Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Fél kilóval született

Alig több mint fél kilóval született az a kislány, Sági Evelin, akit több mint féléves kórházi ápolás után végre hazavihetett boldog édesanyja Tétre.  a tavaly decemberben alig több mint fél kilóval született.

Örömittas hangú nagymama hívta fel minap szerkesztőségünket. Sági Tiborné azt kérte, segítsük „közhírré tenni" családja boldogságát. Szeretné, ha mindenki megtudná, hogy a mai világban már az is megtörténhet, hogy egy félkilósan született gyermek életben marad. Az ő unokájával ugyanis ez történt és szerinte ez csoda. Pedig világra jöttekor, ahogy régen mondták, akkorka volt, hogy a macskák elől zsompor alá kellett volna rejteni, vagyis félő volt, hogy nem marad életben. Pár hete azonban már mintegy két és fél kilósan vihette haza édesanyja Tétre.
A 22 éves Sági Henrietten és gőgicsélő lányán ma már nem látszik,
 Ritka orvosi eset

Az 54 dekagrammal született kislány és szerencsés első hat hónapja a győri Petz Aladár megyei kórház koraszülöttosztályán ritkaságnak számít. Dr. Horváth Imre gyermekgyógyász főorvos elmondta: az ilyen eset a nemzetközi orvosi gyakorlatban sem gyakori. Az ennyire kis súlyú, éretlen koraszülöttek ugyanis a folyamatos odafigyelés, gondozás mellett is nehezen vészelik át az első időket. A most utókezelésekre járó Evelinnél egyelőre szövődmények miatti károsodást sem találtak.
milyen szenvedéseken mentek keresztül az elmúlt fél évben. Történetüket azért is érdemes megismerni, mert a fiatal édesanya kitartásból sokaknak példát mutathat. Ugyan tavaly váratlanul esett teherbe, de élettársával együtt örömmel, amennyire lehetett, vigyázva várták a kisbabát. Arra nem gondoltak, hogy öt hónapnyi áldott állapot után milyen rémes éjszakát kell átélniük. A kismamára december 12-én este görcsök törtek, amiket ő nem tudott mire vélni. Később vérzést is érzett, így mentő vitte a kórházba.

Csak a kórházban derült ki, hogy a jobb petefészkén lévő mióma miatt indult meg a szokásosnál jóval korábban a szülés és kellett több műtéten is átesnie.
Az orvosok a fiatal nőnek kislánya kilátásait illetően az első napokban nem sok reményre okot adó dolgot mondhattak. Anyai szíve mégis bizakodott, érezte, hogy a kicsi életben marad. Szinte mindennap bejárt hozzá és más hasonló sorsot vállaló
anyukák is erőt merítettek kitartásából. Neki az a lényeg, hogy karjában tarthatja kisbabáját, aki számára többet ér a lottóötösnél. Evelint főnyereménynek tartja, mert
eddig sosem volt igazán szerencséje, de vele igen. A kislányért persze nem csak ő rajong. Apukájának, Horváth Lászlónak is teljes a boldogsága. Hosszú távú terveik most ugyan nincsenek, egyelőre Ságiék arra ügyelnek, hogy kisbabájuk cseperedjen. Mindenből a legjobbat akarják neki adni. És persze hálásak mindazoknak, akik ehhez hozzásegítették őket: orvosoknak, ápolóknak, a helyi családsegítő szolgálat dolgozóinak, rokonaiknak és földijeiknek, akik szurkoltak nekik.

 


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művésztelep: Idén is volt

Élénk a vendégjárás a városban. Pénteken és vasárnap nyílt képzőművészeti kiállítás Győrött.… Tovább olvasom