Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Feljegyzik a kutyás rendszámokat

Ahogy a jog ismeri a cserbenhagyásos gázolás fogalmát, úgy jó lenne, ha a cserbenhagyásos kutyaelhagyás fogalmát is bevezetnénk – javasolja a győr-sárási O. S.-né.
Nem egyedi eset ugyanis a lakókörnyezetben, hogy megunt kedvenceiket gazdáik járműveikből kidobják, majd angolosan távoznak. Legutóbb hétfőn reggel negyed nyolckor voltak egy ilyen eset szemtanúi a 4-es és a 7-es utca sarkán.

Egy kivizöld színű személyautóból szó szerint kidobtak két fehér kis gombolyagot: a fajtájukat megállapítani sem lehetett, mert a két szerencsétlen kis eb azon nyomban a szélsebesen tovatűnő autó után eredt.

O. S.-né azt mondja, nem lehet senki ilyen érzéketlen, embertelen, hogy cserbenhagyja a benne feltétlenül megbízó kutyáját. Különösen, hogy nagyon jó a híre az Emberek az Állatokért Alapítvány kutyamenhelyének. P is oda készül a legutóbb talált, másfél éves németjuhász-keverékkel, mert még sosem csalódott bennük.

A helyzetnek azonban, hogy megunt kutyáikat a lelkiismeretlen emberek Sáráson bízzák a Gondviselés kegyelmébe, véget kívánnak vetni: tegnap megszervezték, és már működtetik is a kutyaelhagyókat figyelő helyi hálózatot. Feljegyzik a rendszámokat...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világnapi folyótisztítás

Egymillió forint értékű önkéntes munkát elvégezve tisztították meg a hulladéktól a sportbúvárok a… Tovább olvasom