Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Felfüggesztették az orvost

Győr - Az ittasság gyanújába keveredett ügyeletes orvost felfüggesztette állásából dr. Varga Gábor, a győri Petz-kórház főigazgatója, amíg a két haláleset körülményeit vizsgáló belső bizottság nem dönt arról, indítani kell-e fegyelmi eljárást a doktorral szemben. Mindezt az intézményvezető közölte pénteken a Kisalfölddel.

A hét talán legdrámaibb története pénteken újabb fordulatot vett: a kardiológiai osztály ügyeletes orvosa – aki ellen két, hozzátartozóját elveszítő család tett panaszt a héten azért, mert úgy vélték, a doktor ittas állapotban fogadta őket, s kezelte feleségüket, illetve nagyapjukat – egyelőre nem dolgozhat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.  A győri kórház főigazgatója az ügy kirobbanásakor már bejelentette, hogy belső vizsgálatot rendel el, az ideiglenes bizottságnak pedig azt kell eldöntenie, hogy az intézmény indít-e fegyelmi eljárást az ügyeletes orvos ellen.

Varga doktor elmondta, a bizottság felállt, de amíg nem hoznak döntést felfüggeszti állásából az érintett orvost. Lapunk úgy tudja, az érintett doktor előbb táppénzre ment, néhány nappal később azonban jelezte visszatérési szándékát a kórházi vezetésnél. Ezt a felfüggesztés értelmében egyelőre nem teheti meg.

A rendőrség továbbra is közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet, abban nincs változás, hogy az igazságügyi orvos szakértői boncolás az orvosi mulasztást kizárta. Megírtuk már, de muszáj még egyszer tisztázni: büntetőjogi felelősség csak akkor állapítható meg, ha az orvos viselkedése és a két beteg elvesztése között ok okozati összefüggés állapítható meg. Ha ez nem bizonyítható, akkor a fegyelmi eljárás lehet a maximum, amit a doktorral szemben munkaadója alkalmazhat. Ez utóbbiról dr. Varga Gábor főigazgató szerint napokon belül dönteni is fog a belső vizsgálóbizottság.

Olvasóink írták

 • 19. Lucifer 2008. június 22. 23:04
  „Nazire!
  Kérem ismételje el konkrétan a sértéseimet.
  Köszi”
 • 18. gizikovacs 2008. június 22. 12:28
  „Mint az 50-es években.

  Valakiknek fontos, hogy gyülöljék az orvosokat.”
 • 17. Nazire 2008. június 22. 09:05
  „Én nem értem az itt véleményt alkotó eü. dolgozókat. Ezen a fórumon az a téma, hogy felfüggesztették végre azt az orvost, aki ittasan látott el két embert, akiknak a családtagjaik panaszt tettek, jogosan, hiszen felelős döntés aligha várható el egy alkoholtól befolyásolt személytől. A törvény szerint bizonyítani kell, jelen esetben a szonda lenne alkalmas erre. Nem értem, hogy ha megfújta, akkor milyen nehézségbe ütközik ez.

  Szóval az ittaságot és a viselkedést (meghalt, nem baj?) kifogásolják a jóérzésű emberek!

  Erre reagáló eü. dolgozók szinte kivétel nélkül fel vannak háborodva, személyes sértésnek veszik, mintha róluk lenne szó. Nem furcsa ez???
  Sajnálom az érintett családokat és a becsületes orvosokat is. Amíg ki nem derül ki volt, addig mutogatás folyik. Amíg ki nem derült mi történt pontosan vádaskodás folyik. Azért a családtagokat nem nevezném hazúgnak, nem hiszem, hogy vállalnák a nyilvánosságot, ha nem úgy történt volna. Viszont az érintett orvos még nem reagált, nem nyilatkozott nyilvánosan.

  Aki sértegeti és lekezeli a másik embert, az milyen empátiával kezeli, gyógyítja a betegeket??? Kérem Lucifer erre válaszoljon.”
 • 16. Bonc Ida 2008. június 21. 23:59
  „A reakciók alapján jól beletrafáltam.PéeF ,jelzők nélkül mondom:soha ne feledd:az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a bíróság jogerős ítéletéig.Hiszem,hogy ezt te sem vitatod...”
 • 15. Valakiiii 2008. június 21. 23:30
  „Lucifer!

  Akkor most minden szakma dolgozója meneküljön?

