Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat az E.ON az ünnepek alatt

Felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat december 20. és január 7. között E.ON csoport, mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfeleinél.
Felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat december 20. és január 7. között E.ON csoport, mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfeleinél - tájékoztatta a társaság szerdán az MTI-t.

A vállalatcsoport ezzel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony és szilveszter körüli ünnepi időszak a hátrányos helyzetű ügyfelei számára is békésen telhessen - közölték.

A kikapcsolások időszakos felfüggesztése azokra a lakossági ügyfelekre vonatkozik, akik az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel állnak szerződéses viszonyban, a moratórium a más energiakereskedővel szerződött, illetve a nem lakossági ügyfelek esetében nem érvényes - hívta fel a figyelmet az E.ON.

A Tigáz a december 21. és január 2. közötti időszakban függeszti fel a lejárt tartozások miatt a gázszolgáltatás kikapcsolását lakossági ügyfeleinél. A társaság hétfői tájékoztatása szerint bár a vállalatnak igen nagy a kinnlevősége és a hatvan napot meghaladó tartozások száma, az ünnepek alatt egyetlen család otthonát sem fogják fűtés nélkül hagyni.
Az EDF Démász a múlt héten közölte, hogy december 20. és január 6. között nem kapcsolja ki az áramot azoknál a lakossági ügyfeleinél, akiknek számlatartozásuk van. Hozzátették: a nehéz anyagi körülmények között élő családok védelmében meghirdetett kikapcsolási moratórium nem vonatkozik a nem lakossági ügyfelekre, és azokra sem, akik más energiakereskedővel szerződtek.

Giró-Szász András kormányszóvivő korábban közölte, hogy október 15. és április 15. között, a fűtési szezon ideje alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeket - szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi és közoktatási intézményeket - tilos kikapcsolni az energia-, így a gáz-, a hő- és az áramszolgáltatásból.

Olvasóink írták

 • 10. Valaki 2012. december 13. 06:29
  „Pl. Energetikai Központ ZRT. akár -8%”
 • 9. kokolorbi 2012. december 12. 22:12
  „7. Valaki 2012.12.12. 21:02
  Kire? Ötlet?”
 • 8. kokolorbi 2012. december 12. 22:09
  „Inkább az E.ont kellene felfüggeszteni, de végleg.”
 • 7. Valaki 2012. december 12. 21:02
  „A megoldás egyszerű: szolgáltatót kell váltani! :)))”
 • 6. Mankapunka 2012. december 12. 16:12
  „Ez a fizető lakosokkal szemben nem korrekt hozzáállás! Ezért nem lesz itt sosem rend.”
 • 5. tricse 2012. december 12. 15:17
  „Ha késve fizeted be a számlát az Eon brutális kamatot számít fel! Ugyanakkora összegű havi törlesztőrészletnél a nem nevezem meg melyik bank mert reklámnak minősül 65Ft késedelmi kamatot kért az Eonnál ez ezres tételekben játszik! Jó mi?”
 • 4. Tündenéne 2012. december 12. 13:40
  „Milyen jóságosak, hogy "ezzel kívánnak hozzájárulni", miközben jogszabály kötelezi őket :D”
 • 3. Valaki 2012. december 12. 13:12
  „Március 1-jéig senkit nem lehet kilakoltatni Magyarországon
  2012. december 01. 6:40 | Frissítve: 2012. december 01. 6:40
  MTI

  Budapest - Életbe lépett a kilakoltatási moratórium, így lakóingatlant március 1-jéig bizonyos esetek kivételével tilos kiüríttetni.
  0
  A törvény szerint a december 1-jétől március 1-jéig tartó téli kilakoltatási moratórium idején a végrehajtó a lakóingatlan kiürítését elhalaszthatja, ha a kötelezett magánszemély. Erre nincs lehetőség, ha önkényesen elfoglalt lakásról van szó, vagy ha a kötelezettel szemben korábban rendbírságot szabtak ki. Továbbá a bíróság a kiürítés végrehajtására utasít, ha a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élő más beköltözhető lakóingatlan használatára jogosult, vagy ha a végrehajtást kérő a halasztás idejére gondoskodik a kötelezett elhelyezéséről, vagy ha a végrehajtást kérő magánszemély valószínűsíti, hogy a kiürítendő lakóingatlan birtokba vétele nélkül az ő lakhatása nem biztosított.

  A Bírósági Végrehajtói Kamara november elején azt közölte az MTI-vel, hogy a végrehajtási ügyek száma az előző évhez képest némileg nőtt, de jobbára az idén is "kis követelések" miatt indult. A sikeres ingatlanárverések száma jelentősen csökkent, és nem éri el az összes végrehajtási ügyek fél százalékát.

  A kilakoltatási moratórium mellett október 15. és április 15. között, a fűtési szezon alatt egyes közfeladatot ellátó állami és önkormányzati intézményeknél tilos kikapcsolni a közműveket.

  http://www.dehir.hu/belfold/marcius-1-jeig-senkit-nem-lehet-kilakoltatni-magyarorszagon/2012/12/01/”
 • 2. netro 2012. december 12. 13:01
  „Milyen jófejek ezek a franciák.. legalább annyira útálom őket mint a testvérországukat, romániát”
 • 1. Hyppolit 2012. december 12. 11:52
  „Amikor késéssel ugyan, de bőven tárgyhóban fizettem be áramszámlát, olyan minden elképzelhető "megtorlást" (100 eFt feletti fizetés, külső cég küldése, bírósági út, ingatlan terhelése, pénzbehajtás eszközei, jogi herce-hurca, stb!!) felvonultató levelet kaptam, hogy a gyomrom forgott tőle! A csekély négyszámjegyű összeg miatti "hisztit" -ami közben be is volt már fizetve- szánalmasnak tartottam, így a cikkben említett egyesekkel szembeni "gáláns" magatartást álszentnek tartom. Különösen karácsony előtt! Békés Ünnepeket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

V. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Győrött - sok-sok fotó

Idén ötödik alkalommal rendezte meg a Harmónia Művészeti Központ a Nemzetközi Betlehemes Találkozót… Tovább olvasom