Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Feldolgozza PVC-hulladékát a Graboplast

Szakembereik jelenleg azt kísérletezik ki, hogy a padlólapok tömegének mekkora hányadát tölthetik ki az újrahasznosított anyaggal.
Ez év közepére teljes egészében feldolgozza a gyártás során keletkező PVC-hulladékot a Graboplast - közölte az MTI érdeklődésére Jancsó Péter elnök-vezérigazgató.

Elmondta: piaci előnyt jelenthet számukra, ha a fenntartható fejlődés szellemében újrahasznosított PVC-t használnak fel termékeikben, másrészt a gyártási költségeket is csökkentik, amikor feldolgozzák a működésük során keletkező, évi mintegy ezer tonnányi maradék anyagot.

Hosszabb távon azzal is számol a cég, hogy vásárolt műanyag-hulladékot is felhasznál. Ebben az jelenti a nehézséget, hogy ma a PET-palackokkal együtt gyűjtik a PVC-hulladékot a felvásárlók, nekik viszont csak a különválogatás utáni, tiszta alapanyagra van szükségük.

A tavaly mintegy 800 millió forintért vásárolt tatabányai őrlőben már megkezdődött a munka, de még telepíteniük kell az újrahasznosított anyag lappá dolgozásához szükséges technológia egy részét - mondta Jancsó Péter.

Megjegyezte: szakembereik jelenleg azt kísérletezik ki, hogy a padlólapok tömegének mekkora hányadát tölthetik ki az újrahasznosított anyaggal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra le kell zárni a győri rakparti utat?

Az elmúlt napok hóolvadása és csapadéka kisebb árhullámot indított el a Dunán és a Rábán, emiatt a… Tovább olvasom