  Istennek legyen hála, hogy vannak még NEM megkeseredett emberek, akik csinálják a dolgukat (kevés fizetésért), de nagyon sokan belebetegedtek a darába.
  Akkor most Ők a HŐSÖK, akik csapot- papot itthagynak? Most ez is mi, fenyegetőzés?( Bibííííííí én jó pénzért gyógyítom a tőlem nyugatabbra élőket, ti meg le vagytok sajnálva??????? )

  Én örvendenék a legjobban- és vagyunk még pár ezren-, akik drukkolnak az orvosi fizetések mennybemeneteléhez, pláne a nővérekéhez. Ez azt eredményezné, hogy nyugodt körülmények között dolgozhatnának, gyógyíthatnának . Mi meg élvezhetnénk a gyógyulást, felépülést, a sokat emlegetett PREVENCIÓT.

  De ez egyelőre álom....még.

  De nem kell most olaj a tűzre!

  Ez az IQ 70-ezés meg ...ha csak ennyi van, akkor ennyi. Néked bizonyára jóval több!
  Kell a 70 fölötti, javítsd az arányt!

  Üdv.”
 • 14. PéeF 2008. június 21. 23:07
  „Tisztelt Bonc Ida!

  Tisztelettel megkérem, hogy ne használjon ilyen jelzőket!
  Tudja maga, hogy miről beszél? Kikérem magamnak!

  Tényleg szánalmas, ahogyan az előttem szóló fogalmazott!

  Jobbulást kegyednek is az elmegyógyon.

  Pff...”
 • 13. Lucifer 2008. június 21. 23:00
  „Drága "egymásikorvos"t támadó kommentelők!
  Ha egy kicsit kinéznének a szemellenző mögül,láthatnák a cinizmust és a megkeseredettséget,ami miatt a támadottjuk elmegy innen.Egyébként pont az önökéhez hasonló megnyilvánulások azok,akik miatt az eü dolgozók menekülnek kis hazánkból...
  Mert mindenhol máshol megbecsült ember azorvos és az ápoló,csak itt nem.És pont azok támadnak mindet,akiknek egy kis hangyányi ismeretük sincs arról,hogy ezekben a hivatásokban az érintettek mennyit tanulnak,mennyit dolgoznak és minek vannak kitéve.
  Kérem,lehet tanulni és megmenteni azegészségügyet! IQ70-nel biztos menni fog...minthogy az eddigi hozzászólások egy része max. ezt az IQ 70-et tükrözi...”
 • 12. Barabás 2008. június 21. 22:47
  „Ida, hány vodkát ittál, míg megfogalmaztad e magvas véleményedet????
  szánalmas vagy!”
 • 11. Valakiiii 2008. június 21. 22:30
  „Bonc Ida, Te mi olvastál eddig kicsicsillag a cseh kettőt?????????
  Olvasgasd a 4.-et és akkor rájössz mi a gyűlölködés!

  Kérj időpontot egymásikorvostól, bizonyára kezelgetne jó pénzért
  Európa vmelyik városában.

  Na jó fizetem a repülőjegyedet :-)”
 • 10. Nazire 2008. június 21. 22:22
  „9! Fogja vissza magát. Viselkedjen kérem!!!”
 • 9. Bonc Ida 2008. június 21. 21:33
  „6,7,8!Sajnállak benneteket!Gyűlölködtök valami gyermekkori frusztráció miatt/szülői erőszak,alkoholizmus,szexuális aberráció stb/ miatt,amit a segítőkre vetítetek ki mivel nem kaptatok megfelelő kezelést ezek után.Pedig soha nem késő,legalábbis szerinte.Jobbulást,nagylegények!:-)”
 • 8. PéeF 2008. június 21. 20:01
  „Osztom Valakiiii mondandóját!

  Drága egymásikorvos!
  Ön mi a búbánatra esküdött is fel?
  Gondolom nem a pénzeszsákokra. Vagy?
  Én a családomat és jómagamat is biztonságban szeretném tudni, ha pl. orvoshoz mennek, megyünk. Ne tegye tönkre jó pár orvos renoméját a nagyképű kijelentései miatt. Akkor Ön menjen Los Angeles-be plasztikai sebésznek és keressen sok pénzt palotára, luxusra.
  Elhiheti, hogy fizettem már nem kevés összeget orvosnál- privát-,hogy biztos legyek a dolgomba és ahol érzésem szerint európaiként lehettem kezelt, beteg. Nem kis összegről beszélünk.
  Sajnos egy szimpla rendelésen nem ezt tapasztaljuk.
  Tisztelet a kivételnek.
  Ne a "pór népen" verje le az egzisztenciális problémáit könyörgöm!
  Mi nem tehetünk arról, hogy önkormányzati lakásban él és, hogy ez Önt frusztrálja!


