Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Felmarták az utat Győr és Győrújfalu között: ha ez beválik a sok baleset ellen, akkor így is marad

Megint útfelmarás miatt bosszúsak az Alsó-Szigetközben élők: miután tavaly Győrzámoly új aszfaltot nem, csak a nyomvályúk ellen felmart szakaszt kapott, most Győr és Győrújfalu között alkalmazták ezt az olcsó módszert. Az újfaluiaik petíciót írtak, aláírást gyűjtenek, mert szerintük élet- és balesetveszélyes.
Az 1401-es szigetközi úton az úthibákat ismét felmarással orvosolták – most a Győr és Győrújfalu közötti szakaszon. Naponta több mint 10 ezer autó halad el ezen a részen – többségük bosszús, hisz tavaly Győrzámolynál is ekként reagáltak az úthibákra. 

„A Magyar Közúttól kapott tájékoztatás szerint az út felmarása azon a szakaszon történt, ahol sok volt a megcsúszásos baleset. Emiatt folyamatosan javítani kellett az út melletti korlátot. Ha a balesetek száma a felmarás után kevesebb lesz, akkor marad ez a megoldás, ha ez sem javít a statisztikán, akkor kap új aszfaltréteget a kérdéses szakasz.

A 1401-es út burkolati jeleinek tavaszi felfestése állítólag elsők között van kiadva az alvállalkozónak – sajnos a felfestést tavaly augusztusban és októberben is megígérték, reméljük most tényleg el is készül" – jelezte Nagy Imre Attila győrújfalui polgármester. 

A falu nem nyugodott bele ebbe a megoldásba, most petíciót fogalmaztak meg, a helyiek, környékbeliek aláírását várják.

A petíció szerint kérik „a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felelős döntéshozóit, hogy a 1401-es országos mellékút Győr és Győrújfalu közötti élet- és balesetveszélyes szakaszait (a Tó utca csomópontja és a vízmű előtti felmart szakasza) mielőbb szíveskedjenek a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalon átépíteni, korszerűsíteni."

Azt is megfogalmazták, hogy „Győrújfalu belterületén áthaladó 1401-es országos mellékút óriási (naponta több mint 11 ezer 700 „járműegység") forgalmának csökkentése érdekében, a 813-as országos főút (Győr északi elkerülő) megtervezett nyomvonalának megépítésével kapcsolatos beruházást - a múlt hónapban átadott vámosszabadi csomóponttól legalább a Győrújfalu és Győrzámoly közötti csomópontig - késlekedés nélkül indítsák el."
Győrújfalu és Győrzámoly közötti úton is ezt a megoldást alkalmazták korábban. Fotó: Kisalföld-archív.
Győrújfalu és Győrzámoly közötti úton is ezt a megoldást alkalmazták korábban. Fotó: Kisalföld-archív.

A petíciót Győrújfalun a dohányboltban, a Bedő Pékségben, a Gyöngy presszóban és a sportbüfében lehet aláírni. Az íveket az infastruktúrafejlesztőnek, a közútnak és az illetékes minisztériumnak is elküldik. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Durva erőszak! Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét a győri férfi

Durva erőszak! Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét a győri férfi
A 27 éves férfi megrugdosta, ököllel ütötte a nőt. Ő az a férfi, aki korábban élettársát vonszolta… Tovább olvasom