Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Félidőben a falevelek összegyűjtése

Győr - Kihasználva az enyhe időjárás adta lehetőséget, folyamatosan gyűjti a faleveleket a megyeszékhelyen a város tisztaságáért felelős társaság. A munkálatok várhatóan március 20-ra fejeződnek be, hátravan még Marcalváros I. és Gyárváros.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. az időjárási viszonyokat figyelembe véve gyűjti a város közterületein – parkokban, a házak körüli zöldterületeken – a fákról lehullott falevelet.

– A tavaly májusban létrehozott zöldterület-gondozói hálózatban tevékenykedő kollégákat a hatékonyság fokozása érdekében munkacsoportokba szerveztük, így városrészről városrészre haladva gyűjtjük a lombot. A munka a falevél összegereblyézésével nem ér véget, a növénykupacokat platós és kukás autóinkkal a lehető legrövidebb időn belül elszállítjuk – tájékoztatta a Kisalföldet a társaság szóvivője, Nagy Csaba.

A lehullott falevelek gyűjtését március 20-ig szeretné befejezni a Komszol. Fotó: T. Gy.


A szóvivő elmondta, a lombgyűjtés tavaly szeptember végén irányítottan a fő- és tömegközlekedési útvonalak mentén kezdődött. Adyvárosban a Szigethy Attila út és az Ifjúság körút mentén ősszel egyszer már összetakarította a falevelet a társaság.

– A gereblyézés december elejéig tartott, amit a téliesre fordult időjárás miatt – a talajra és a burkolatra lefagyott levelet nem lehet gereblyézni – január második felében tudtunk folytatni. Azóta Révfaluban, a Belvárosban, Szigetben, Újvárosban, a József Attila-lakótelepen, Marcalváros II. városrészben már végeztek kollégáink – tudtuk meg Nagy Csabától.

Adyvárosban és Nádorvárosban most is dolgoznak a Komszol emberei. Hátravan még Marcalváros I. és Gyárváros. Kedvező időjárási viszonyok esetén a közterületi lombtakarítást március 20-ig be akarja fejezni a cég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ovisoknak tilos a házi feladat

SMS-ben érkezett a következő üzenet: "Az egyik óvodában betűelemeket íratnak a nagycsoportosokkal.… Tovább olvasom