Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Felmentő ítélet

Felmentő ítéletet hozott a dr. Ujvári Miklós vezette bírói testület a téti nyugdíjaspanzióból kényszerűen kiköltöztetett lakók és az új tulajdonosként bejegyzett Senium Kft. közötti perben.
Olvasóink bizonyára emlékeznek rá, tavaly november végén villany és víz nélkül maradt 12 idős ember a téti Harangvirág nyugdíjaspanzióban. (Kálváriájukat lapunk 2005. november 28-ától folyamatosan végigkísérte.) A képviselő-testület válságstábot hívott össze, a nyugdíjasoknak kényszerűen költözniük kellett. A helyzetet bonyolította, hogy az új tulajdonosként bejegyzett Senium Kft. hét éve lakottan vásárolta meg az ingatlant, amelyben akkor hatan éltek. A régi lakók elhunytak vagy elköltöztek, helyettük viszont mindig újak érkeztek.

A létszám tizenötre nőtt, az újonnan érkezők egytől egyig M.-né V. V.-vel, a volt tulajdonossal kötöttek szerződést az életük végéig tartó ott lakásra. Míg a Senium képviselője többször hangot adott annak a kijelentésnek, miszerint a nyugdíjasoknak tisztában kellett volna lenniük a tulajdoni helyzetükkel, az idősek mindegyike megerősítette, őket senki sem figyelmeztette, hogy akár lakás nélkül is maradhatnak.

A kacifántosnak tűnő jogi és tulajdoni helyzetben az idősek közül többen alkalmi bérlőkké váltak, vagy rokonaikhoz kéredzkedtek be, de van, aki ma is egy katonai szálló lakója. A Senium a körülmények ismeretében „önkényes beköltözés" miatt indított pert nyolc volt lakó ellen. Egy idős ember időközben elhunyt, a megjelentek ügyében azonban jogerős ítélet született: a nyugdíjasoknak nem kell fizetniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Engedetlenség jön?

Péntek éjjel ismét félpályás útlezárással hívták fel a figyelmet – a Jancsifaluért Egyesület… Tovább olvasom