Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Feljelentették a fogdaőröket

A fogdaparancsnok ellen elöljárói intézkedés, a fogdaőrök ellen kötelességszegés szolgálatban bűntette miatt tett feljelentést a győri rendőrkapitány, miután lezárult a fogolyszökést lehetővé tevő okok és körülmények vizsgálata.
ilusztráció
A Kisalföld július 16-án számolt be arról, hogy előző nap hajnalban a megyei rendőr-főkapitányság fogdájából három, elő zetes letartóztatásban lévő gyanú sított – közöttük egy kiemelten kemény bűnöző – kibontotta a cella falát és megszökött. A gyors intézkedéseknek köszönhetően kettejüket még aznap délelőtt, a harmadik férfit falujában, egy családi ház pincéjében fogták el. Velük szemben fogolyszökés bűntett megalapozott gyanúja miatt a Győri Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást.

A rendőrség a fogolyszökést lehetővé tevő okok és körülmények vizsgálatát lezárta és meg állapította, hogy a fogdaszolgálat mulasztása is jelentősen hozzájárult a szökéshez. Intézkedés elmulasztása és kötelességszegés A Győri Rendőrkapitányság vezetője a fogdaparancsnok el len elöljárói intézkedés elmu lasztásának bűntette, a szökésért felelős 14 fogdaőrrel szemben kötelességszegés szolgálatban bűntette miatt tett feljelentést a Győri Katonai Ügyészségen.

 „A történtek után, a hasonló esetek megelőzése érdekében a meglévő fogdabiztonsági berendezések mellé egy új, korszerű védelmi rendszert szereltek fel."
Préts Sándor ezredes, közbiztonsági igazgató
A büntetőeljárás jogerős befejezéséig a feljelentett rendőröket a városi kapitány más munkakörbe is helyezte. Eltakarták a falat  Arról, hogy a foglyok miként tudtak megszökni a fogdából, a főkapitányság közbiztonsági igaz gatójától, Préts Sándor ezredestől kértünk felvilágosítást. Az ezredes elmondta, hogy az előzetesben lévők a fal kibontását nem egy nap alatt végezték el. Munkájuk „eredményét", az először csak részben megbontott falat a száradni kiakasztott mosott ruhákkal takarták el.

S itt volt a fogdaszemélyzet egyik mulasztása, mert ellenőrizni kellett volna, hogy nem fednek-e el valamit a ruhák. A téglák teljes kibontásához a szellőzőablak nyitószerkezetének vasát használták. Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kultúra várost építhet

Az egy hónapig tartó rendezvénysorozatot a szervezők és a város vezetése sikeresnek ítélte. Tömegek… Tovább olvasom