Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Fél órát élt Ádám, a megölt újszülött

L. Ádámnak hívták a kisbabát, de amire a nevét kapta, már halott volt. Anyja a születése után az udvari vécébe fojtotta Börcsön – állítja a vád. Utána pedig ő maga nevezte el, szavai szerint nem tudta, hogy már nem él.

Beismeréssel kezdődött szerdán a pere az újszülöttgyilkossággal vádolt börcsi nőnek, akit még az életfogytiglan is fenyeget, bár ilyen elmeszakértői jellemzéssel ennek aligha lesz ez a vége. Értelme és pszichés állapota enyhe fokban korlátozta tette felismerésében – jelentik ki róla.
A vádirat szerint R. Ildikó bő ruhákkal titkolta terhességét, anyjának sem árulta el. Tudott róla viszont állítása szerint a védőnő, s a nő barátja, akit az apának tart. „Mondtam a védőnőnek, hogy nem betegedtem meg, ő javasolta, hogy vegyek tesztet és elmondta, hogy mit csináljak vele. De nem volt pénzem és a barátom (meg is nevezte a férfit) nem adott. Azt mondta, oldjam meg, ahogy tudom, engem mindig utolsó nőnek tartott" – itt nem idézünk egy trágár szót.

Első terhessége után nevelőszülőkhöz adta gyermekét, így nem tudhat hollétéről, de realitásérzékét jellemzi, hogy látni szerette volna a most hároméves kislányt a börtönben. Második terhességét megszakította, a harmadikról pedig – teszt híján – már akkor bizonyosodott meg teljesen, amikor gömbölyödött a hasa. „Nem volt pénzem terhesgondozásra, ha lett volna, nem titkolom el a terhességet" – mondta tegnap a negyvenéves nő, aki közhasznú munkásként 25 ezer forintot kapott ekkoriban kézhez.

A júliusi napon barackot szedtek, utána rosszul lett és azt állítja, egy fatuskón gubbasztva kiabált segítségért.

„Nem hallottak. A testvérem a házban volt, készült az éjszakai műszakra, az édesanyám kint beszélgetett." A nő még most is azt hiszi, szégyellni való baleset volt a szétáradó víz, a magzatvíz elfolyása, ami után az udvari vécén kötött ki. „Görcsölt a hasam, sokkal erősebben, mint az első terhességemnél. Nem tudtam, hogy ez szülés. Egyszer csak kiesett a baba, a köldökzsinór elszakadt és belezuhant. Nem tudtam kivenni a kezemmel, mély volt a vécé. Ezért hoztam a lapátot, de nem értem el" – döbbentette meg az embert ezzel a drámai vallomásával, ami ellentmond az elsőnek. A szülészeten készült – negyvenperces – vallomás ugyanis azt rögzíti, hogy szándékosan nyomta a gyereket lapáttal a szennybe. De a védelemnek is fel van adva a lecke, mert a vádat támasztotta alá a tegnap délután meghallgatott orvos szakértő is, kizártnak vélve, hogy a gyereket ki akarták volna emelni a lapáttal. A csecsemő fél óráig élhetett, maga az anya nevezte el Ádámnak, hogy „jobb élete legyen", mint neki. Azt állítja, reménykedett, hogy még él a rég meghalt újszülött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri öltözőből lopott pénztárcát - felismerik?

A pénztárcában készpénz, személyes iratok és bankkártya is lapult. Tovább olvasom