Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Félmillió látogató az élményfürdőben

Győr - Az ötödik évébe lépett győri Rába Quelle Termál- és Élményfürdőben soha ennyi látogató nem váltott még jegyet, mint az idén, számuk meghaladta a félmilliót – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Kovacsics Imre ügyvezető igazgató.
Pontos számok az év végén állnak majd rendelkezésre, az azonban már most kijelenthető, hogy nyereséges a fürdőt üzemeltető társaság, a Rába Quelle Kft. Annak ellenére is, hogy a működtetés költségei jelentősen nőnek, s beruházásra is költöttek, nemrégiben adták át az új szaunablokkot. A félmilliós vendégsereg pedig azt bizonyítja, hogy látogatottság szempontjából a győri fürdő az ország legjobbjai közé tartozik.

Kovacsics a következő év tervei között említette, hogy az 1930-ban, illetve 1971-ben épült, s meglehetősen lestrapált és elöregedett szabadtéri strand medencéi helyén az ország legszebb strandját szeretnék felépíteni a győri önkormányzattal és a Pannon-Víz zrt.-vel közösen.

Azért a hármas konstrukció, mivel az élményfürdő a városé, amelyet egy háromoldalú szerződés keretében huszonöt évre kapott meg működtetésre a Rába Quelle. A Pannon-Víz pedig úgy jön képbe, hogy övé a strand, a huszonöt éves konstrukció azonban erre is kiterjed. Ugyancsak előrehaladott tárgyalások folynak az élményfürdő közelében felépülő gyógyszállóról is. Ami pedig a Pannon-Víz és a Rába Quelle közötti, három éve tartó pereskedést illeti, az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott: a megegyezés mindkét fél érdeke, s bízik abban, hogy ez rövidesen megszületik.

A sajtótájékoztatón ismertették a fürdő év végi, ünnepi nyitva tartását is.

December 24-én és 25-én zárva lesz az intézmény. Szilveszterkor reggel 9 órától délutánig négy óráig látogatható a fürdő. Január elsején reggel kilenckor nyit és este 9-kor zár.

Minden egyéb napon a megszokott nyitva tartás várja a vendégeket. A sajtótájékoztatón rendhagyó módon a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Színház több művésze is részt vett. Ők arról beszéltek, hogy december 29-én este hat órától az egyetemi csarnokban mutatják be a Diótörő és Egérkirály című családi musicalt.

A társulat az ország több városában is fellép, eddig mindenütt telt ház fogadta a Szurdi Miklós által rendezett darabot. Szomor György, a Diótörő és Egérkirály című darab írója a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a musical négy évvel ezelőtti megszületése óta sikertörténet Székesfehérváron, mert igazi családi musical, gyermekek és szüleik egyaránt élvezhetik, s emiatt előadásaikra elővételben elkelnek a jegyek.

Olvasóink írták

 • 6. elemér 2009. december 15. 16:32
  „Azért kis praktikus tanácsot is tudok adni, amit ott tanultam. Aki odamegy az vigyen kaját és piát mert ott aztán megfizettetik aki ilyesmit akar. Kimenni nem lehet, vagy lehet de ujrakell fizetni. Ez nekem ujdonság volt. Mondtam Kovacsicsnak hogy maszirozzon meg, mert tengerentulrol jöttem.”
 • 5. elemér 2009. december 15. 16:26
  „Volt élményem az élményfürdöben ahol kb. 1 hétig törzsvendég voltam. Árban az jobb mint hasonmások az országban, de még igy is drága. Társaság ott vegyes, talán magyarok vannak a többségben de nem mint törzsvendégek. Nyugaton ilyen hely nem szociális hanem jobb moduak kedvence. Ezt ügye nyugatiaktol tudom, akikkel angolul beszélgettem ott. Tudnillik én tengerentuli vagyok, de nem sinentuli. Én az uszodában már gyerekkoromban is törzsvendég voltam.”
 • 4. adalfold 2009. október 25. 19:04
  „talán csintónak dolgozik(?)”
 • 3. adalfold 2009. október 25. 19:04
  „Kovacsiscsról meg csak annyit h felvásárolta a fél várost és becsődöltetett mindent amihez nem fűződött érdeke.”
 • 2. adalfold 2009. október 25. 19:03
  „félmillió egy nap alatt, mi?:d
  maffiagyőr.”
 • 1. sára 2009. április 20. 18:09
  „Ebből mennyi volt az ingyenes nyugdijas jegy?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri szilveszter: változás a buszoknál

A győri Szilveszteri Városi Vigasságok programjainak zavartalan lebonyolítása érdekében a Kisalföld… Tovább olvasom