Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Felébredt a kómából az összevert dunaszigeti fiú, de nem lát

Dunasziget-Győr – Felébredt az éberkómából az a dunaszigeti középiskolás, akit minden indok nélkül, brutálisan megvertek a mosonmagyaróvári állomáson november elején. Enni-inni valamennyire tud magától, de egyelőre nem lát, csak fényeket érez.

Krisztiánt az utóbbi hetekben gépek tartották életben.

"Egyre ügyesebben eszik és iszik"

"Hét elejére szerencsére javult Krisztián állapota valamelyest. Kapott enni banánt, most először saját maga harapta, megrágta, és lenyelte. Egyre ügyesebben eszik és iszik, ezért valószínűleg nem kell majd a szondát átrakni az oldalába" – kezdte Ásványi Gyuláné, a megvert fiú édesanyja.

"Etetés után most először elkezdett nekünk bólogatni, szabályosan igen-nem fejmozdulatokkal. Így válaszol a kérdéseinkre. Sikerült tőle megtudnunk, hogy mit akar enni, mije fáj, hogyan akar feküdni, fázik-e. Tudja, hogy hol van, és egyáltalán nem fél, csak néha látszik feszültebbnek, de ez érthető. Az infúziót a kulcscsontjától kitépte foggal hétvégén, ezért most a lábfejében van" – folytatta az édesanya.

Noha Krisztiánt kicsit ki is ültették a nővérek, egyelőre nem lát, csak fényeket érzékel, s a több mint egy havi fekvés után újra kell majd tanulnia járni is.

Vasutas óriási lélekjelenléttel

"A munkahelyemen szerencsére nagyon emberien állnak a történtekhez, megengedték, hogy táppénzen lehessek. Így szinte egész nap a fiam ágya mellett lehetek.

Csak jót tudok mondani az orvosokról és a nővérekről, mindent megtesznek Krisztián felépüléséért. Rajtuk kívül szeretnék köszönetet mondani annak a vasutasnak, aki megtalálta vérbe fagyva a fiamat a mosonmagyaróvári állomáson.

Óriási lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, az ő segítsége nélkül már lehet, hogy nem lenne életben" – hangzódtak az édesanya szívszorító búcsúszavai.

Minden segítség jól jön

A dunaszigeti család anyagilag nagyon nehéz helyzetben van. Ha valaki tud segíteni nekik bármilyen aprósággal, szívesen fogadják. Számlaszámuk a Duna Takaréknál van: 58600221-15455815.


Olvasóink írták

 • 14. icerf 2008. december 14. 15:15
  „Krisztián esetéből okulva, át kell alakítanunk a büntetőjogot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. icerf 2008. december 14. 15:12
  „Bocs a félregépelésekért, helyesírási hibákért. Már elküldtem, mire észrevettem őket, remélem, a lényegen nem változtat.”
 • 12. icerf 2008. december 14. 15:10
  „8 kérdés: 1.: A "roma" és a "cigány" szó szerintetek az összes romát/cigányt jelöli, vagy csak a romákon belül a potyalesőket? Megmondom őszintén, én még egyetlen értelmező szótárban sem találtam a "roma" és a "cigány" címszó alatt pejoratív jelentést. Szóljatok, ha találtok, de pontosan hivatkozzatok! Filológusként úgy tudom, hogy a "roma" szó egy nemzetiséget jelölő attributum(tulajdonságot kifejező melléknév). Nekem van kapásból 8 olyan roma barátom, akikből 3-mal együtt zenélek, és ők is szeretnék felakaszttatni minden olyat verekedőt, akikről a cikkben olvashatunk.2.: Nem lenne helyesebb, ha a potyaleső romákról beszélve nem egyszerűen a "romák" gyűjtőnevet használnánk, hanem egy olyan fogalmat, aminek konnotátumában benne vannak a nem-roma potyalesők is? 3.: Vannak-e potyalesők a nem-romák között? Ha úgy tudjátok, hogy nincs, naívak vagytok. 4.: Nem kimondottan a potyalesők ellen kellene fellépnünk, akik lopással, csalással, hazugsággal akarnak kenyérhez jutni, mint pl. azok, akik követelik a szoc. segélyt, de nem érdemlik meg, vagy az a polgármester, aki a falujában a potyalesőknek kedvez, hogy elnyerje a szavazatukat? 5.: Mit szóltok a "parazita" besoroláshoz? 6.: A parazitákon belül, akik szórakozásból megvernek egy járókelőt, akik megölik az anyjukat, akik megerőszakolnak gyerekeket, nőket, nem kéne felakasztani? Azokról beszélve, akik Csépán megöltek egy öregasszonyt 30 000 Ft-ért, meg akik Olaszliszkán halálra verték Szögi Lajos Tanárurat a saját gyerekei előtt. A cigány vagy nem cigány vita helyett nem azon kéne töprengenünk, hogy hogyan kéne őket úgy felakasztani, hogy ne merjen ilyesmi előfordulni még egyszer Mária és a Szentkorona Országában? 7.: Aki ellop egy ártatlan ember biciklijét, annak miért ne vágnák le a kezét? 8.: Aki betör a portámra, miért ne verném agyona baltámmal, aztzán a dögjét műtrágyába tenném, mert a műtrágya még a csontokat is örökre eltünteti? Csesszétek meg, ezen kéne pörögnünk, hogy a régi, jól bevált csonkításos büntetéseket hogy lehetne visszahozni a halálbüntetéssel együtt. Nem vagyok gyáva, ezért kimondom: FEL KELLENE AKASZTANI AZ OLASZLIKAI LINCSELŐKET ÉS AZOKAT IS, AKIKET HASONLÓ TETTEKEN KAPNAK RAJTA, függetlenül attól, hogy milyen a bőrszínük, hanyas a cipőjük, meg hogy cigányok-e vagy magyarrok, meg minden ilyen ezredrangú kényeskedéstől függetlenül.
  Kedveseim! Keressük fel parlamenti képviselőinket, hogy felvessék a Parlamentbe ilyen irányú igényeinket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 11. Túrabakancs 2008. december 12. 14:25
  „Csak addig ugrálnak a cigányok amíg az SZDSZ és jog, ill. fajvédőinek nagyobb beleszólásuk van a
  politikai életbe, utána /másfél év/ majd meghúzzák magukat! Sajnos a mostani törvények az ártat-
  lanoknak nem kedveznek, jobban bajba kerül az aki megvédi magát, mint aki esetleg támad! Pláne
  ha kisebbségi az illető..
  Jobbulást a srácnak!”
 • 10. larong 2008. december 12. 10:25
  „Azt már leírtam, és nagyon örülök a jobbulásnak.
  Méltó büntetés mindenkéépen járna. De hol van nálunk erre példa? Majd jönnek a "hivatásos védők", és mindent elsikálnak.

