Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Felmentést nem tudnak adni a tagdíjfizetés alól

˝Felháborító, hogy a vagyonvédelmi kamara levélben fenyegetőzik: ha nem fizetjük be a tagsági díjat, visszavonatják az igazolványunkat!˝- panaszolja olvasónk.


– Aki nem végez vagyonőri tevékenységet, csak az szüneteltetheti kamarai tagságát, ha ezt bejelenti a kamarához és ezzel egy időben igazolványát a rendőrségen leadja – szögezte le dr. Szél Erzsébet megyei kamarai elnök és hozzátette: felmentést nem tudnak adni a tagdíjfizetés alól, mert erre alapszabályuk nem ad lehetőséget. Azt javasolja, hogy akinek a munkaadója nem, vagy késve fizet, tegyen bejelentést a munkaügyi felügyeletnél, mert ez nem szakmai kamarai, hanem munkaügyi kérdés. ˝Sajnos nagyon sok panasz érkezik a vagyonőröktől hasonló problémák miatt. Minden esetben azt tanácsoljuk, hogy munkába lépéskor követeljék meg a munkaszerződést és az adott állásra vonatkozó munkaköri leírást. Ezt mindkét félnek, a munkaadónak, a munkavállalónak is alá kell írnia. Ha bármelyik fél megszegi, akkor az illetékes hatósághoz kell fordulni. Azt tanácsoljuk a vagyonőröknek, hogy saját érdekükben ragaszkodjanak ezekhez a munkaügyi iratokhoz˝ – szerepel a kamara szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásában.


Olvasói kérdés

Felháborító, hogy a vagyonvédelmi kamara levélben fenyegetőzik: ha nem fizetjük be a tagsági díjat, visszavonatják az igazolványunkat! Mi jogon? Egy éve várunk a munkabérünkre, abban miért nem segítenek? Családos emberekről van szó! Egy volt őr

Olvasóink írták

  • 1. borosmama 2010. június 22. 08:07
    „A Vagyonvédelmi Kamara nem érdekvédelmi szervezet? Vagy Tévedtem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt gát, mire jött az első ár - a polgármester feljelentést tesz

Feljelentést tesz a mezőörsi polgármester, mert szerinte az önkormányzat kérése ellenére a… Tovább olvasom