Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Feldarabolva került elő a Tétnél használt fegyver - rendőrségi képgaléria

A győri Törvényszék szóvivője, dr. Máté Kinga tájékoztatása szerint a Győri Városi Bíróság nyomozási bírája csütörtökön délelőtt 9-kor kezdődő ülésén dönt a hétfőn Téten történt lövöldözés gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.

16 óra 45 perc: „Eldobtam a fegyvert, tüntesd el!" – mondta a feleségének a rendőrségen tett vallomása szerint a Tét-Lesvárpuszta közelében hétfő este történt lövöldözés gyanúsítottja. Végül a fia feldarabolta a puskát, a tusát elégette.

A megyei bűnügyi osztály vezetője, Károlyi Zoltán alezredes és Kovács Gábor alezredes, életvédelmi alosztályvezető csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondták: július 23-án, hétfőn késő délután egy társaságban poharazgatott az 52 éves, lesvárpusztai V. Miklós, miközben a borozó elé ért egy lovas kocsin az idősebb és a fiatalabb O. János, valamint a velük utazó O. Richárd. Ekkor ért oda egy férfi is, aki letámasztotta a kerékpárját, amire egy kasza volt kötve.

„Te még halálnak se lennél jó, elhagyod a kaszádat!" – szekálta őt V. Miklós, amit a betérő O. Jánosék magukra vettek, s elkezdték ütni a férfit. Végül a kocsmáros menekítette ki V. Miklóst, majd autóval hazavitte Lesvárra. A bántalmazók még vagy negyedórát maradtak, majd felültek a bakra és hazaindultak. Téttől pár száz méterre egy autó mellől valaki lövéseket adott le a bántalmazókra. Azok hívták a rendőrséget, hogy lőnek rájuk.

Miután a rendőrök kiérkeztek, kiderült a kocsmai verés is, így került képbe V. Miklós, mint lehetséges lövöldöző. A férfit, konokul tagadott, végül szerdán beismerő vallomást tett. Távcsővel célzott, de csak lábra lőtt. A helyszíni kihallgatáson megmutatta azt is, hogy hol dobta a a bokrok közé fegyvert. De az nem volt ott.

Mint kiderült, otthon azt mondta a feleségének: „Eldobtam a fegyvert, tüntesd el!" Végül a fia ment ki a helyszínre, majd feldarabolta a 22-es kaliberű puskát, a tusáját pedig elégette.

A nyomozás párhuzamosan folyik tovább, egyrészt több ember ellen elkövetett emberölés kísérlete, másrészt súlyos testi sértés miatt. Az egyikben gyanúsított az, aki a másikban sértett, illetve fordítva. A ló meglövése miatt fennállhat az állatkínzás vétsége.

A Győri Városi Bíróság tegnap délelőtt 9 órakor elrendelte V. Miklós előzetes letartóztatását. Az ügyész elfogadta, a férfi és védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

11 óra 45 perc:  V. Miklóst az ügyészség több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja. A gyanúsított a cselekmény elkövetése kapcsán részletes vallomást tett, elmondása szerint szándéka nem irányult ölésre. A jelenleg rendelkezésre álló adatok azonban arra mutatnak, hogy a megalapozott gyanú V. Miklóssal szemben fennáll. A nyomozási bíró a gyanúsított bűnösségét, szándékát az előzetes letartóztatás elrendelése kapcsán nem vizsgálhatja.


Rendőrségi fotók.
Az előzetes letartóztatás elrendelésének szükségességét a bíróság egyrészt a bűncselekmény kiemelkedő tárgy súlyával és a magas büntetési tétellel indokolta. A bűncselekményt a büntető törvénykönyv 10 évtől 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Emellett megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárás zavartalan lefolytatását akadályozná.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, így a határozat nem jogerős. 


8 óra 50 perc:

A Kisalföldhöz szerdán késő este érkezett információ szerint a nyomozók szerdán délután ismét a lövöldözés helyszínén jártak, de már a gyanúsított is  velük volt. Ebből arra lehet következtetni, hogy a férfi beismerő vallomást tett és a helyszínen mutatta meg, miként követte el a bűncselekményt.

Megkeresésünkre a főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes nem erősítette meg azt az információnkat, hogy a lövöldözésnél használt  puskát is megtalálták. Annyit azonban elmondott, hogy a gyanúsított a kezdeti konok tagadás után tegnap megtört és beismerő vallomást tett, s valóban helyszíni kihallgatásra is kivitték a bűnügyi osztály nyomozói.


Mint arról beszámoltunk, egy borozói beszólást követő vita után pofon csattant Téten, a Garázs Borozóban.