  Igen az egység - pontosan az ön viselkedése miatt- nem magyar jellemvonás.

  Ha a többi kollégáját is csak a pézközpontúsága hajtaná, mint ahogyan az a hozzászólásából kikristályosodott, én köszönöm inkább dobok magamra egy lapáttal, mert értelmetlen orvoshoz járni.
  Bizonyára nem így van...remélem.

  Nem tudom, önt mennyire gondolkodtatja el, azon kijelentése, hogy "ide jó lesz a kezdő is"

  Szégyelje magát!!!!!!!!!!!

  Ön melyik MAGYAR orvosi egyetemre járt?
  Önt MAGYAR szülők nevelték, gondolom.
  A MAGYARNAK jó lesz a sz@r is???????????????????????????????

  Biztosan BÜSZKÉK a szerettei magára!

  Tudja mit kedves "doktor" PÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá
  ÖRÖKRE!!!!!!!!!
  :)”
 • 7. Valakiiiii 2008. június 21. 19:12
  „Üdv!

  egymásikorvos, akkor húzz el, mint a vadlibák!
  Önkormányzatil kecó??????? Oh ISTENKÉM és még hányan rajtad kívül? Ápolók, tűzoltók, géplakatosok, takarítók...Nekik nem szokott borítékocska landolni a pici fehér köpenykébe, ugye...
  Istenkirályoknak hiszitek magatokat. Legyen.
  Keress sok- sok eurót oszt tapsikoljál!
  Rokkantnyudíj nem jogosan??????
  Ellentmondás "nem kicsit-kém" Oszt azt meg ki intézi?????
  Hát nem TI ORVOSOK JÓ PÉNZÉRT????

  Mindenki hibázhat, emberből vagyunk, csak ne legyen már ekkora a mellényed!
  Több százezren értenek itt rajtad kívül is a hivatásukhoz hiszti nélkül is.
  Én is meguntalak!!!!!
  Dollárjelek csiklandozzák HÓFEHÉR köpenyed zsebecskéjét!”
 • 6. Nazire 2008. június 21. 15:57
  „Az egymásikorvos reagálása erre a sajnálatos esetre, nem igazán szinpatikus. Kérem ne kérdőjelezze meg az érintett családtagok szavahihetőségét, így is hallgatnak elegen, amikor hasonló helyzetbe kerülnek.
  Az ilyen hozzáállásal nem hinném, hogy bármely országban tárt karokkal fogadnának bármilyen hivatásához értő embert is. Megfelelő hangnem nélkül nem fog boldogulni sehol!”
 • 5. tg 2008. június 21. 08:45
  „1) nem nagyon hallottam orvost tüntetni hogy bármilyen konkrét változást akar (max hogy több pénzt)
  2) különben abban igazad van hogy megéredemeljük a helyzetet
  3)

  "NA PÁ P:::ÖK, ÉN LELÉPTEM"
  helyet
  "Kapj..ok be gyíkok, én leléptem"
  ha klasszikust idézünk ...”
 • 4. egymásikorvos 2008. június 21. 03:33
  „Ez az egész (függetlenül attól, hogy ügyeletben alkoholt fogyasztani szerintem is szigorúan (!!!) TILOS, TÉNYLEG ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A CSALÁDOKNAK, és csak remélem, hogy irányomban még csak a gondolata sem merült fel senkiben a gondatlanságnak az elmúlt tizenegy-néhány évben) megerősített abban a gondolatban, hogy elhagyom ezt az országot. A környezetem legkiválóbb doktorai már megtették, és itt marad majd, AKI itt marad...
  JÓL ismerem az érintett Kollégámat, és mindig is lelkiismeretes, odaadó és figyelmes volt betegeivel, igaz ez aligha segít azon ami történt, ha történt...

