Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Felavatták a kibővült iskolaépületet Gyömörén

Az iskola alsó tagozatának épületét tavaly, a felső tagozatét idén tudták felújítani Gyömörén. Utóbbit szombaton avatták fel. A munkálatokhoz pályázat révén 150 millió forintot nyert az önkormányzat.

A falu lakói járták be a terasszal, aulával, számítógépes teremmel, könyvtárral és logopédiai egyéni foglalkoztatást lehetővé tevő helyiséggel kibővült iskolaépületet a hétvégén Gyömörén. Szeptemberben már a megszépült, megnövekedett területű helyet birtokukba is vehetik a felső tagozatosok. A felújítás során azt is megoldották, hogy a tantermekből folyosó vezessen a tornacsarnokba és öltözők is legyenek a diákoknak.

A régi, négy tantermes épülethez, a Vitéz Háry László Általános Iskola felső tagozatához mintegy 240 négyzetméternyi részt toldottak hozzá.

Németh Csaba polgármester szerint ezzel a közeli települések is nyertek, hiszen iskolatársulásban működtetik oktatási intézményeiket Kajárpéccel, Szerecsennyel, Felpéccel, összesen mintegy 250 diák tanulását megoldva. Az önkormányzati projekt ezért is kapott 150 millió forintos támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Terv, a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. Az önrésszel együtt így 167 millió forintos beruházás valósult meg.

Nagyobb, szebb: A gyermekek műsorral, tánccal, citeraszóval ünnepelték ˝második otthonuk˝ korszerűsítését.
Nagyobb, szebb: A gyermekek műsorral, tánccal, citeraszóval ünnepelték ˝második otthonuk˝ korszerűsítését.

Jutott pénz az udvar rendezésére is, salakos sportpálya, játszótér, parkolóhelyek kialakítására úgy, hogy megmaradhatott több idősebb fa és a különlegesen szép japán akác. Az épületen a tetőszerkezetet megjavították, belül burkolatokat cseréltek, festettek. Megoldották a hőszigetelést, kicserélték a nyílászárókat, elvégezték az elektromos és gépészeti rekonstrukciót, napkollektorokat helyeztek üzembe.

Hegyiné Szalai Éva lánya, Patrícia harmadikos. Az édesanya úgy gondolja, a felújítás az iskola és a szülők szempontjából is a lehető legjobb dolog, ami történhetett. ˝Ideje volt a régi épületet korszerűsíteni˝ – szögezte le Hegyiné, aki sok helybelihez hasonlóan figyelemmel kísérte a munkálatokat. Látványra is elégedett az eredménnyel, úgy véli, gyermeke még jobb kedvvel tanulhat itt, nagyobb élmény lesz számára az iskolába járás a megszépült környezetben. Szerinte ezért érdemes volt átmenetileg szűkösebb helyen megoldani az oktatást.


Szülők, pedagógusok hozzájárulása

Az átadóünnepségen Németh Csaba polgármester köszönetet mondott azoknak a helybelieknek, akik társadalmi munkát végezve járultak hozzá az épület felújításához. Megjegyezte, hogy a teljes körű akadálymentesítés lehetővé teszi, hogy a fogyatékkal élők akadály nélküli bejussanak az intézménybe. Arról is beszélt, hogy egy másik oktatáshoz kapcsolódó projektjük is támogatást nyert, így 29 millió forintot használhatnak fel a pedagógusok továbbképzésére, arra, hogy még korszerűbbé váljon az intézményben a szakmai munka, és néhány ezt segítő eszközt is beszerezhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer kétmillió forint a megyei kórháznak

Győr - A formás alak titkáról is kérdezte a népes hölgykoszorú Katus Attila aerobik-világbajnokot.… Tovább olvasom