Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felfüggesztették a melegvíz-ellátást Győrben

Megkezdte a távhődíjjal tartozó fogyasztók melegvíz-ellátásának felfüggesztését szerdán a győri városüzemeltetési társaság – közölte a Győr-Szol Zrt. szóvivője.

Ozsvárt Tamás megjegyezte: egy hete jelentették be az intézkedést, de elhanyagolható azok száma, akik ennek hatására rendezték hátralékukat.

Tájékoztatása szerint mintegy 400 fogyasztónál mutattak ki 150 ezer forintot meghaladó tartozást; százötven önkormányzati szociális lakás bérlői 60 millióval tartoztak a tavalyi év végén.

A legnagyobb összegű tartozás a másfél millió forintot is meghaladta.

A szóvivő kitért arra: a lakástörvény alapján esetükben a társaság nemcsak bérletidíj-, hanem akár távhődíjtartozás esetén is felmondhatja a bérleti szerződést.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Tündenéne 2012. március 26. 17:05
  „29. tricse 2012.03.26. 16:36
  "aki megszokta,hogy folyik a melegvíz a csapból", az fizesse ki az árát.”
 • 29. tricse 2012. március 26. 16:36
  „Tündenéne!

  Mikor születtem anyuék engem is egy kútból húzkodós vízellátású,kertvégi budis házba vittek haza! Aztán mikor meglett az összkomfortos lakásuk akkor azt mondta anyukám,hogy soha többet ne kelljen visszamennie olyan körülmények közé! ezzel csak azt akartam volt mondani,hogy aki megszokta,hogy folyik a melegvíz a csapból az "meghal"ha visszaesik a komfortfokozat! És ismétlem,hogy nem azt mondtam,hogy nem kell fizetni,hanem,hogy a hathatós (nem segílyke formátumú)segítséget meg kell adni mindenkinek aki megérdemli! Ha dohányzik,ha nem!:)”
 • 28. Tündenéne 2012. március 24. 09:45
  „tricse,

  ebben a pillanatban is nem kevés olyan lakás van Győrben, ahol NINCS vezetékes meleg víz, nem azért, mert kikapcsolták, hanem mert nincs is bevezetve. Amikor népszámláló voltam, sok ilyen lakásban jártam, el sem tudtam képzelni, hogy a 21. században van még ilyen. És tudod mit? Rendes, tiszta, dolgozó (vagy már nyugdíjas) emberek laktak bennük, akik érdekes módon fel tudták ott nevelni a gyerekeiket, az egyikük a nagybeteg férjét gondozta éveken át, a haláláig egy melegvíz nélküli lakásban. Meg tudták oldani.
  Gyerekkoromban még wc se volt a házban, nemhogy meleg víz, mégis többünkből normális ember lett. Azt gondolom, nem ezen múlik.

