Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Felénél is kevesebb postaláda

Sok helyütt csak a nyomuk maradt a jól megszokott postaládáknak Győrben.

A Magyar Posta Zrt. a megyében korábban lévő 685 levélgyűjtő szekrényből csak 439-et, a megyeszékhelyen 112-ből 46-ot hagyott meg, illetve cserélt újra.

Postaláda, levélgyűjtő szekrény, van, aki így, van, aki úgy nevezi, lényeg, a megyében mintegy kétharmadára, Győrben kevesebb mint a felére csökkent a számuk. A miértre a Magyar Posta Zrt. szóvivőjétől, Tomecskó Tamástól kértünk választ.

– Társaságunk – több éve megkezdett korszerűsítési programja részeként – felmérte az országban található utcai postaládák állapotát, kihasználtságát, majd meghatározta a levélszekrények koordinátáit is.

Tisztában voltunk azzal, hogy hosszú évek használata mellett a postai levélgyűjtő szekrények állapota a legnagyobb erőfeszítéseink ellenére sem felel meg a lakosság és a társaság elvárásainak – mondta elöljáróban Tomecskó Tamás.

A már lecserélt postaládába dobja be levelét Sáki Bálint Marcalvárosban. Fotó: Bertleff András
A már lecserélt postaládába dobja be levelét Sáki Bálint Marcalvárosban. Fotó: Bertleff András

A szóvivő szerint a lakosság levelezési szokása és ebből adódóan a postaládák funkciói is jelentősen megváltoztak az elmúlt évtizedben.

– Ma már nem, vagy csak alig írunk leveleket, és azokat is döntően a postákon adjuk fel. Országos szinten több ezer olyan postaláda volt, amelybe hetekig nem dobtak levelet. Ennek ellenére azokat is mindennap ellenőrizni kellett, ami jelentős pluszterhet rótt a postára – hangsúlyozta Tomecskó Tamás, majd hozzátette:

– A levélgyűjtő szekrények telepítési helyei sok esetben – az alacsony kihasználtság mellett – egymáshoz viszonyítva irracionálisan közel helyezkedtek el, nem feleltek meg az előírásoknak, ezért megkezdtük az átfogó cseréjüket. A régi, rossz állapotúakat új, korszerűekre cseréltük. A telepítendő postaládák helyeit úgy alakítottuk ki, hogy azokat mozgáskorlátozottak is megközelíthessék.

A szóvivő elmondta: a megyében a cserék megkezdése előtt 685 levélgyűjtő szekrény volt felszerelve, ebből 112 Győrben. Ezt követően 439 postaláda maradt, amik közül 46 található a megyeszékhelyen.


Győrben a következő helyeken találhatók postaládák:

Bácsai út 104., Bajcsy-Zsilinszky út 46., Fehérvári út 114., Fehérvári út 3., Győr 15-ös (Interspar) posta, Földes Gábor utca 27., Győzelem utca 14., Harmat utca 2., Hársfa utca 12., Győr 14-es posta, Hédervári út 3., Hédervári út 95. játszótérnél (Hédervári út 62.-vel szemben), Hegyalja utca 1.–Győri u. sarok, Hortenzia utca 2., Hűtőház utca 1., Ipar utca 57., Győr 8-as posta, István király út 48., István király út 6., Jereváni utca 5., Kálvária utca 22., Kiskút liget 1., Koroncói út 26., vasútállomásnál, Kossuth Lajos utca 13., Körtér 82., Győr 11-es győrszentiváni posta, Lajta utca 13., Liget utca 87. (ua., mint a Nép u. 1.), Ménfői út 46. CBA bolt előtt, Napos utca 8., Nyírfa sor 1. ipari parki szolgáltatóháznál, Pándzsa utca 1., Páskom utca 2., Pátzay Pál utca 44., Révai utca 1. a Posta Feldolgozó Üzemnél, Révai utca 8., Győr 2-es posta előtt, Római utca 63., Sokorópátkai út 73., Sugár utca 1. körforgalomnál, Sugár utca 131.–Lőtér u. sarok, Szabadrév utca 11., Szabadság utca 23. Győr 6-os posta, Szent Imre út 116., Szent László út 94–96., Szőlős utca 9., Törökverő utca 10. játszótérnél, Újkút utca 74., Vágóhíd utca 1., Vaskapu u. 18., Veres Péter utca 1.

Olvasóink írták

  • 1. miro132 2010. január 21. 11:57
    „Csornán is ugyanez történt. Tiszta Őrület az hogy a belvárosban sehol sincs postaláda még a traffik mellett sem. Igy ha valaki megveszi a bélyegét akkor még egy kilométert gyalogolhat a postára. Legalább 1 db postaládát kéretik visszahelyezni Csornán a belvárosba!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál 2010 - A legnagyobb házibuli - fotókkal, videóval

A hetedik médiabálra érkezőket egy csodás Audi TT fogadta a győri egyetemi csarnokban. Tovább olvasom