Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Feleslegesen készültek a beharangozott gázszünetre

Győr-Moson-Sopron - Tizenkilenc faluban készültek arra, hogy tegnap déltől ma éjfélig szünetel a gázszolgáltatás. Feleslegesen. A szolgáltató a kisalfold.hu-n keresztül is elnézését kérte azoknak, akiknek mindebből kellemetlenségük származott.
Az is baj, ha nincs gáz, akkor is „gáz van", ha van gáz, de ez csak későn vagy sokak számára nem is derül ki. A 19 falut érintő gázszünetet ugyanis már április 8-án meghirdette – épp lapunkban – az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt., hogy időben felkészülhessenek rá a lakossági fogyasztók és a cégek. Azonban arról, hogy elmarad a kimaradás, kedden délután – tehát nem egészen egy nappal a gázszünet meghirdetett kezdete előtt – érkezett csak fax az önkormányzatokhoz. Ezt több polgármester nehezményezte. A 36 órás, másfél napos gázszünetre feleslegesen felkészülő települések: Abda, Börcs, Dunaszeg, Dunaszentpál, Enese, Győrladamér, Győrújfalu, Győrzámoly, Ikrény, Kisbajcs, Kóny, Nagybajcs, Rábapatona, Vámosszabadi, Bana, Bőny, Gönyű, Nagyszentjános, Rétalap.

Leállt a sütöde, mástól rendelték a pékárut
Kedden jutott olyan információkhoz Szabó Zsolt abdai polgármester, miszerint lehet, hogy mégse lesz gázszünet. Ezért több helyre telefonált, de egymásnak ellentmondó tájékoztatásokat kapott. Majd szerinte utánajárásának hatására faxot kapott az összes önkormányzati hivatal: nem lesz szünet, lesz gáz. Szabó Zsolt a késői értesítés okán azt javasolta az abdaiaknak: akinek emiatt panasza, kára van, a gázszolgáltatóhoz forduljon. Ugyanis károkról is lehet beszélni, kellemetlenségekről pedig mindenképp. Harnyas István abdai sütödéjében például tegnap üres volt a dagasztó és az összes szakajtó. Tizenöt éve először állt le nála a munka, most is csak azért, mert tegnapig úgy tudta, gázszünet lesz. Pedig nem is lett volna bevételkiesése, ha időben értesítik, hogy mégis lesz gáz. Így viszont a környékbeli boltok ezekre a napokra már máshonnan rendeltek kenyeret, pékárut.

Így nehéz örülni neki
Ikrényben és Kisbajcson is fénymásolt szórólapokat juttattak el a múlt héten minden háztartásba, hogy ne feledjék, nem lesz gáz. Ez nekik költség és munkaidő. Tegnap aztán mégis azért kapkodtak, hogy a korábbival ellenkező hírt juttassák el mindenkihez, de ez már aligha sikerülhetett. Gergó András és Kamocsai Sándor polgármester szerint is így nehéz örülni annak, hogy mégis van gáz, tudnak vele főzni, meleg vizet biztosítani maguknak az emberek. Sokuk egyébként elmondásuk és a hozzánk érkező jelzések szerint már megszervezte, hogy ebben az időszakban ne legyen itthon, vagy tudjon máshol fürödni, vízmelegítőt szereztek be emiatt. Babos Attila dunaszegi polgármester is úgy véli, nehéz elhinni, hogy nem tudta előbb a szolgáltató, hogy mégsem lesz gázszünet. Utóbbi faluban az önkormányzati konyhán is pluszberendezéssel készültek arra, amire nem is kellett volna és a településvezető azt is felháborítónak tartja, hogy kedden ellentmondó információkat kaptak telefonálásaik nyomán. „Nem érzik át, mennyire befolyásolja ez az életünket?"

Késedelmes értesítés
Balla Eleonóra, az Égáz-Dégáz Zrt. kommunikációs vezetője a következőket juttatta el szerkesztőségünkbe: „Az éves gázszünetek menetrendjét a szállítóvezetékek szükséges karbantartásához kapcsolódóan a Földgázszállító Zrt. állítja össze és küldi meg társaságunknak. Az eredetileg nekünk megküldött programban az említett településekre vonatkozóan gázszünet szerepelt, ezért értesítettük a szünet tervezett időpontjáról a településeket. Különféle okok miatt a karbantartás időpontját a Földgázszállító Zrt. módosította. Sajnos egyes települések esetében a módosulásról szóló értesítés késedelmet szenvedett. Emiatt a polgármesterektől és azoktól az ügyfeleinktől, akiknek ez kellemetlenséget okozott, ezúton is szíves elnézést kérünk. Munkatársaink tegnap azon településvezetőkkel, akiket elértek, felvették a kapcsolatot annak érdekében, hogy a problémát személyesen is tisztázzuk. A közeljövőben a jelenleg folyamatban lévő vizsgálatok eredményeként – amennyiben erre szükség lesz – a kiértesítésekkel kapcsolatos előírásainkat módosítjuk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi: féléves csúcsok

Győr - Az év első felében ismét rekordot ért el a motorgyártás területén a győri Audi Hungaria Motor… Tovább olvasom