Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Felhőszakadás, kidőlt fák, elázott pincék

Győrt és környékét hétfő délután öt óra körül kiadós zivatar érte el. A vihar miatt a megyében több helyen fák dőltek ki és pincéket öntött el az esővíz.

A megye felett hétfő délután átvonult zivatar következményei miatt a tűzoltóságokra 10 riasztás érkezett, ezekből 4 volt téves jelzés. Kidőlt fák eltávolításának feladata főként a kapuvári egységeknek jutott Nyárligeten. Oda nem sokkal 4 óra előtt hívták a tűzoltókat, mert egy kidőlt fa forgalmi akadályt képezett. Úgy tűnik, a zivatar miatt a település Béke utcája kevésbé sem volt békés, mert ott három fa is veszélyt okozott. Az egyik villanyoszlopra dőlt, ekkor az áramszolgáltatónak is akadt dolga, egy másik fa pedig az útra dőlt. Egy 25 méter magas nyárfa egy épület felé kezdett dőlni, veszélyeztetve azt. A tűzoltók mindegyik esetben fűrésszel kivágták a fákat.

A kapuvári tűzoltók felvétele.
A kapuvári tűzoltók felvétele.

A kapuvári tűzoltók felvétele.
A kapuvári tűzoltók felvétele.


A csornai egységnek egy döri hamis jelzés adott munkát feleslegesen, mivel kiérkezésükkor derült ki, hogy az idősek otthonában a zivatar okozta áramszünet miatt futott be téves jelzés.

A mosonmagyaróvári tűzoltókat három helyre is hívták, mondván: úszik a pince, de mindegyik esetben 5-7 centiméter alatti vízszint volt, így beavatkozni nem kellett. Nem úgy a Magyar utcában, ahol két üzletet is veszélyeztetett a több mint 20 centi magasan álló víz, amit szivattyúval eltávolított az egység.

A győri tűzoltókat 90 centis vízhez riasztották Nagyszentjánosra, de az „csak" 25 centiméter mély volt, s egy szivattyúval kinyomatták a pincéből.

Tóth Gyula

Komárom-Esztergom megyében Neszmély térségét érintette leginkább a vihar. A domboldalról lezúduló víz pincékbe, garázsokba és kertekbe tört be. A tűzoltóknak ötször kellett emiatt szivattyúzniuk. Neszmély mellett Tata és Komárom környékéről is kaptak riasztást a tűzoltók egy-egy esetben ugyancsak a csapadékvíz miatt.

Független HírügynökségKorábban:


Az idokep.hu radarképe szerint az öt óra körüli felhőszakadást okozó viharzóna elvonult a térségből és kelet felé tart. Nyugat felől viszont újabb felhők érkeznek, amelyekből további eső várható (bár nem akkor intenzitású, mint a délutáni volt).

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész Nyugat-Dunántúli régióra narancssárga figyelmeztetést adott ki hétfő délutánra.

- Délután öt órakor jött a vihar és az udvaromban bokáig érő eső esett - írta tudósítónk, Juhászné Erzsi néni Abdáról.
- Délután öt órakor jött a vihar és az udvaromban bokáig érő eső esett - írta fotója mellé üzenetként tudósítónk, Juhászné Erzsi néni Abdáról.


Olvasóink írták

 • 7. rivotril2mg 2009. július 10. 03:18
  „durva nagy eső volt az tény, lehet egy két afrikai vadbarom nem így látja de én Magyarország területén ritkán látok ekkora zuhét”
 • 6. miracle 2009. július 07. 07:56
  „jocó123
  Pont ez jutott eszembe. Ráadásul az 5 centihez is kihívják, persze a telefonban ez "úszik a pince kategória".
  Egyesek igen el vannak kényelmesedve, akinek pincéje van, az tudja már megoldani a helyzetet, ha 5 centis víz van benne. A tűzoltóság nem házi takarítóbrigád, sokkal fontosabb helyszíneken kellene éppen lenniük.”
 • 5. tosa2 2009. július 07. 07:43
  „mike ! a NAPI újságot hírlapnak hívják !! minden hír, az hír!!! és mindegy miről szól!
  hard ! nálatok lehet, hogy csak csöpögött, de mifelénk nem, ott szabályosan folyt !!!!”
 • 4. hard 2009. július 06. 23:19
  „én pénteken pesten 2 elöntött pincetrafót kapcsoltam vissza a kollégával. Az már zivatar volt, de itt úgy látom csak csöpögött.”
 • 3. jocó123 2009. július 06. 20:21
  „"A győri tűzoltókat 90 centis vízhez riasztották Nagyszentjánosra, de az ,,csak" 25 centiméter mély volt, s egy szivattyúval kinyomatták a pincéből."
  Az nem derül ki, hogy mekkora a pince alapterülete. Gondolta magában a tulaj, ha azt mondja be, hogy 25 centi a víz, úgysem jönnek ki a tűzoltók. Majdha kiszámláznák neki a vonulás és a szivattyúzás költségeit, elgondolkodnának mások is, hogy hívjanak-e ilyen esetben tűzoltókat!”
 • 2. FB 2009. július 06. 19:05
  „Legalább tudom, hogy ne induljak el sehova (Bp-n)
  Bár ezt met.hu-ról is észrevettem”
 • 1. MIKE 2009. július 06. 18:45
  „Ez ám a hír... Esett az eső...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíróságon a suhancok, akik megverték a 17 éves kamaszt

Krisztiánt eszméletlenségig verte két, intézetből megszökött fiú a mosonmagyaróvári vasútállomáson novemberben. A két gyanúsított hétfőn állt bíróság elé. Tovább olvasom