  Csak annyit még, a ,,tíz évet" már bőven lenyomtam, ahogy a tisztelt olvasó kívánta, de hozzáteszem, most vagyok a legjobb formában most rendelkezem a legtöbb energiával és a legtöbb tapasztalattal, és ezt majd kint kamatoztatom, ide jó lesz a kezdő is. (Na ennyit az évekbeni megszorításról) (EMLÉKEZTEK, hogy járt az orosz hadsereg mikor szeretett vezérük lefejezte a hadvezetést?)

  Csak a botrány utáni elmúlt néhány napban, melyben ügyeletes is voltam, hihetetlen változást észleltem.
  Nem abban, hogy KOLLÉGÁIM JÓZANUL JÖTTEK BE! Mert EDDIG IS AZT TETTÉK! ÉS a környezetemben dolgozó orvosok közül senki nem dolgozik alkoholos állapotban, nemhogy a 75 %(!!).
  Az elmúlt napokban beérkezett betegek szinte mindegyike elmondhatatlan bizalmatlan volt és még rasszista, antiszemita megjegyzéseknek sem voltak hiányában.... (ez komoly, sajnos) (apropó most hova forduljak, vagy megint csak nyeljek egyet és kész...?)
  De mint ahogy a legnagyobb magyar azt mondta, minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel, ez az egészségügyre is igaz. (jelenleg előre megmondják, hány beteget lehet felvenni egy adott időszakban, tiszta kabaré, mintha rajtam múlna kit és miért hoz be a mentő! TISZTA KOMMUNIZMUS, remélem emlékszik még mindenki HOFI GÉZA jelenetére, hogy mennyit kellet elleni a disznónak!)

  Mindenkinek ingyen járjon, de befizetni senki sem akar. 3,5 millió ember tart el 10-et és még csodálkoztok.
  Csak a családban nézzetek körül, ki az, aki nem jogosult rokkantnyugdíjra...., ja persze nálatok mindenki....
  Vizitdíj sem kellett.
  Mikor értitek meg, hogy nem ingyen van. (de az én munkám igen, csak volt, 15 év idegölő munkája után elmegyek pénzt keresni mert még mindíg csak önkormányzati lakásban lakom...)

  ÍRHATNÉK MÉG RENGETEGET, DE MEGUNTAM.
  Sajnos ha ivott, hibázott, DE igen is ,,hangulatkeltetek" ti is, az újság is, az OEP is és a mindenkori kormány is, nemcsak a mostani, ahelyett, hogy valaki is rendet tett volna, egységesen.

  Az egység az NEM magyar jellemvonás.

  Úgy látszik, mi ezt érdemeljük, pontosan már csak Ti, mert és csak annyit mondok, mint ERIC CARTMAN: ,, NA PÁ P:::ÖK, ÉN LELÉPTEM!

  (pedig értek a hivatásomhoz, nem is kicsit)”
 • 3. Nazire 2008. június 21. 00:34
  „Valóban így van, ha a szerencsétlenül járt családok nem tesznek bejelentést (ahogy sokan nem tesznek), az orvos még mindig nincs felfüggesztve, tovább "gyógyítana". Ha az igazságügyi orvos szakértői boncolás az orvosi mulasztást ki is zárta, a munkáltató megteheti az azonnali elbocsájtást, ha ittasan végezte munkáját az alkalmazottja. Hogy a szonda mit mutatott semmi hír?”
 • 2. dokmik 2008. június 21. 00:12
  „Nem ugyan az a büntetés, ha ittasan vezet valaki, vagy ittasan balesetet okoz. Az sem mindegy, hogy a baleset összefüggésben van-e az ittassággal, vagy pl. műszaki hibára vezethető vissza a baleset... Vizsgálat már a nyilvánosságra kerülés előtt elkezdődött! Az eddigi vizsgálatok szerint,az ittasság, és a bekövetkezett tragédiák között nincs ok-okozati összefüggés. Természetesen ne vezessünk, ügyeljünk ittasan...”
 • 1. Józsinéni 2008. június 20. 22:25
  „Ha ittasan vezetek azonnal elveszik a jogsimat,független attól,hogy volt-e szabálytalanságom.Felháborító,hogy vizsgálat csak a nyilvános közzététel miatt van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadtéri paneltűz Marcalvárosban

Győr - Négy év múlva az ország panellakásainak fele már felújított lesz, a program a lakosság nagy… Tovább olvasom