Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Felavatták az átépített marcalvárosi főutat

Október óta használhatják a közlekedők Győrben az átépített marcalvárosi főutat, de az ünnepélyes átadást csütörtökön tartották.
Bár október óta használhatják a közlekedők az átépített marcalvárosi főutat, a Lajta utcát, ünnepélyes átadását tegnap tartották, miután már a szükséges kiegészítő és közművesmunkálatok is befejeződtek. A kivitelező Strabag zrt. képviseletében Horváth Sándor számolt be arról, mit kellett elvégezni.

Az út teljesen új burkolatot kapott, épült négy betonozott buszöböl is, hogy a megálló autóbuszok ne tartsák fel a forgalmat. A Répce utcai kereszteződésbe jelzőlámpás irányítást szereltek, a másik két kereszteződésben (a Cuha és az Ikva utcánál) az átkelést segítő középszigeteket alakítottak ki. Ez utóbbi csomópon-

tokban is kiépítették egy később esetleg megvalósítható jelzőlámpás rendszer alépítményeit. Megteremtették a gyalogos- és kerékpáros-közlekedés kapcsolatait is. A Répce utcai csomópont átépítése kapcsán 17 parkolóhelyet meg kellett szüntetni még 2004-ben.
Mivel az utcában amúgy is kevés volt a parkoló (170), bővíteni kellett a lehetőséget, így még 50 autónak sikerült helyet teremteni. A beruházás összesen 147 millió forintba került.

Németh Zoltán alpolgármester, miközben méltató szavak kíséretében az építőktől átvette az utat, arról sem feledkezett meg, hogy köszönetet mondjon a beruházásért annak idején sokat lobbizó korábbi képviselőknek, Hegyi Zoltánnak és Eredics Gergelynek. A terület mostani két képviselője, Kovács Tamás és Borsi Róbert is arról szóltak, mennyire fontos volt ez a beruházás, és bár ilyen szempontból „készbe ültek", van még a lakótelepen bőven tennivaló, amiért lobbizniuk kell.

Például több parkolóhelyre van szükség (mondjuk a Cuha utcában), javításra szorulnának a Lajta utcával párhuzamos szervizutak, s bár nem szorosan Marcalvároshoz, de a területhez tartozó Hajdú és Leiningen utcák is... A képviselők fontosnak tartják, hogy ne szűkebb területben gondolva, hanem lakóterületi mértékben gondolkodjanak a fejlődés lehetőségeiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sebességnövelés, programcsomagok

Az ősszel ígért tervei a ViDaNet zrt.-nek Győrött megvalósultak: két csomagban működik (gyorsan népszerűvé vált) a digitális szolgáltatás, a hálózati átépítés hetvenöt százaléka kész és a munka folytatódik. Az idén 150 millió forint értékű fejlesztés valósul meg, mondta el lapunknak a kábeltelevíziós szolgáltató társaság vezérigazgatója, dr. Sepsey György. Tovább olvasom