Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 5°C | 10°C

Félmillió forinttal segített a Magyar Telekom

Győr - A Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárban a napokban nyílt meg az a kiállítás, amelynek szervezői a megyei kórház gyerekosztályát támogató Lurkó Alapítvány segítését tűzték ki célul. Kevesebbet reméltek, többet adtak a Magyar Telekom segítségével.
– A Magyar Telekom-csoport adományozási stratégiája elsősorban a legsúlyosabb társadalmi és egészségügyi problémák megoldását célozza. Kiemelten fontosnak gondoljuk a gyerekeket, főleg, ha az ő betegségük megelőzéséről van szó – tudtuk meg Kapitány Zoltántól, aki a cég társadalmi felelősségvállalásáért is felelős, és a kiállításra nem jött üres kézzel. Kalmár Gyöngyi közreműködésének és a Lurkó Alapítvány kiváló pályázatának köszönhetően a Magyar Telekom az alapítvány céljait támogatandónak ítélte. Mint azt Kapitány Zoltán elmondta, szeretnek konkrét ügyet támogatni. Olyan beszerzéseket, ahol az önrész is biztosított. Mivel az átadáson jelen volt dr. Anghelyi Andrea is, akinek a kezében már ott volt a műszer, melyre pályáztak, ez a támogatás gyorsan célba ért. Egy verejtékanalizátort vásároltak a gyermekosztályra. Ennek segítségével kiszűrhető a cisztás fibrózis betegség – tudtuk meg Zajovicsné Vizer Bernadettől, a Lurkó Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

Kapitány Zoltán, Zajovicsné Vizer Bernadett, dr. Anghelyi Andrea és Kalmár Gyöngyi Fotó: H. Baranyai Edina
Kapitány Zoltán, Zajovicsné Vizer Bernadett, dr. Anghelyi Andrea és Kalmár Gyöngyi Fotó: H. Baranyai Edina

A Magyar Telekom az általa megjelölt közösségi célokra évente több mint 100 millió forint készpénzadományt oszt szét különböző alapítványokon, egyesületeken keresztül. A rendelkezésre álló összeg elosztása „A Magyar Telekom hozzáad" program kuratóriumának tisztsége, feladata.
A Jósággal, alkotásokkal a gyógyulásért kiállítás egyébként július 3-ig megtekinthető, és az adományokat a Lurkó Alapítvány részére továbbra is szívesen veszik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkot álmodtak, valóra váltották

Győr - Bármelyik városrész lakói példát vehetnek a révfalui Borostyán és a környékbeli utcákban… Tovább olvasom