Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Felborult egy sóderszállító Koroncónál - Videó a talpra állításról, fotók a balesetről

Oldalára borult egy huszonnégy tonnás sóderszállító platós teherautó Koroncó és Ménfőcsanak között, a Koroncói úton kedden kora este.


A Koroncói úton történt a baleset, amelyben egy sóderrel megrakodott Mercedes típusú platós teherautó borult az oldalára. Az elsődleges vizsgálatok szerint a sofőr nem megfelelően választotta meg a teherautó sebességét, így képtelen volt követni az út vonalvezetését.

Letért az aszfaltról, majd az útpadkáról visszatérve keresztbe fordult az úttesten és az oldalára dőlt. A baleset következtében a teherautó vezetőfülkéje az út menti árokba csapódott, ablaka kitört, a fülke megrongálódott.

A teherautó tankjából az üzemanyag kifolyt, illetve a rakománya teljes egészében szétszóródott az úttesten.

A felborult járművet így állították talpra:A helyszínre kiérkező katasztrófavédelmi szakemberek a sofőrt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a helyszínen ellátták a sérüléseit, majd kórházba szállították. Az elsődleges vizsgálatok alapján a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja.


Felborult egy teherautó Koroncónál (I). Fotó: Mészáros Mátyás

A tűzoltók a helyszínre darus kocsit kértek, illetve megérkezett a speciális kamionmentő is. Együttes erővel sikerült talpra állítani a szerelvényt, amely vélhetően totálkárosra törött.

Prof. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a férfit az intenzív osztályon ápolják, állapota stabil, nincs életveszélyben. A baleset következtében sorozat bordatörést, végtagtörést és mellkassérülést szenvedett.

Korábban:

A sóder az úttestre szóródott, a jármű teljesen elzárta az utat.

Felborult egy teherautó Koroncónál. Fotó: Mészáros Mátyás

A jármű teljesen elzárta az utat.

A baleset helyszíne. Forrás: katasztrófavédelem
A baleset helyszíne. Forrás: katasztrófavédelem


A győri hivatásos tűzoltók darut kértek a műszaki mentéshez. Kérik, lehetőség szerint válasszanak másik útvonalat - közölte a katasztrófavédelem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Quaestor-ügy - A Győri Baloldal rendkívüli közgyűlést indítványozott

A beadványtól számítva 15 nap áll a polgármester rendelkezésére, hogy összehívja a közgyűlést. Tovább olvasom