Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Félmilliárd befolyt ingatlaneladásból

Időarányosan jól áll a győri önkormányzat, már ami a tervezett ingatlaneladásokat illeti. Eddig a Rejtő Sándor-középiskola, valamint a volt szabadhegyi tüzérségi laktanya vételárának egy része folyt be, s emellett húsz telket is értékesítettek.
A győri önkormányzat idei költségvetésében 1,2 milliárd forintos ingatlaneladásból származó bevételt terveztek, amiből eddig 540 millió forint folyt be. Balogh József szerint ez időarányosan jó teljesítésnek számít. A polgármester a Kisalföld kérdésére hangsúlyozta, hogy a kijelölt telkeket és épületeket a nyilvántartási ár többszöröséért sikerült értékesíteni.

A több mint félmilliárd forint három nagyobb tranzakciót takar. A tanév végével megszüntetett Rejtő Sándor Gimnázium és Szakképző Iskoláért három részletben, 2005 végéig összesen 434 millió forintot ad a római katolikus győri egyházmegye, valamint a Római Unióhoz tartozó Szent Orsolya Rend Magyar Tartománya. Eddig 150 millió forint érkezett meg a város bankszámlájára. A József Attila utcában lévő volt szabadhegyi tüzérlaktanya – amelyet tíz éven át próbáltak eladni – 682 millió forintos áron kelt el, amiből eddig 1 millió dollárt – azaz körülbelül 250 millió forintot – fizettek ki. A területen a hatályban lévő rendezési terv szerint házhelyek alakíthatók ki. Az önkormányzat emellett húsz építési telket adott el Ménfőcsanakon és Sáráson, összesen 140 millió forintért.

Más ügyletekkel még nem jutottak ilyen messzire az illetékesek. A közgyűlés ugyan határozott arról, hogy a Somogyi Béla utcai megszüntetett bölcsőde épületén, valamint a Pápai úti, 3,2 hektáros egykori állatvásártéren is túlad, de várhatóan mindkettőre csak októberben lehet licitálni. Utóbbi helyén – amely a Tesco Hipermarket tőszomszédságában található – feltehetően bevásárlóközpont épülhet.

Ugyancsak nem írtak még ki pályázatot a belvárosi Árpád-tömb belső udvarára. A volt Ady-iskolába telepített speciális szakiskola épületére pedig minden bizonnyal nem is fognak, noha a képviselők korábban erről döntöttek. Az önkormányzatnak várhatóan kedvezőbb megoldást jelent, ha bérbe adja az ingatlant, amire lenne is jelentkező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pályáztatás tempója is élmény

Félig megtelt a győri városháza díszterme a hamarosan elkészülő győri gyógy-, élmény- és termálfürdő… Tovább olvasom