  Más: én nem dohányzom, nem járok szoliba meg körmöshöz, meg ilyen helyekre, félévente egyszer elmegyek fordászhoz, ez igaz, viszont a munkahelyem megköveteli a "hivatali" öltözködést (sajnos). Persze ezt saját zsebből kell finanszírozni. Akkor most én mondjam azt, hogy nem fizetem be a csekkeket, mert fehér blúzokat, meg fekete nadrágokat és szoknyákat kell vennem? Hát nem. Előbb befizetem a csekkeket meg az albérletet, aztán mivel utána nemigen marad semmi, így hordom a 10 éves fekete gatyámat, meg a zömében turkálós fehér blúzokat (hálistennek szép, új állapotban tudtam őket megvenni) meg szoknyákat, és lesem az akciókat a boltokban, amikor esetleg 1-2 ezer ft-ért tudok normális ruhát venni. Nálunk még a farmer is tilos, igaz, nekem abból is csak 1 db van. Félreértés ne essék, ezeket is kb fél évente veszem (akkor betámadom a turit :D ). De mégse marad havi szinten 9-10 ezer ft-om (ami nálad cigi, másnál meg más, az most mindegy is) :( valamit én csinálok ezek szerint rosszul?”
 • 27. tricse 2012. március 22. 23:54
  „Erről a cigi-témáról meg szálljatok már le! Én nem járok soha fodrászhoz,kozmetikushoz,körmöshöz,kondizni,jógázni,szoliba! 5 évente ha veszek magamnak egy farmert meg egy kínai kondit! Semmi női cicere,semmi bulizás! Had legyen már meg ez a fentieknél jóval kevesebbe kerülő "hobbim"!:)))))))”
 • 26. tricse 2012. március 22. 23:48
  „goldboy ez bizony így van! Arról nem is beszélve,hogy 20 éve csinálják! Éjszaka amikor kellene a meleg mert kitakaróznak a gyerekek és amúgy is hidegebb van akkor lekapcsolják a fűtést! Nappal meg amikor szinte senki nincs otthon,de aki otthon van az is mozog,felöltözik akkor meg fűtenek ezerrel! 20 évvel ezelőtt minden éjjel sírva keltem fel a gyereket szoptatni amíg nem szereztünk be egy villanyradiátort jó kis villanyszámlával egyetemben,az exem őrjöngve hívta fel a hőszolgáltatót,de semmi hatása nem volt! Mindegy a gyerekek felnőttek én meg pulcsiban melegítőben két takaróval alszom! de legalább nappal ne az utcát fűtenénk! Arról nem is beszélve,hogy hajnalban mikor visszakapcsolják a fűtést úgy kattog a radiátor,hogy nem lehet aludni!
  Ja és a lényeg! Már megint mint mindig a Győr-Szol 20.-ára küldte el a 23.-ig beérkezendő fűtéscsekket!”
 • 25. tricse 2012. március 22. 23:41
  „Accra nem olvastad el a hozzászólásaimat figyelmesen ezért nem tudom értelmezni amit írtál! A tűzhelyen való vízmelegítés a fürdéshez nem jó megoldás,mert akkor meg a gázszámlát nem fogják tudni fizetni!
  Nem arról írtam egyszer sem,hogy nem kell kifizetni!”
 • 24. Accra 2012. március 22. 23:11
  „Tricse, itt nem kilakoltatásról volt szó, hanem melegvízről. Távfűtést az egykörös rendszernél nem is lehet 1-1 lakásban lekapcsolni, de ha az egész ház tartozik is, március végén senki sem fog megfagyni. Mosakodni meg régen is tudtak, amikor nem a csapból jött a melegvíz. Van tűzhely, lehet melegíteni, ebbe még nem halt bele senki.
  És igenis, ki kell fizetni, amit elhasználsz. Cigit is hitelbe kapod? Nem érzed a párhuzamot?
  Mellesleg a nemfizetők helyett valaki fizet, általában azok, akik időre kiegyenlítik a számlát. Ez bele van építve a díjakba, mert a hőért, gázért, munkásokért fizetni kell. És a legtöbbjük szintén nem él nagylábon, a jól keresők többnyire nem távfűtéses lakásban élnek.Tehát a másikat szívatod, aki fizet.”
 • 23. goldboy 2012. március 22. 21:54
  „A város dönti el a távhő árát. Azután meg fűtenek, ha kell, ha nem. Csökkenteni nem lehet, mert szolgáltatnak, és meg kell venni! Most, mikor kint 22 fok van, fűtenek! Nyitott ablaknál van 27 fok a lakásban! Így is lehet hátralékot csináltatni. Meg fűteni az utcát! Drága város a Borkaicity!”
 • 22. tricse 2012. március 22. 18:23
  „Nem döntöttem el én semmit! Most például nagy szerencse,hogy nincs melóhelyem,mert másnak kell a segítségem! Viszont látod még így is fizetem a számlákat!:)
  És még egy utolsó off! Napi 12 órát hajlandó lennék fizikai melózni vagy bármit elvégezni csak visszakaphatnám a jó látásomat! Vagy csak egy szemüveggel orvosolható szembajt legalább!”
 • 21. westi 2012. március 22. 17:22
  „A Chióba sosincs felvétel! Külsősök dolgoznak! Saját ember nem kell nekik! Azok általában lelépnek! Valamelyik munkaerő kölcsönző viszi őket folyamatosan! Most is!”
 • 20. westi 2012. március 22. 16:56
  „tricse
  Ja,te már előre eldöntötted,hogy úgysem vesznek fel sehova! Akarsz te egyáltalán dolgozni? Mindenre van ürügyed! A nem fizetésre is,meg a munkanélküliségre is! A nevelési segélyt nem rád értettem,hanem arra a szegényre akit megsajnáltál!”
 • 19. tricse 2012. március 22. 15:38
  „Ráhibáztál,a párom tényleg abbahagyta 7 éve!:)))
  Amúgy a gyerekeim már nagyok,kettő dolgozik van saját keresete és van egy középiskolás!:)
  Sajnos a Chióba se kapnám meg az orvosi alkalmasságit más egészségügyi probléma miatt,de ettől függetlenül egy éve ott sem volt már felvétel!
  Igen sajnálom a legtöbb tartozót,mert tudom mit élnek át,viszont a tévében miért nem a pozitív példát nézik az emberek! Pl.azt a református egyház által nyújtott segítséget amikor a sokgyerekes családnak fél évre kifizettek egy albérletet,az apának munkát szereztek és a fizetését eseti gondnok kezeli aki rögtön befizeti belőle a csekkeket és segít nekik a maradékot beosztani! Én ilyen segítségeket tartok megoldásnak,nem a melegvíz megvonását!
  Ja és nem vagyok református,sőt vallásos sem,tehát ez nem az egyházi reklám helye volt:)”
 • 18. westi 2012. március 22. 15:20
  „Drága tricse!
  Nevelési segélyt az kap akinek van egy hadsereg gyereke! Úgyhogy ne szórd a pénzedet a cigin kívül senkire sem!
  Senkinek nem kell tucatszám szülni a gyerekeket!”
 • 17. westi 2012. március 22. 15:18
  „tricse
  próbálkozz a Chióba! Úgy el akar menni,hogy minden munka nélküli ott dolgozik külsősként!”
 • 16. westi 2012. március 22. 15:17
  „tricse
  Elveszed te saját magad a gyerekeidtől! Amit elfüstölsz a levegőbe az bizony a gyerekeid meleg víz igényét fedezné!
  9150+ a férjedé.Bőven fedezné amire szükség van! Bár tudom most jön,hogy a férjem nem szívja!
  Igazad van,semmi közöm hozzá! Csak aztán meg megy a "jaj de sajnálni kell a tartozókat" duma!
  Egyet sem sajnálok aki kifüstöli az ablakon.Vagy leönti a torkán!”
 • 15. kleopatra 2012. március 22. 14:38
  „bocsánat egészségi állapotuk miatt”
 • 14. kleopatra 2012. március 22. 14:33
  „13-nak! Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik az egészségügyi állapotuk miatt nem kapnak munkát, de gondolom a 400 fogyasztó közül, azért nem mindenki beteg, vagy munkaképtelen.”
 • 13. tricse 2012. március 22. 13:42
  „kleopatra kedves!

