Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Félmillió forint a segítő szeretetnek

Mindszentpuszta - A megyei önkormányzat idén is 1 millió forinttal segíti a mindszentpusztai autistaotthon működését. Az első félévre szóló 500 ezer forintos támogatás adománylevelét tegnap adták át az intézményben.
A Kisalföld kezdeményezésére példás összefogás eredményeként épült fel a mindszentpusztai autistaotthon. A két évvel ezelőtt átadott intézmény – a megyében egyedülállóan – autista fiatalok és felnőttek ellátását szolgálja.

– Tudjuk, hogy az autistaotthon-alapítványnak a megnyugtató működéshez továbbra is szükséges a segítség, a támogatás, éppen ezért – az előző két évhez hasonlóan – a megyei közgyűlés pénzügyi és vagyonkezelő bizottsága legutóbbi ülésén saját hatáskörben döntött arról, hogy az egymillió forint első félévre eső részét biztosítja – nyilatkozta Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke, aki az 500 ezer forintról szóló adománylevelet tegnap adta át Mindszentpusztán Szigeti Lászlónénak, a „Mit tehetnék érted?" Autista Otthon Alapítvány kuratóriumi elnökének és dr. Demetrovics Szilárdnak, a kuratórium titkárának.

A félmillió forintról szóló adománylevelet Kara Ákos alelnök adta át tegnap Mindszentpusztán az alapítvány képviselőinek, majd találkozott az autistaotthon lakóival.  Fotó: H. Baranyai Edina
A félmillió forintról szóló adománylevelet Kara Ákos alelnök adta át tegnap Mindszentpusztán az alapítvány képviselőinek, majd találkozott az autistaotthon lakóival. Fotó: H. Baranyai Edina

Kara Ákos a Kisalföldnek elmondta: nemrégiben levélben hívta meg Korózs Lajost, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkárát, hogy látogasson el néhány, megyénkben működő szociális intézménybe.
– Szeretnénk személyesen megosztani a fenntartással kapcsolatos gondjainkat, gondolatainkat, illetve megoldási javaslatainkat. Meggyőződésünk, hogy az állam a jól működő ellátást csak az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel egyenrangú partnerségben tudja biztosítani.


Köszönet a jó szándékú olvasóknak

A Kisalföld idén márciusban csekkeket juttatott el az olvasókhoz. Az azóta eltelt időben több mint kétmillió forint érkezett a szeretet háza, a mindszentpusztai autistaotthon működtetésére. Ahogy megtudtuk, még a napokban is. Köszönjük olvasóink jóakaratát és segítőkészségét!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez a hétvége a fesztiváloké, válasszon kedve szerint!

Győr-Moson-Sopron - A hétvége programjai között nagyjából egy tucat fesztivál (koncert, falunap...)… Tovább olvasom