutatva az ágazat többi képviselőjének is. A térség már többször élvezhette az építőipari vállalkozás támogatását a természeti csapások után.

Teljes felújítás: A lakhatatlanná vált családi ház tetőszerkezetére a
Teljes felújítás: A lakhatatlanná vált családi ház tetőszerkezetére a Leier Hungária Kft. ajánlott fel cserepeket.    

A májusi-júniusi esőzések és viharok Nagyszentjánoson is jelentős károkat, komoly belvízveszélyt jelentettek. Az egyik régi építésű ház olyan súlyosan megrongálódott, hogy életveszélyessé vált. A házba már beköltözött az új lakó, de még a régi tulajdonos, egy kétgyermekes család is ott lakott – így két családnak kellett egyszerre szállást keresnie, amikor a házat elöntötte a víz. Az önkormányzat minden tőle telhetőt megtett, 24 órán belül ingyen szociális lakást biztosított és segített a bútorok elszállításában is. Unger Vilmos akkori polgármester közreműködésével további segítők, így dr. Pápai Lajos megyés püspök képviseletében a katolikus egyház, valamint a Hatos Nyelviskola is pénzadománnyal támogatta a bajbajutottakat.

– Rendkívül hálásak vagyunk a Leiernek, elsősorban Komlós Andornak, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának. Bár a közeli Leier-gyár közigazgatásilag nem tartozik Nagyszentjánoshoz, ők mégis nagylelkű támogatást nyújtottak az itt élőknek – mondta el Unger Vilmos, aki megerősítette: a Leier már 2008-ban is – amikor tornádó csapott le Nagyszentjánosra – kiemelkedő segítséget nyújtott a településnek, emellett rendszeres támogatója a helyi programoknak és különböző céllal szervezett jótékonysági rendezvényeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romlott a legsúlyosabban megsérült beteg állapota Győrben

Valamelyest rosszabbodott a Győrben ápolt, a vörösiszaptól a legsúlyosabb sérüléseket szenvedett… Tovább olvasom