Miután a lovas kocsival érkező pofozkodók távoztak, valaki a Lesvárpuszta közelében több lövést adott le rájuk, s az egyik, bakon ülő férfinek két lövedék fúródott a combjába. A csézát vontató egyik lovat a lábán sebesítette meg egy golyó, amit az állatorvos távolított el.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást, a lövöldözés feltételezett elkövetőjét, egy 51 éves lesvári férfit őrizetbe vette.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. ATX 2012. július 27. 13:04
  „24: "elszakad a cérna" = önbíráskodás!”
 • 24. gonzo 2012. július 27. 11:49
  „Ismét bebizonyosodott:ha a cigánynak mozog a szája és hangot is hallasz,akkor hazudik.Egy "pofonról" vallott a magát sajnáltató agresszív c-tipusú,aztán szépen kiderül,hogy mi is történt.Vigaszsag hozzászólásából meg kiderül,hogy miféle egyedek ezek a nemhiábaszületettek.Sajnálom azt a szegény megvert embert,eből nagyon,de nagyon rosszul fog kijönni.Ilyen igazságtalan az élet.Elmész a kocsmába,vagy bárhova mint minden nap,aztán jön egy agresszív c-tipusú,elszakad a cérna-10 év börtön.”
 • 23. Örkény 2012. július 27. 10:00
  „Pár hónapja már írtam róla, hogy addig nem lesz az ilyen ügyekben változás, amíg egy olyan ember lesz a sértett aki fegyverrel rendelkezik és még néhány közeli hozzátartozója és nagy felindultságukban egy egész Dankó Pista utcát végig lövöldöznek!

  Nem kéne megvárni!”
 • 22. háté 2012. július 26. 22:18
  „Az erős felindulásból elkövetett "vétség"- védekezés, - időhöz van kötve?
  Bizonyítsa be a bíró, hogy én nem tudok, akár egy/több/ óra hosszat is "erősen-felindulni"!
  Netán velem történt volna meg az eset, én azóta is erősen "felindulva" lennék!”
 • 21. Túrabakancs 2012. július 26. 21:33
  „Csetneky! /18/
  Így van!!!!
  Egyébként a lövöldöző nagyot hibázott, hiszen nem hirtelen felindulásból lövöldözött a jobb
  sorsra érdemesekre, hanem tervszerűen, legalábbis ennyi idő elteltével ez következtethető
  ki a cselekményéből. Ez hatalmas hiba volt a részéről! Meg aztán a célzások... :)
  Sajnos úgy áll a helyzet, hogy ha egyes emberek anyagi helyzete tovább romlik, akkor sokaknak nem
  lesz az elkövetkezendőkben vesztenivalója, és a mindennapos feszültségeket ilyen és ehhez hasonló
  módon fogják levezetni, főleg a fenti kisebbséggel szemben, néha persze jogosan is. A híradókban láthatjuk,
  hogy a bűnözés már valóban bőrszínű, alig alig látni még kitakarva is, hogy a bűnözők nem fehérek. Az RTL klub
  híradásaiban a bűnelkövetők 80%-a roma, pedig nekik nem érdekük ezt mutogatni, viszont a súlyosabb
  bűncselekményekről be kell számolniuk, hiszen enélkül a későbbiekben az emberek szemében hiteltelenek lennének.
  Ja hogy már így is azok? :)”
 • 20. vigaszsag 2012. július 26. 20:41
  „A kedves O-ék a lakhelyükön is hasonló terrorban tartják a környéket, csak senki nem mer szólni.
  Szegény lovaikkal letaposhatják következmény nélkül a szomszéd kerítését, telerakhatják szeméttel és befoglalhatják az ideiglenesen üresen álló szomszéd telket, ami ellen sem a rendőrség sem az önkormányzat men tesz(tehet?) semmit.
  Az "elcsattant pofon" azért elég nagy szépítés a sztoriból.
  Az ok nélküli brutális testi sértés után meg pofátlanul előveszik az etnikai alapon történő védekezést.
  Ha nem lehet miatta negatív megkülönböztetés, akkor ne lehessen pozitív diszkrimináció sem!!!
  A súlyos testi sértés is tovább fajulhatott volna, ha nem avatkoznak közbe, így tessék csak azt is csoportos emberölési kísérletnek minősíteni, és a lehető legnagyobb tételt kiszabni, ha már a más területeken megfékezhetetlen, társadalomra veszélyes egyének követték el.”
 • 19. umberto 2012. július 26. 19:19
  „17. HarconaMarcos 2012.07.26. 19:11

  Hát pont ezt mondom én is: ha hivatalos ügy lesz belőle, akkor a rendőr lett volna az első, aki azt mondja V. Miklósnak, hogy "higgadjál le hapsikám, ne szívd mellre a dolgot".