  Várom a munkalehetőséget! 48 évesen,gyenge látással! Egy takarítónői állásra 300-an jelentkeztünk!”
 • 12. tricse 2012. március 22. 13:40
  „Manka én nem ezekről az emberekről írtam! Jelzem ezek a műsorok nagyban félrevezetők és hamis hangulatkeltők hogy miért inkább ne menjünk bele!
  Én olyanokról írtam mint az az anyuka akit egyszer láttam a postán várakozás közben! Bejött egy kb.3 éves gyerekkel,nagyon szegényesen öltözve,de nem alkesz tipusu és fehér bőrű! Nagyon szerények és csendesek voltak,a kisgyerek arcán is szomorúság volt csak látható ahogy csendesen várakozott az anyja kezét szorítva! Mikor a nő sorra került csak annyit kérdezett,hogy megjött-e a nevelési segély (kb.5000)A postáshölgy közölte,hogy nem erre csendesen megköszönte,fogta a kisfia kezét és gondoktól meggörnyedt vállal kimentek! Nem kiabált,nem követelőzőtt,a gyerek nem hisztizett--csak egyszerűen sajnálatra méltóak voltak!
  Ha lett volna felesleges 5000 Ft nálam én odaadtam volna nekik!
  És nem érdekelt volna,hogy dohányzik-e!:(”
 • 11. kleopatra 2012. március 22. 13:36
  „én ugy gondolom, hogy amit elhasználtunk azt ki kell fizetni, mert ilyen alapon senki sem fog közmü dijakat fizetni.
  Egyébként ,aki ma győrben és környékén nem talál magának munkát, azt nem is akar dolgozni, igaz csak 80.ezerért, de a semminél az is jobb, és ha nincs más igenis el kell menni, takaritani, árkot ásni, utat javitani, stb. azért az is fucsa, hogy most az AUDI uj gyárának épitésénél, és a tereprendezésnél rengeteg jöttek az ország másik végéről melősok, akik 10-15-en bérelnek itt házakat és dolgoznak az épitkezéseken, teritik a kavicsot, irtották a bozot, nekik megéri eljönni ide az ország másik feléről? A Szentiváni kiadó házakat, csak olyanok veszik ki bérbe, akik az épitkezéseken dolgoznak nekik jó, megéri?”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskák: betegség vagy mérgezés?

Ugyan orvoshoz nem vitték az állatokat, de mindegyiknél ugyanazok a tünetek jelentkeztek: hánytak,… Tovább olvasom