Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Fél óra irodalom az idősotthonban is népszerű

Nyolc éve irodalmi félórával örvendeztetik meg naponta a bácsai idősklub tagjait, akik a hétköznapokat egész napos elfoglaltsággal: kertgondozással, zene melletti kézművességgel töltik a napköziben.

Az irodalmi felolvasások, a könyvkölcsönzés és az olvasott élmények megbeszélése igazi közösségformáló erő a bácsai idősklubban, ahová húsz idős ember jár. Állandó napirendjükről – igényeik figyelembevételével – a családgondozók és a munkatársak gondoskodnak. Szilvási Judit klubvezető olyannyira szívén viseli az idejáró nyugdíjasok sorsát, hogy tudja, kinek mi a kedvenc időtöltése és miben segít szívesen.

Az évekkel ezelőtt kialakított könyvtári állományba szívesen fogadnának néhány új darabot. A fotón: Nyikus Józsefné, Horváth István és Lőre Sándor.
Az évekkel ezelőtt kialakított könyvtári állományba szívesen fogadnának néhány új darabot. A fotón: Nyikus Józsefné, Horváth István és Lőre Sándor.

Susovits Imréné tartós betegségben szenved, Dénes Imréné kilenc éve szívbeteg, nem emelhet, nehezére is esne már, hogy naponta főzzön. Ezért, a jó szóért, no meg a gondoskodásért is szívesen jönnek.

A klubvezető szeretetteljes figyelmét dicséri, hogy az egyik gondozott, a 91 éves Takáts István irodalmi értékű visszaemlékezését benevezte a Szülőföldünk helytörténeti pályázatra, amit első díjjal jutalmaztak. A napokban ebből olvasnak fel részleteket a klubosoknak, akiknek nemcsak ez, de a szalmafonás, a kézimunkázás, a kertgondozás és a központ körül végezhető könnyű munka is segítség. Cserébe az idejáró idősek ingyen vehetik igénybe a könyvtárat, a manikűrt, a pedikűrt, de helybe jön a fodrász, a gyógymasszőr is, s az egészségügyi szűrésekért sem kell fizetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongor és Tünde a győri színházban

A Csongor és Tünde rejtély, amelyet lassan kétszáz éve próbálnak írók, irodalomtörténészek,… Tovább olvasom