Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Felgyorsult a kölcsönzött könyvek visszavétele megyei könyvtárban

A változó olvasói igényekhez alkalmazkodva felgyorsították a kölcsönzött könyvek visszavételi lehetőségét, és gyors információs pontot is kialakítottak a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban.

A kikölcsönzött kiadványokat az olvasók számítógép segítségével önkiszolgáló módon is visszaadhatják a könyvtár földszintjén. Ez a megoldás felgyorsítja az ügyintézést - mondta Horváth József igazgató a beruházást ismertető keddi sajtótájékoztatón.

Ugyancsak a földszinten információs pontot létesítettek interneteléréssel, így ezen a gépen nemcsak arról tájékozódhat a betérő, hogy az általa keresett könyv megvan-e a könyvtárban, hanem a világhálón is keresgélhet. A felsőbb szinteken is több számítógépet munkába állítottak, amelyeken a könyvtárlátogatók megszerezhetik a számukra fontos információkat. Az olvasóteremben esztétikus megjelenésű asztalokkal, kényelmes székekkel cserélték fel a csaknem 40 éves bútorokat.

A cédulakatalógust fokozatosan a számítógépes adatbázis váltja fel, így a katalógusszekrények egy része feleslegessé vált, s helyükre a legkisebbeknek gyermeksarkot rendeztek be ülőkékkel, mesekönyv-válogató ládákkal.

A mintegy 6 millió forintos beruházás - amelyet a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyert el a mintegy félmilliós könyv-, folyóirat- és hangzó dokumentumállománnyal rendelkező könyvtár - a szolgáltatás színvonalának emelését tűzte ki céljául, hogy az olvasók jól érezzék magukat a közművelődési intézményben - mondta az igazgató.

Olvasóink írták

 • 3. pemozsu 2011. augusztus 31. 20:46
  „2. chihiro
  nagyon remélem hogy a belvárosi könyvtár marad, mert a hangulata,meg a megközelíthetősége nem pótolható az egyetemi könyvtárral, ami messze van, és nagyon sajnálnám ha vetélytársa lehetne a régi patinás helynek és a kedves könyvtárosoknak. Hagyják meg szépen ebben a formájában, mert mi így SZERETJÜK !”
 • 2. chihiro 2011. augusztus 31. 15:21
  „akkor a milliós beruházás azt is jelenti, hogy nem olvasztják be a megyei könyvtárt az egyetemi könyvtárba? és nem lesz könyvtárbezárás?
  korábban erről szóltak a hírek. mert ebben az esetben fölösleges pénzkidobás volt a könyvtár felújítása.”
 • 1. anikopeter 2011. augusztus 30. 22:48
  „2011. augusztus 30. kedd, 17:30 | Kék Duna Rádió :
  50 millió forintos fejlesztés a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárban
  Más:
  A könyvtári kölcsönzés nem "csak" a kölcsönzött könyvek visszaadásából áll.
  Most ha az olvasó kölcsönözni szeretne, felmegy az emeletre,választ, majd visszajön a földszintre elintézni a formaságokat.
  Eddig ezt egy helyen megtehette.
  A ruhatárat felváltó "gardrób" szekrények télen szűknek fognak bizonyulni.
  A földszinti információs ponton a napi nyolcórás ülőmunkához hideg lesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legfiatalabb múzeumlátogatók ismereteit bővítették a győri múzeumban

A programban 2600-nál több gyermek vett részt az elmúlt hónapokban. Tovább olvasom