Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 14°C Még több cikk.

Felavatták az élményfürdőt

„Háromdimenziós csoda" - a jól értesültek már a pénteki megnyitó előtt így emlegették a győri élményfürdőt. Nos, térélményben nem lesz hiányuk az új termál látogatóinak, de térben lehet – feltéve, hogy a nagyközönség megrohamozza a létesítményt.

A nagy csobbanás: Balogh József polgármester az avatáson másodikként csúszott le az élményfürdő beltéri csúszdáján.
Kiss Péter kancelláriaminiszter és fideszes elődje, Stumpf István, Gyurcsány Ferenc sportminiszter és Glattfelder Béla, a polgári kormány helyettes államtitkára egyaránt megjelent a késő délutáni termálavatón. Az izgatottan várakozó vendégsereg előtt elsőként Kiss Péter kapott szót. A kancelláriaminiszter a megyeszékhelyet hazánk Európa felé vezető útjának egyik kapujaként említette, melyre máris regionális szerep köszöntött. – Ahhoz, hogy ezt a szerepet a város be tudja tölteni, ez a létesítmény is hozzájárulhat – méltatta az élményfürdőt Kiss Péter. Nem felejtette el megjegyezni: a Széchenyi-terv segítségével épült fürdő fölötte áll a politikai korszakoknak, hiszen nem a politikához, hanem a jelenlévők igyekezetéhez kötődik.

Kiss Péter kancelláriaminisztert követően Balogh József polgármester szólt a győri termál- és élményfürdő megnyitására szép számban összegyűlt közönséghez. Elsőként említette az építőket – Integrál-H rt. –, majd a beruházó, a bonyolító következett, és a Pannon-Víz rt. sem maradt ki a sorból. Sőt, „a pénz megszerzésének történeténél" a polgári kormány által indított Széchenyi-terv csaknem egymilliárd forintját és a jelen lévő Stumpf István, Glattfelder Béla, illetve a korábbi gazdasági miniszter, Matolcsy György érdemeit is méltatta.

Folytatódik a felújítás

A tervezésben, építésben, létesítésben érdemeket szerzett személyek kitüntetése után Kovacsics Imre, az üzemeltető győri Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette: november elsejétől 100–150 millió forintos beruházással felújíttatják a Pannon-Víz szomszédos gyógyászati részlegét, amelyet összekapcsolnak a fürdővel.
A nyáron új csúszda építésébe kezdenek a strandon, és a jövő évtől az épülettel szembeni, négycsillagos gyógyszálló létesítésének terveivel is foglalkoznak.

Alkalmi koreográfia

Ezt követően lépett a nemzetiszínű szalaghoz Kiss Péter kancelláriaminiszter, hogy Gyurcsány Ferenc sportminiszter, valamint Stumpf István és Glattfelder Béla közreműködésével hivatalosan is megnyissa az új győri termál- és élményfürdőt.
Az ünnepség további részében Demcsák Ottó külön erre az eseményre koreografált táncát mutatta be a Győri Balett két művésze, majd egy látványtánc- és vízibalett-ízelítőt követően a fejek fölött megjelent a fürdőnadrágos polgármester. A műsorvezető, Pozsgay János bejelentette: a város első embere vállalta, hogy az elsők között csobban a csúszdáról.

Az elsők között csúszhattak le

Kinek lesz élmény a fürdő?
Kérdések és válaszok a győri élmányfürdőről >>
Balogh József udvariasan előreengedte a legifjabb nemzedék képviselőjét, Imre István, az építő Integrál-H rt. vezérigazgatójának unokáját, majd búcsút intve a körülállóknak, gyakorlott mozdulatokkal, nagy sebességgel siklott a bármedence vizébe.
Gyorsaságára jellemző, hogy a Kisalföld fotóriportere legjobb fényképezőgépével is csak a vízbe érkezés pillanatát volt képes megörökíteni... A vidám epizód után a megnyitó közönsége részletesen megismerkedhetett a létesítmény szolgáltatásaival.
Az élményfürdőben öt medence és két csúszda, egyebek között pezsgőfürdővel, masszírozófúvókákkal, vízköpőkkel szolgálja a fiatalok szórakozását. A termálrészlegben négy medence különböző hőfokú vizében gyógyulhatnak a vendégek. A szaunakertben száraz szaunák és gőzkabinok állnak a látogatók rendelkezésére, akik mindemellett három étteremben, egy vízi bárban és szaunabárban hódolhatnak a kulináris élvezeteknek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették a meggyilkolt lányt

Családja és barátai szerdán vettek végső búcsút a 22 éves Tompa Esztertől, akit egy héttel… Tovább olvasom