Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Felmentek a miniszterhez

Győr - Győrből, Sopronból, Mosonmagyaróvárról, Petőházáról és Nyúlról az értelmi fogyatékosokat tömörítő 15 egyesület képviseltette magát azon a tanácskozáson, amit a Győri Esélyek Háza segítségével a „Van véleményem" nevet viselő program keretein belül rendeztek.
A közelmúltban rendezett programon az értelmileg akadályozottak maguk beszéltek gondjaikról, megoldásra váró problémáikról, konkrét példákat hozva fel arról, mit is jelent fogyatékos személyként élni, mi az, ami segítséget jelent és mi az, ami problémát okoz, avagy megalázó számukra.

Ezek a gondolatok csokorba szedve – a többi megyeszékhelyen a győrihez hasonló módon, hat országos érdek-képviseleti civil szervezet által minisztériumi segítséggel lebonyolított programon felvetett témával együttesen – eljutnak az illetékesekhez is, hiszen a Kézenfogva Alapítvány szervezésében már két éve elindult a „Felmegyek a miniszterhez" elnevezésű program.

A rendezvény lebonyolításában fontos szerephez jutottak azok a tapasztalati szakértők, akik az Európai Unió által szorgalmazott program keretein belül az értelmileg akadályozottak soraiból váltak társaik képzett képviselőivé. Eredményes tevékenységük bizonyíték rá, hogy célba érhet a Nem Adom Fel Alapítvány minisztériumi támogatással zajló programja, melynek célja, hogy a hazánkban élő több mint 60 ezer értelmileg akadályozott ember befolyásolni tudja az életével kapcsolatos döntéseket.

Ezt helyileg a különböző szinteken megalakított önérvényesítő csoportok révén, országosan pedig érdek-képviseleti parlament létrehozásával próbálják megoldani, fönntartva annak a lehetőségét, hogy az értelmileg akadályozott emberek a döntéshozókkal folyamatos párbeszédet folytathassanak az őket érintő kérdésekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri közgyűlés nem csökkentette az iparűzési adó kulcsát

Győr - Több mint ezer esetben rendelték el kerékbilincs alkalmazását, és kilencszáz autót… Tovább olvasom