Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Feleannyit adtunk Dévára

Győr - A tavalyinak fele, 3 millió 152 ezer forint adomány gyűlt össze idén a dévai árvák javára rendezett Szeretet Napokon – hangzott el kedden a győri püspökségen.
– Tekintve, hogy a szegényebbek többnyire szívesebben adakoznak, akár azt a következtetést is levonhatnánk ebből, hogy az átlagos színvonalon élők lehetőségei Magyarországon egy év alatt ötven százalékkal csökkentek – jegyezte meg Pápai Lajos megyés püspök a megyeszékhelyen az április végén rendezett jótékonysági akció bevételének jelképes átadásán. Hozzátette, a rendezvény költségeihez 1 millió 277 ezer forinttal a püspökség, 300 ezerrel a megyei önkormányzat járult hozzá, így a teljes bevételt átutalhatják a Szent Ferenc Alapítvány (IBAN: RO64 OTPV 3400 0006 9719 HU01) javára.

Böjte Csaba az adományt megköszönve kifejtette: amikor sok férfi nem vállalja fel, amit Isten rábízott – a nők, a gyermekek melletti kiállást –, felemelő érzés, hogy éppen Győrből, a nők melletti kiállásával életét áldozó Apor Vilmos vértanú városából adakoznak erre a célra évről évre tekintélyes összeget. A ferences testvér közreadta az alapítvány örvendetesen gyarapodó „szeretetbirodalmát" bemutató kiadványt. Már 18 bentlakásos és 21 napközi otthonos intézményt működtetnek.

Kell a kiállás. Dr. Pápai Lajos megyés püspök és Böjte Csaba ferences testvér az ajándék átadáson. Fotó: Bertleff A.
Kell a kiállás. Dr. Pápai Lajos megyés püspök és Böjte Csaba ferences testvér az ajándék átadáson. Fotó: Bertleff A.

Dékány Ferenc, az egyházmegyei katolikus iskolák főhatóságának igazgatója a tájékoztatón bejelentette, hogy az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont fenntartói jogát a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend („marista testvérek") szeptember 1-jétől visszaadta az egyházmegyének. Önmagában ez a tény az iskolában sem személyi, sem szervezeti változással nem jár.

Olvasóink írták

 • 6. sziszifusz 2008. június 29. 15:47
  „Püspöki pártpolitikai képzavar/szerepzavar?/ a kommentár.”
 • 5. Füleske 2008. június 25. 16:49
  „Ugyanmár! Tud bármit is Böjte Csaba atya munkásságáról??? Talán ha tudna, nem ilyen stilusban nyilatkozna. Esetleg nézzen utána. Aztán gondolkodjon el, h kinek járna itt a köszönet...”
 • 4. Győrfi 2008. június 25. 15:20
  „Sejteni lehetett, hogy az utóbbi időben egyre romló viszony Benkovich Ferenc, és az alapítók között esetleg kenyértöréshez vezethet. Az atyához közel állók szerint az utóbbi időkben tanúsított sokszor lenéző, néha túlságosan is arrogáns, "én mindent jobban tudok" hozzáállás egyre több konfliktust szült a vezetésben.

  Egyesek szerint Benkovich, a Marcalváros II-n felépített "Ferencváros" szellemi, és lelki atyjaként tetszelegve, napról-napra kevesebb ellentmondást tűrve akarta irányítani a dolgokat.

  Több szülő, és iskolai munkatárs szerint az iskolában a keresztény külsőségek ellenére az egyházhoz méltatlan módon kivételeztek gyerekkel, tanárral, alkalmazottal, másokat viszont látható ok nélkül hoztak nehéz helyzetbe. Erkölcsileg került mélypontra az intézmény, melynek sokak szerint legfőbb felelőse a plébános atya.

  Persze minden éremnek két oldala van, és egyáltalán nem lenne ildomos Benkovich Ferenc pápai prelátus megkérdőjelezhetetlen érdemeit elvitatni, amelyek bizony vannak szép számmal.

  Jó lenne tudni az érintettek véleményét, hiszen a téma talán többet ér egy pár soros tényhírnél.”
 • 3. ugyanmár 2008. június 25. 12:36
  „Fekháborító ez a megközelítés!Ha csak tized annyit adtak volna mint tavaly akkor is egy jó nagy KÖSZÖNÖM lehet CSAK a reakció!
  Szégyenérzetem legyen ettől???”
 • 2. colomano 2008. június 25. 07:48
  „Volt ez propagálva egyáltalán? Mikor volt?

  Meg ugye az emberektől már annyi helyen kérnek "jótékonykodásra" pénzt, hogy több mint bizalmatlanok.”
 • 1. fddsf56 2008. június 25. 06:27
  „Vagy csak kevesebben adakoztak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak most tárgyalják a két évvel ezelőtti baleset ügyét

Győrújfalu–Győr - Szinte napra pontosan két éve történt az a szörnyű baleset Győrújfalu… Tovább olvasom