  Csak van egy határ, amikor már nem lehet többet nyelni.”
 • 18. Csetneky 2012. július 26. 19:19
  „A cikk alapján a tények. Három férfi minden ok nélkül nekiesik és véresre ver egy embert nyilvános helyen. Ezt követően a sértett 22-es kispuskával rálő egyikük lábára. A végeredmény: a három ok nélkül támadóval szemben mókamiki eljárás indul, viszont a kispuskával lábra lövő ember akár élegyfogytiglant kaphat.
  Ez ám az igazság! Meg főleg az igazságosság!
  A tanulság? Amíg még többen vagyunk - amíg még - addig össze kellene tartani és az ok nélkül megtámadott honfitársunk segítségére kellene sietnünk, hogy ne fajuljon idáig a dolog.”
 • 17. HarconaMarcos 2012. július 26. 19:11
  „Hát, igen, inkább a kórházba látleletet venni, aztán a rendőrségre feljelentést tenni kellett volna vinni. Esetleg a még negyedórát italozgató nemzetiségre ráhívni a rendőrséget, bár gyanítható hogy a pofozkodás nem az az ügy, amiért rohantak volna.”
 • 16. umberto 2012. július 26. 19:08
  „Hát igen, az eddigi vallomások szerint úgy néz ki, hogy O.-ék egy nem is nekik szánt megjegyzés miatt orrba vertek valakit, aztán most még ők az áldozatok.

  Tipikus.

  A puska nem (lehetne) a megoldás, de vajon miért érezte úgy V. Miklós, hogy a saját kezébe kell venni a dolgok elrendezését? Tán csak nem azért, mert nem bízott abban, hogy ezt az ügyet a magyar igazságszolgáltatás is meg tudja tisztességesen oldani?

  Emlékeztek a presszósra?

  Sajnálom az ügy minden érintettjét, de ez az egész azt hiszem, valójából erről kellene, hogy szóljon. Megérnének ezek a sztorik egy misét.”
 • 15. szabo1936 2012. július 26. 18:47
  „22.cal puska aval meg galambokat is nehez leloni!
  Erdekes nekem,hogy vanak hozzaszolok akik azt mondjak,hogy amarikaban minden hulyenek eleadnak fegyvert kerdesek nelkul,na most mi tortent ot ok,hogyan jutotak lofegyverhez?”
 • 14. lalalala 2012. július 26. 13:27
  „megtaníthatták volna pontosabban célozni :)
  és tnyleg, arról nem szól a híradás, hogy a rézbőrűeket is meghúzkodnák a testi sértés miatt...”
 • 13. bojtár 2012. július 26. 13:20
  „a kormány kiképzi ellenetek a cigányokat”
 • 12. bojtár 2012. július 26. 13:20
  „és még aki azt hiszi nincs tovább annak üzenem,hogy jobb ha mindenki felkészül aki nem hisz a szemének nézze meg a linket
  Cigányok "rendészeti táborban": "Kommmándóóós és nyomozóó akarok lenni"
  Thu, 2012/07/26 - 11:31 Kategóriák: Belföld cigánybűnözés
  Ötnapos rendészeti tábort szervezett roma középiskolásoknak a Belügyminisztérium. Láthatjuk, hogy van "értelme". Jobbnál-jobb beszólások, nyilatkozatokat. Ők lesznek a jövő rendőrei?

  http://www.noltv.hu/video/4503.html

  (NOL TV nyomán Szent Korona Rádió)”
 • 11. bojtár 2012. július 26. 13:15
  „ezt okosabban kellett volna lereagálni”
 • 10. Tumbanu 2012. július 26. 12:37
  „akár életfogyt...hát persze, köszönjük szépen kampós orrú társaság, bezzeg a gyilkos C-sek ennek negyedével ússzák meg, vagy annyival sem.”
 • 9. ATX 2012. július 26. 11:48
  „Ez meg amúgy az önbíráskodás tipikus esete. Azt meg a törvény bünteti...”
 • 8. ATX 2012. július 26. 11:47
  „3: "a magyar ellen mer fellépni a rendőr is. Az nem támad rá " Dehogynem! Siófokon a múltkor kigyúrt-kopasz fiatalok agyba-főbe vertek 3 rendőrt. Ők nem romák voltak... Az emberi butaság és "vagányság" határtalan. Ettől persze a börtöneink lakóinak kábé 80 %-a roma. Biztos nem véletlenül...”
 • 7. GaborV 2012. július 26. 10:30
  „Tibitibor: LOL!

  A lövöldözés miatt hozzáteszem én is elítélném az emberkét, de a két kancigányt is ittas hajtásért és testi sértésért.”
 • 6. Tibitibor 2012. július 26. 09:41
  „Remélem a bíróság súlyos büntetést szab ki a lövöldözőre,mert nem talált célba!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halbritter Mátyásra emlékeztek Győrben

Halálának évfordulóján tisztelői Halbritter Mátyásra emlékeztek. Tovább olvasom