Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Felbontották a Munkás utcát Győrben - hónapokig tart a munka - fotó, videó

Nagyszabású felújítási munka kezdődött a héten a győri Munkás utcában. Az útfelújítás előtt kicserélik az utcai víz és szennyvíz vezetékeket is.

A Munkás utca régóta szerepelt a felújítási terveinkben, örülünk, hogy idén végre sort tudunk rá keríteni – tudtuk meg Biczó Lászlótól, a Pannon-Víz Zrt. műszaki ellenőrétől. 

A felújítást tulajdonképpen már tavaly elkezdték, amikor útátfúrással keresztezték a Mártírok útját, és lefektették az új kőagyag csöveket a Munkás utca elejéig. A látványosabb szakasz most következik.

Felbontották a Munkás utcát Győrben. Fotó: Cseh Róbert

˝A Kölcsey utcától indulva közel százméteres szakaszonként bontjuk fel az utat, ha az egyik szakasszal végzünk, ezután következik csak a másik.

A vízvezeték az utca páratlan oldalán, az útpadka mellett húzódik. Még a héten elkezdjük lefektetni az új ivóvíz vezetéket, majd ennek nyomáspróbája és fertőtlenítése után egyenként kötjük át a családi házakat a korszerű új műanyag csőre. Minden fogyasztónkat előzetesen értesíteni fogjuk arról, mikor lesz az átkötés miatti vízelzárás. Erre várhatóan valamelyik hétköznap, a délelőtti órákban kerül sor.

Videó: Cseh Róbert

A szennyvízcsatorna az útközépen, közel négyméteres mélységben húzódik, ennek cseréje bonyolultabb feladat lesz, dúckeretek védelmében lehet csak dolgozni. A legjobb minőségű kőagyag csöveket fektetjük a föld alá. A szennyvízelvezetés folyamatosan működni fog.

A családi házas körzetben legnagyobb gondot nem is a vízelzárás, hanem az ingatlanok gépkocsibejáróinak használata szokta okozni. Igyekszünk úgy megoldani, hogy a lehető legkisebb mértékben korlátozzuk a gépkocsibejárók használatát. Kérnünk kell továbbá a lakókat, hogy az utcán parkolással ne akadályozzák a közlekedést és a munkagépek mozgását. A gépjárműveket a közeli ETO Park parkolójában lesz mód elhelyezni˝ - olvasható a cég tájékoztatójában.

A Munkás utca felbontásával kapcsolatban először egy olvasónk kereste meg a kisalfold.hu-t, azt panaszolta: "a több héten át tartó munkálatokról a helyben élőket és vállalkozásokat csak részben értesítettėk".

A Pannon-Víz Zrt.-nél érdeklődésünkre utánanéznek, hogy mi lehetett a részbeni értesítés oka, de úgy tudják, minden lakóhoz bedobtak egy előzetes tájékoztatót.
A Pannon-Víz Zrt. honlapján azt írja, a felújítás várható menetéről és a közlekedési rend változásáról mindegyik ingatlantulajdonost szórólapon tájékoztatták.

Amennyiben a munkálatokkal kapcsolatban bármilyen probléma adódik,  forduljanak bizalommal a helyszínen lévő munkavezetőhöz, vagy jelezzék problémájukat a 96/311 753-as telefonszámon éjjel nappal működő diszpécserszolgálatnak.

A munkálatokkal okozott kellemetlenségekért kérik a fogyasztók és az utcában közlekedők türelmét és megértését. A viziközmű munkák előreláthatólag május végéig tartanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem megy a szekér a megyei milliárdosoknak?

A 150 leggazdagabb magyar listáján öt megyei nagyvállalkozó szerepel, összesen 42,7 milliárdjuk van. Szavazás. Tovább olvasom