Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Feljelentették a rendőröket

Két fiatalember dühöng, mélységesen csalódtak a rendőrökben. Két hete – egy éjjeli igazoltatás során – olyan trágár kifejezésekkel illették őket, hogy mindketten feljelentést tettek a Győri Nyomozó Ügyészségen. Történetük talán másoknak is tanulságul szolgál.
A 17 és fél éves P. Szabolcs r itkán találkozik a határ túloldalán élő barátjával, a 19 éves P. Róberttel, így aztán ha összefutnak, az mindig öröm. Két hete vasárnap éjjel két óra körül egy-egy dobozos sörrel a kezükben baktattak volna hazafelé. A Baross úton előbb elment mellettük egy autó, majd visszakapcsolt és csikorgó fékkel megállt. 

A fiúk először azt gondolták, a benne ülők kötekedni akarnak velük.
Ám amikor a rendőrségi igazolványt azegyik férfi megmutatta, alig akartak hinni a fülüknek. – „...mi a k... anyátokat képzeltek magatokról" – kiabált az egyik civil ruhás rendőr felénk – mesélte P. Szabolcs. – Röpködtek a trágárabbnál trágárabb szavak, amelyek között a „leköcsögözés" és a „lebuzizás" is szerepelt. Igaz, elismertem, hogy 17 és fél évesen közterületen ittam a sört és sajnálatos módon személyi igazolvány sem volt nálam, de úgy érzem, egy deci sör elfogyasztása még nem ok arra, hogy mindennek elmondjanak. A barátomnak azt javasolták, nyalogassa otthon a sörét.

A rendőrök a feljelentést tevő fiatalemberek szerint beszóltak CB-n a központba is, hogy ellenőrizzék a fiúk adatait. Mikor ez megtörtént, a 18 éven felüli fiatalembert megmotozták, kipakoltatták a zsebeit.

– Nálunk a családban két hete ez a téma – fogalmazott az egyik feljelentő fiú édesanyja. – Nem voltunk itthon, csak később értesültünk a történtekről. A fiúk a rendőrségre még aznap éjjel telefonáltak, másnap pedig az ügyészségen tettek feljelentést. Csak remélni tudjuk, hogy – ha minden így történt – a szolgálatban lévő civil ruhás rendőrök megkapják büntetésüket.

Dr. Riba Katalin, a megyei főügyészség sajtókapcsolatokkal foglalkozó ügyésze érdeklődésünkre elmondta, ritkán, mégis előfordul, hogy azállampolgárok kifogásolják a rendőri intézkedés hangnemét, körülményeit, ilyenkor élhetnek állampolgári jogukkal. A körülményeket akár több hónapig tartó procedúra tisztázhatja, ennek folyamán az is kiderül, hibáztak-e bármiben is a rendőrök.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr- főkapitányság sajtószóvivője az ügy kapcsán leszögezte, az ügyészség vizsgálata szerint a rendőrök nem követtek el bűncselekményt, a rendőri ellenőrzés szakszerűségét azonban még vizsgálják. A két fiatal közterületen fogyasztott alkoholt, az intézkedő rendőrök szabálysértés miatt jelentették fel őket.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az analóg mellett digitálisan is

Szeptember elejétől már Győr egész területén (így a Belvárosban is) elérhető lesz a KábelNET, sőt, ugyanattól a hónaptól már a mosonmagyaróváriak is a ViDaNet ugyanazon szolgáltatásait kapják, mint a megyeszékhelyen élők. Tovább olvasom