  Mint ahogy szegény barátom, Sz.Lajos esetében most is teszik.”
 • 9. MTT 2008. december 12. 08:53
  „8. Hol a Te Istened, olyankor szemébe süt a nap, mikor ártatlanokat rugdosnak halálra? Hagyjuk egymást. Nem kell próféta. Nem erről szól a cikk. Azt nem írtad le , hogy: jobbulást. Erről ennyit.”
 • 8. larong 2008. december 12. 08:31
  „Hogy is szól az egyik ókori tan? "szemet szemért, fogat fogért..."?
  De a keresztényi erkölcs azért nem ilyen.”
 • 7. Imcsi 2008. december 11. 23:13
  „Én is örömmel olvastam a gyógyulást! További javulást kívánok!”
 • 6. Kivi69 2008. december 11. 21:39
  „Örömmel olvastam, hogy Krisztián jobban van.!!!!Remélem,hogy mielőbb és teljesen felgyógyul!!!Sok erőt és kitartást kívánok hozzá!!!!”
 • 5. Judytka 2008. december 11. 20:35
  „Mielőbbi felgyógyulást a fiúnak!!Az ilyen szemétládák(akik helybenhagyták) meg rohadjanak meg!!”
 • 4. Discoboy 2008. december 11. 18:45
  „Sajnos sok ilyen rohadék ember van aki csak úgy heccből beleköt és provokál idegen embereket! Reméljük visszakapják ezt még az élettől!”
 • 3. antalszabo 2008. december 11. 12:59
  „Örülök, hogy jobban van a fia kedves Asszonyom, reméljük teljesen felépül.
  Egyszerűen nem találok szavakat, milyen büntetést érdemelne az a szemétláda, aki ezt tette. Ha bele gondol az ember, ez az én gyermekemmel is történhetett volna.”
 • 2. civac 2008. december 11. 08:58
  „Lehet, hogy a Talio-elvet kellene érvényesíteni?”
 • 1. MTT 2008. december 11. 08:27
  „Minen jóérzésű ember szurkol a felépüléséért. Sok szerencsét hozzá, a családnak kitartást, türelmet és végtelen szeretetet kívánok. Szükség van rá. Jobbulást a fiúnak!!
  PÉLDÁS BÜNTETÉST AZ OKOZÓNAK, HADD TANULJON BELŐLE AZ ÖSSZES KIS ARCOSKODÓ SZARHÁZI!
  JUSSUNK EL ARRA A SZINTRE, HOGY EZERSZER GONDOLJA MEG BÁRKI, MIELŐTT VALAKIRA KEZET MER EMELNI!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szándékos gyújtogatás! - Zárlat a győri vasútállomáson

Több kábel is összeégett a győri vasútállomáson csütörtök hajnalban. Az első vizsgálatok szerint… Tovább olvasom