Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Fél évet volt kómában, felállt a teljes bénulásból a nyúli fiú

Krisztián három évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet. Mozdulni sem tudott amikor felébredt a kómából, mára egyedül látja el magát.

Három évvel ezelőtt szenvedett súlyos balesetet Kévés Krisztián, pontosan azóta sem derült ki, mi történt vele. Fél évig kómában volt, mozdulni sem tudott, amikor felébredt. Most egyedül képes ellátni magát, és tervekkel készül a jövőre.

Nagy akaraterő kell ahhoz, hogy egy súlyos balesetből felépüljön bárki, de a nyúli fiatalember, Kévés Krisztián történetére a kisebb csoda lenne talán a megfelelő kifejezés. Krisztián három évvel ezelőtt, egy búcsúnapi ünnepség után szenvedett balesetet, a mai napig nem tudni, mi történt vele. Ami biztos, a vasúti síneken találtak rá eszméletlenül, súlyos sérülésekkel.

Kévés Krisztián – Súlyos baleset után fél évig volt kómában. Ma, három évvel később edzeni jár és napról napra nyeri vissza a mozgását.
Kévés Krisztián – Súlyos baleset után fél évig volt kómában. Ma, három évvel később edzeni jár és napról napra nyeri vissza a mozgását.

– Nem emlékszem a balesetre. Egy ismerősömet kísértem haza a falunap után, szórakozni voltunk, nem titok, hogy ittam is aznap. Másnap reggel találtak meg a sín mellett, fél évig kómában voltam. Egy évig a kisbéri kórházban feküdtem, csak hétvégente hozott haza a nagyapám – foglalja össze Krisztián.

– Borzalmas volt így látni az unokámat, csak feküdt, mint egy deszka. A fejét sem tudta elfordítani – teszi hozzá a nagyapa, Bedők Zoltán, aki rendszeresen viszi Krisztiánt gyógykezelésekre.

– Akkor azt javasolták a szakemberek, adjuk elfekvőotthonba, ahol megfelelően gondoskodnak róla. Most már abban reménykedem, hogy jövő nyáron egyedül, a saját lábán jön át hozzám – mondja Bedők Zoltán.

Most még kerekes székkel közlekedik Krisztián, a járás nehezére esik, viszont egyedül képes ellátni magát, megcsinálja a vacsoráját is. A fel-
épülés mellett az álmait sem adta fel.

– A baleset előtt sokat edzettem, ez most is fontos. Szeretnék jól kinézni, rendszeresen erősítek. A jövőbeli tervem, hogy elvégezzem a kereskedelmi szakot és saját vállalkozásba, egy büfé üzemeltetésébe belevágni – ecseteli a terveit Krisztián, majd hozzáteszi: „az orvosok mellett nagyon sok segítséget kaptam az alternatív gyógyászoktól is".

Édesanyja egyedül neveli Krisztiánt testvéreivel, a nagyszülők rengeteget vannak vele, baráti társaságának törődése viszont egyedülálló. Szinte folyamatosan ügyeletet tartanak, valaki mindig van vele, hogy ha kell, segíthessen, de a közös programok sem maradnak el.

– Miután egészséges leszek, meg fogom hálálni azoknak, akik mellettem vannak, legyenek azok családtagok vagy a barátaim – fogadja meg Krisztián.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyszereket lopott el egy nő Győrben

A gyanú szerint a tettes egy győri áruház pénztáránál lopta el az egyik vásárló piros színű… Tovább olvasom