Kisalföld logö

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Félkész bozótvágás Győr határában

„Szinte megnyúzták ezeket a fákat, bokrokat: nem tudni, ki csinálta, de barbár munkát végzett. Szélvihar ilyet nem csinál. Annyi a munkanélküli, közmunkás, miért nem lehetett velük normálisan megcsináltatni?" – dohogott a Kisbajcs és Vének közötti úton bicikliző Csáki Gusztáv.
S valóban, mintha tornádó pusztított volna az út két oldalán, követve a kanyarokat is. Vének polgármestere, Kiss Tamás elmondta, a látvány a szívét szorította el, amikor útjáról hazatért. A település lakossága is felháborodott a látottakon.

Lapunk megkereste a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. – Társaságunk a téli időszak előtt gépi bozótirtást végzett a Kisbajcs és Vének közötti mellékút hat kilométeres szakaszán. A munkálatokra azért volt szükség, mert az űrszelvénybe már belógott a növényzet, ami a téli időszakban rengeteg veszélyt jelent a közlekedők számára. Célunk, hogy minél hamarabb befejezzük a munkákat, hiszen szeretnénk biztosítani a megfelelő beláthatósági feltételeket az útszakasz ívein és a csomópontok környezetében – tudatta Pécsi Norbert Sándor szóvivő.

A gépi bozótvágás eredménye jól látható felvételünkön. Fotó: T. Gy.
A gépi bozótvágás eredménye jól látható felvételünkön. Fotó: T. Gy.

A bozótritkítási munkákat első ütemben egy speciális MTZ traktorra szerelhető adapterrel végezték el október 9-én és 10-én. A bozótvágó műszaki adottságai miatt a 8 centiméternél vastagabb ágakat egy ütemben nem tudja megfelelően levágni, ezért a szárról utólag további kézi munka és ágvágó fűrész segítségével végzik el a teljes ritkítást.

– A gépi bozótirtás után a hétre ütemeztük a további feladatok elvégzését, a csonkok eltávolítását, a nagyobb ágak elszállítását, és a kézi erővel végezhető munkálatokat. A beavatkozás első üteme valóban nem esztétikus, de a több kilométer hosszú szakaszon a gépi munkavégzés a bozótos terület totális kiirtásánál sokkal hatékonyabb, mint a kézi munkaerő igénybevétele. A közúton közlekedők türelmét és megértését kérjük a teljes befejezésig, amely a napokban az időjárás függvényében történhet meg – közölte Pécsi Norbert Sándor.

Hasonló bozótvágásról több Győr környéki településről is kaptunk bejelentést.

Olvasóink írták

  • 2. DögvészJohnny 2012. október 21. 07:22
    „Ha elkezdenek egy munkafolyamatot, azt miért egy hét múlva kell befejezni? Az őszi ,,cudar" időjárás ugye nem lehet ok?”
  • 1. anuvuk 2012. október 19. 16:53
    „A bokor mentes út széleket! Majd a téli viharos szél, pillanatok alatt tele hordja hóval az utakat!
    Mindenütt ez a fars hozzáállás, szemlélet, működik a növényzettel szemben!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelmi engedélyre: győri nem

A győri környezetvédelmi felügyelőség természetkárosító hatások miatt első fokon elutasította a Bakonyi Erőmű Almásfüzitőre tervezett létesítményének környezetvédelmi engedélykérelmét. Tovább olvasom