Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Felbontják a Kazinczy utcát

Győr - Az ivóvíz-, a csatorna- és a távhővezetéket is kicserélik az idegenforgalmi szezon kezdetére a Kazinczy utcában. Erre azért kerül sor, hogy ne kelljen idő előtt felbontani a díszburkolatot, amelyet idén vagy jövőre fektetnek le.
Elkel a türelem hétfőtől azoknak, akik a győri Kazinczy utcában laknak, ott van üzletük, vagy egyszerűen arrafelé visz az útjuk. Németh Zoltán alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy az ivóvízvezeték, a csatorna- és a távhővezeték cseréjére kerül sor a következő hónapokban. Szerinte a történelmi városrészben korábban még egyetlen utca sem kapott ehhez hasonló „munkaterhelést". Közlekedni majd csak a járdán lehet.

Elsőként a Pannon-Víz zrt. kezd a Baross út és a Széchenyi tér közötti 105 méteres szakaszon. A szakemberek kiépítik a mobil kerítést és az ideiglenes vízellátást biztosító vezetéket. Ezt követően a víz- és – március közepétől – a csatornavezeték cseréjére kerül sor; az utóbbira 4,3–4,7 méteres mélységben, emiatt támfalakat kell kiépíteni, ami nagy zajjal jár. (Az időjárás lassíthatja a munkát, a nem védett ideiglenes vízvezeték ugyanis „nem bírja" a kemény fagyokat.)

A Baross út és a Bécsi kapu tér közötti 112 méteren áprilisban dolgozik a cég, és május 1-jére befejezi a munkát. Mindez nettó 40 millió forintba kerül. A Győri Hőszolgáltató Kft. a távhővezeték rekonstrukcióját májusban végzi el. Érdekesség, hogy a talajviszonyok miatt 2 méteres rétegben talajcserére is szükség van a megfelelő tömörítés érdekében.
Németh Zoltán hangsúlyozta: a munkálatokra azért kerül sor, mert az utca díszburkolatot kap és még előtte célszerű a régi, elhasznált csöveket kicserélni. A tervekben sima felületű, jól járható bazaltkő szerepel. A politikus elmondta, hogy a beruházásra reményeik szerint még az idén sor kerül, de a pénzügyi válság miatt elképzelhető, hogy átcsúszik 2010-re. Az utcát a közműcserék után, a díszburkolat előtt is pormentesen állítják helyre.

Az alpolgármester-képviselő mindenkitől türelmet és megértést kér az óhatatlanul kellemetlenségekkel járó munkálatok miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes kattintás, lekésett utazás

Győr-Moson-Sopron - A legtöbbször még a vitás felek meghallgatása előtt kiegyeztek a vevők és a… Tovább olvasom