Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Fellendülést az útépítés hozhat Téten

Tét - A NATO jót hozhat Tétnek is a 83-as felújítása révén. A városvezető abban bízik: ha így közelebb kerülnek Győrhöz, akkor jobban kihasználhatják idegenforgalmi lehetőségeiket és több ipari beruházót telepíthetnek le, ami a munkahelyteremtés miatt fontos.
– Az iskola alsó és felső tagozatának egy helyre költöztetésére hatodik éve, a közösségi, művelődési ház kivitelezése miatt hetedik éve pályázunk. Mindeddig hiába – mondta el Szabó Ferenc téti polgármester a város két régi nagy álmáról, amelyek mindegyike mintegy ötszázmillió forintos beruházást jelent. Nem mondhatnak le azonban megvalósításukról, továbbra is reménykednek a pályázati sikerben, a támogatásban.

Azért sem, mert régi intézményeik némelyik helyisége már dohos szagú, és azért sem, mert nem csak a helybeliek érdekéről van szó. Tétnek jelentősebb terveiknél a kistérségre, annak céljaira is gondolnia kell, amelyhez tizenkilenc település csaknem húszezer lakója tartozik. Egyébként épp e téren sikerült előrelépnie Tétnek várossá avatása óta: többféle ügyintézés miatt már nem kell Győrbe utazniuk a környékbelieknek.

Jelentős fellendülést a polgármester a 83-as főút felújításától vár, ami egészen közelinek tűnik, ugyanis a pápai reptér fejlesztése, az amerikai és a NATO-katonák fogadása miatt ez elengedhetetlen, a NATO elvárásai közé tartozik. „Ha a 83-as Győrig vezető szakaszát átépítik, a veszélyes kanyarokat kiveszik belőle, a nyomtávot kiszélesítik és így közelebb kerülünk a megyeszékhelyhez, az megkönnyítené az iparletelepítést, a beruházásvonzást. Márpedig munkahelyek teremtésére nagy szükség van a térségben és turisztikai adottságainkat is jobban kihasználhatnánk" – mondta Szabó Ferenc és hozzátette: kerékpáros útvonalaikat műholdas navigátor segítségével is bejárhatják az érdeklődők.

Kitörési pontnak tartja még a polgármester az alternatív energiaforrások felhasználási lehetőségének megteremtését is. Nem tettek le a szélerőműpark és a biogázerőmű létesítéséről sem. Azok az önkormányzat bevételeit is növelnék és akkor a város több, jobb közszolgáltatást nyújthatna a helyieknek.

Olvasóink írták

 • 8. Anonime 2008. június 19. 21:49
  „Talán eltelik még 10 -20 év és elkészül az új iskola!
  Szerintem nagyon kevés változást tud felmutatni Tét, várossá avatása óta! Becsukott szemmel járnak az emberek ,vagy nem is akarnak tudomást szerezni róla??
  Téten nem a felődéssel foglalkoznak az emberek,hanem azzal mennyivel van több a szomszédnak,vagy fordítva!!!
  A Polgármester Urat,nagyon befolyásolja egy bizonyos vállalkozó. Aki miatt munkahelyek sincsenek. Az emberek elfognak költözni ebből a kis városkából, mert nincs lehetőség a továbbfejlődésre. Egyetlen ember fog meggazdagodni a sok minimálbérből élő ember munkájából,akik napi 10 órát dolgoznak. Sajnálom ,hogy ez megtörténhet!....”
 • 7. magyaranya 2008. június 12. 08:46
  „Nem az utat kéne egyenesíteni,hanem a szélkereket meg a többi fejlesztést megvalósítani.mert addig nem fog cég vállalat tétre jönni!
  És egyet értek pedróval!”
 • 6. amasan 2008. június 10. 18:10
  „mi a túrót akarnak? útat? még a szélerőmüvek + az 50 milla sem kellett, mert a "sötéteknek" nem jó...”
 • 5. sdhz 2008. június 10. 18:06
  „Valószínűleg sosem megy át Téten az az út, az arra kell, hogy GYORS legyen, és a széles és túlméretes járművek is biztonságosan használhassák.A tétieknek minek is? hogy azt a 19 km-t 3 perccel gyorsabban tegyék meg?
  eddig semmiféle fejlődés nem kellett nekik, szomorú átmenni azon a településen. Városnak azért nem nevezném.
  sdhz”
 • 4. Kiss G. 2008. június 10. 10:07
  „A tet.hu-n az aktuális, legfrissebb hír másfél éves.........”
 • 3. Accentos 2008. június 10. 08:37
  „szerintem a 83-as utat csak Tétig újítják fel,aztán megépítik a Tét-elkerülőt,mert biztos,hogy a (tisztelet a kivételnek) sok értetlennek ez se lenne jó,gondolván,hogy a traktorjaiknak ez is megfelel.meg különben is nagy lenne a forgalom :) (hiába,a sötétség nagy úr...)”
 • 2. egy választó 2008. június 10. 07:45
  „Az a baj, hogy megint tátjuk a szánkat és várjuk, hogy repül a sült galamb! Egyszer arról szeretnék hallani, mit tesz a vezetés saját maga a fejlődés érdekében. Én szeretem a településemet, szeretném a fejlődését is. Boldog lennék, ha " csak" olyan fejlődést látnák Téten, mint amilyen Gyxőrszemerén, Tényőn, Sokorópátkán látszik. Ott lehet, itt nem?”
 • 1. pedró 2008. június 10. 06:27
  „Tisztelt Szabó Ferenc Úr!

  Sajnos ezen dolgok nagy része csak álmom marad, hiába fektetnek bele rengeteg munkát!
  A Téten élő szemellenzős emberek mindenben csak a rosszat találják meg, nekik csak az számít és az Önök álltal tervezett beruházásokat folyamatosan meg fogják fúrni holmi indokokkal, aláírásgyűjtésekkel!
  Sajnos ezen embereknek Téten nem kell a fejlődés és az ipar, elmaradtak a XIX.-ik században!
  Elsőként ezen kellene az ott élőknek változtatni, utána lehetne bizakodni a jelentős fejlődésben!!!
  (Lásd: hulladékátrakó, bioerőmű, szélerőmű) Na ha a helyieken múlik, ezekből semmi nem fog megépülni!!!
  Üdvözlettel: egy volt téti lakos”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskola a térség központjában

Tét - Térségi intézményként működik a téti általános iskola, a mostani tanévben már több mint… Tovább olvasom