Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Felborult egy kukoricát szállító teherautó Lázinál - Fotók!

A pótkocsis szerelvényt este tíz órára sikerült kihúzni az árokból. A kiömlött kukoricát feltakarították, az útzárat feloldották.


0 óra 20 perc:

Tűzoltó Egyesület Veszprémvarsány közleménye:
Nem nyerges vontató hanem pótkocsis szerelvény borult fel. Nem az útra szóródott a rakomány, hanem egy ház udvarára.

A kiszóródott kukoricát egy tartályos takarmányszállító kamionba szivattyúzták át, amit a balesetet szenvedett kamion tulajdonosa intézett. Utána a Katasztrófavédelem daruja és egy kamionmentő kihúzta az árokból a húzú kocsit, majd miután a pótkocsiról is felszivatták a kukoricát azzal is ugyanígy tettek. Ez időre  teljesen le kellett zárni az utat. A mentés 22-órakor fejeződött be.

Felborult egy pótkocsis szerelvény Lázinál (Fotó: Tűzoltó Egyesület Veszprémvarsány)


20 óra 15 perc:

Nem a 82-es főutat, hanem az azt Lázival összekötő, alacsonyabb rendű utat zárták le a délután felborult nyerges vontató miatt; a forgalom várhatóan az éjjeli órákban indulhat meg mindkét irányba - közölte a rendőrség győri sajtóügyeletese csütörtök este az MTI-vel.

Kálmán Gabriella közlése szerint a település egy másik úton megközelíthető.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint fél pályán járható a főutca Láziban, ahol felborult egy nyerges vontató.

Munkatársaik előbb a kiszóródott rakományt szedik össze, majd a felborult, kukoricát szállító járművet állítják vissza kerekeire. A balesetben senki nem sérült meg, de a teherkocsi kidöntött egy kerítést.


20 óra:

A Veszprémvarsány felől Láziba vezető út le van zárva, így Lázi a 82-es út felől továbbra sem közelíthető meg. A rendőrség a járműveket Kisbér felé tereli.

Az útra ömlött takarmányt jelenleg egy másik járműbe szivattyúzzák át, a teherautó talpra állítása csak ezútán lehetséges- tudtuk meg Kálmán Gabriellától.


19 óra 19 perc:

Fél pályán járható a 82-es felől Láziba vezető út, ahol délután felborult egy nyergesvontató - közölte a katasztrófavédelem győri ügyelete csütörtök este az MTI-vel.

Közlésük szerint előbb a kiszóródott rakományt szedik össze, majd a felborult, kukoricát szállító járművet állítják talpára. A balesetben senki nem sérült meg, de a teherkocsi kidöntött egy kerítést.


Korábban:

Felborult egy kukoricát szállító teherautó, a jármű rakománya pedig szétszóródott csütörtökön a 82-es főúton Lázinál, emiatt az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a műszaki mentés jelenleg is folyik - tudtuk meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Kálmán Gabriella későbbre ígért részleteket a balesetről.

Olvasóink írták

 • 10. Pirinyó 2010. november 16. 18:38
  „bendegúz 105
  Majd utánanézek pontosan de azért írtam mert van egy egyesületi tag nálunk aki Veszprém HÖT nél A csoportban darukezelőként szolgál és ő mondta ezt a tulajdonviszony dolgot.
  Akkor én vagyok tudatlan OK
  Ha személyesen ismerjük egymást akkor HELLÓ!
  És a legközelebbi találkozáskor jelezd,hogy te vagy bendegúz105
  De biztosan köszönni fogunk előre (ha ott leszek akkor én is)”
 • 9. bendeguz105 2010. november 13. 12:08
  „Üdv mindenkinek

  Köszönöm a felvilágosításokat :-)
  PIRINYÓ azért szerintem ennek a közbeszerzésnek utánna járhatnál,hogy ki mit fizetett és hogy ténylegesen kinek a tulajdona.A mentést akkor is mint mindig a tűzoltók végzik nem pedig a Katasztrófavédelem de te ezzel szerintem tisztában vagy.Egyébként +személyesen is ismerjük egymást :-)
  söt elöre szoktatok köszönni ha összefutunk néha.
  lofafire
  Kicsit bonyolultabb dolgokat is megoldottunk már a GÖMBIÉK nélkül is (övé a kamionmenntő ami ott volt)
  Hogy honnan vagyok ilyen tájékozott csak annak köszönhetem hogy 3 naponta nagy piros autókkal közlekedem aminek kék villogó van a tetején :-)

