Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Félig készen kész a révfalui híd

Szemmagasságig kész és szemre tetszetős a győri (révfalui) Kossuth híd. Fölötte azonban minden a régi.
Szemmagasságig kész és szemre tetszetős a győri (révfalui) Kossuth híd. Fölötte azonban minden a régi: van, ahol rozsdás, máshol firkák csúfítják a traverzeket. Valóban félúton megálltak a felújítással? A válasz: igen.

„ A Kossuth hídon (révfalui híd) a vasbeton szerkezet korrózióvédelmét kell elvégezni. A munka az uszoda felőli részen már befejeződött, a felújítással teljesen augusztus közepére készülnek el. Mivel a tisztítás homokfúvásos technológiával történik, a hidat becsomagolták" – a hídfelújítások menetéről július 19-i számunkban írtunk. S ahogy ígérték, a munkákkal augusztus közepére végeztek is; azt nem gondolták csak a győriek, hogy mindez azt jelenti, a híd fele új fényben (de a régi színben) tündököl majd, a másik fele viszont marad a régi. Márpedig ez történt.
A munkákat a Strabag zrt. hídépítő részlege végezte, de csak addig, ameddig a megbízás szólt. A megbízás pedig a híd alsó részének felújítását célozta, a felső „szintet" nem. Most már csak a miértre voltunk kíváncsiak.

Gősy Gábor, az útkezelő munkatársa hamar rövidre zárta az ok(ok) sorolását: „Egyelőre ennyire volt pénze az önkormányzatnak, az egész híd felújításához még legalább negyven-ötvenmillió forint kellett volna. Tehát még egyszer annyi, mint amennyibe az alja került." Ennyi pénz tehát nem volt, ezzel együtt a győriek nyilván nehezen fogadják el azt az érvelést, miszerint „ha a híd aljához – az útpálya alatti – viszonyítjuk a tetejét, akkor az még szépnek is számít". Szögezzük le: a híd teteje sehogy sem szép: van, ahol rozsdás, máshol firkák csúfítják a traverzeket.

Arra a kérdésünkre, van-e esély arra, hogy záros határidőn belül befejezzék a teljes rekonstrukciót, azt a választ kaptuk: pár éven belül tervezik, de ez megint csak pénzkérdés. „A jelenlegi gazdasági helyzetben nem tehettük meg, hogy megvárjuk, míg a teljes hídra összejön a pénz. Inkább megcsináltuk a felét, az már biztosan megvan. Ha nem nyúltunk volna most a hídhoz, akkor később sokkal nagyobb problémák is adódhattak volna, akár a buszközlekedést is korlátozni kellett volna" – tette még hozzá Gősy Gábor.

A Rába kettős hídról is írtunk...

A révfalui híd mellett a Rába kettős híd felújítása szolgáltatott legutóbb témát. Akkor is a Kisalföld vetette fel, hogy

hiába az ünnepélyes átadási ceremónia, ha a hídon az új burkolat több helyen „szépséghibás". A válasz az volt, műszakilag kifogástalan munkát végeztek az adott összegből. A Rába kettős híddal kapcsolatos legfrissebb hír egyébként, hogy a megrongálódott aknafedő lapot kicserélik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kunszigetiek kulináris kalandjai

Gasztrotúra a Szigetközben címmel nyert Kunsziget önkormányzata 180 ezer forintos pályázati… Tovább olvasom