  további szép napot :-) és szebb jövőt”
 • 8. Pirinyó 2010. november 13. 09:15
  „Tisztelt bendegúz 105!
  A Darut anno állami forrásból a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok (regionális megyei mentőbázisok)kapták mindenhol az országban a szükséges létszámot viszont azt az illetékes HÖT adja.
  Ezért van az elejére írva KATASZTRÓFAVÉDELEM.
  Erre itt egy idézet a Budapesti darubaleset kapcsán a www.langlovagok.hu forumáról!
  "Vidéken tudomásom szerint maradt az OKF tulajdon mindenütt, HÖT üzembentartással."
  Elnézést ha megbántottam én sem katasztrófavédelmi szakember vagyok hanem egy önkéntes tűzoltó aki kint volt a helyszínem 6 órán keresztül a saját szabadidőmet feláldozva segítettem több társammal együtt és a szükséges felszereléssel.
  De persze le lehet hurrogni mindenkit és lehet okosakat írni név nélkül,mint ön.
  Tisztelettel
  Pethő Tivadar
  paracsnok
  Tűzoltó Egyesület Veszprémvarsány”
 • 7. lofafire 2010. november 12. 23:31
  „Tisztelt bendegúz105!
  Én lázi lakos vagyok..egészen 15 órától késő estig a helyszínen voltam . Szerintem nem kell mindjárt lehurrogni senkit! Valószínűleg azért írta,hogy a Katasztrófavédelem daruja volt kint,mert nagybetűkkel az volt ráírva,hogy KATASZTRÓFAVÉDELEM! Egyébiránt a daru is "csak" csörlőként funkcionált a mentésben. A másik gép (kamionmentes.com) pedig oldalról rögzítette 2 ponton a teherautót,hogy ne boruljon fel még a "daru" csörlőzte előre felé. Amúgy,ha ez utóbbi nem jön akkor a lánglovagok gondolkodhattak volna hogyan szedik ki onnan a tehert és a pótkocsit.........
  Üdv!”
 • 6. bendeguz105 2010. november 12. 19:41
  „Katasztrófavédelem daruja ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  Kicsit jobban utánna kéne járni a dolgoknak ,,kinek a milye,, mit hova húzott.Az a daru még mindig a györi tűzoltóság állományában ,,vesztegel ,,nem pedig a fent említett szervezetnél .:-) Mielött ostobaságokat irogatnak elötte körül kéne nézni kik milyen felszerelésse,és föleg milyen munkát végeznek .
  Én a képeken még mindíg csak tűzoltókat látok :-) Nemtrom ennek mi lehet az oka ,talán én más szögböl látom a képeket vagy talán csak tudok olvasni :-)
  Katasztrófavédelem nem =tűzoltóságok

  további szép napot (nem zavar csak már nagyon unom :-)”
 • 5. miracle 2010. november 11. 21:38
  „Megszámolták, megvan mind?”
 • 4. omarhulm 2010. november 11. 20:40
  „3aska Mikiegér már leirta amit te is. Minek 20x elmondani ugyanazt? Elqrták, nem először, ez van. Mit vártok tőlük?”
 • 3. Dildra 2010. november 11. 19:51
  „<moderálva>.......... Mit keres a 82-es főút Lázin ill. Lázi a 82-esen?????? :)
  A Veszprémvarsányi elágazónál kell lekanyarodni jobbra (Zircről jövet) és onnan még 2-3 km kb!
  Most akkor a 82-esen vagy Lázin???? Nem mindegy!!!!!!
  Talán utána kéne nézni, nem eszeveszett baromságokat írni egy cikkben!!
  Minden elismerésem, minőségi munka!!!!!!”
 • 2. kefefejű 2010. november 11. 18:53
  „Akkor volt nagy magömlés...”
 • 1. Mike-Mouse 2010. november 11. 18:49
  „Lázi nem a 82-es főúton fekszik hanem jóval beljebb :) Am én is szemtanúja voltam sajnos. Kedves sofőr kolega rem semmi komolyabb kár nem történt!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megyét szolgálják – kiválóan

A Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés 12 tagozatban díjazza a kiemelkedő munkát végző szakembereket. Tovább olvasom