Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Fekete hétvégéje volt a motorosoknak - megrázó történetek

A győri kórházban dolgozó nővér a saját fiát látta összetörten: a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett egy motorosbalesetben.

Országosan és Győr-Moson-Sopron megyében is fekete hétvégéjük volt a motorosoknak. Győrhöz közel két súlyos baleset is történt, egy fiatal férfi és egy nő az életéért küzd a Petz-kórház intenzív osztályán.

Annál megrázóbb pillanatot nehéz elképzelni, mint amikor egy kórházban dolgozó anya a saját gyermekét látja összetörten, élet-halál között. Egy nővérnek sajnos ezt szánta a sors most hétvégén; ráadásul a fia is abban a kórházban dolgozik műtőssegédként, ahol próbálják az életét megmenteni.

Fotó: rendőrség
Fotó: rendőrség


Szombaton a reggeli órákban az 1-es főúton, az ikrényi leágazónál ütközött a harmincas éveiben járó férfi motorjával egy személygépkocsival. Már a helyszínen lehetett látni, hogy súlyos sérüléseket szenvedett a motoros, a további vizsgálatok pedig mindezt megerősítették. Vasárnap lapzártánkkor prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója annyit mondhatott munkatársa állapotáról, hogy az sajnos válságos. Többszörös végtagi és medencetörése van, de a legsúlyosabb mégis az agysérülés, aminek a kimenetele kétséges.

Kórházi berkekben ráadásul úgy tudják, hogy a fiú csak nemrég kezdte használni azt a motort, amellyel balesetet szenvedett. Szülei mindig óvták, most az imák maradtak nekik.

Szinte szóról szóra megismételhetnénk a sérüléseket annál az asszonynál is, akit az intenzív osztályon kezelnek. Ő egy nappal előbb, péntek este szenvedett szintén súlyos sérüléseket.

Motorkerékpárjával egy terepjáróval ütközött, szintén végtag- és medencetörése van, emellett koponyasérülést mutatott ki a CT. De az ő állapota stabil, vasárnap este úgy tűnt, a lélegeztetőgépről le tudják venni. Túl van tehát a közvetlen életveszélyen, de az állapota súlyos.

Az 1-es számú főúton egy fiatal férfi szenvedett balesetet, az állapota válságos. Fotó: rendőrség
Az 1-es számú főúton egy fiatal férfi szenvedett balesetet, az állapota válságos. Fotó: rendőrség

Információink szerint a győri Petz-kórházban csak ezen a hétvégén több mint húsz olyan könnyű sérültet láttak el az orvosok, akik motorozás közben kerültek bajba. A két súlyos eset, s az országos tragédiák újból és újból megismételtetik a figyelmeztetést. Főképp, hogy csak most kezdődött el a motorosszezon: vezessen mindenki óvatosan az utakon, mert férj, feleség, szülő és gyermek hazavárja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Öt Templom Fesztivál képekben: Lovasitól Bíró Eszterig - sok-sok fotó!

A győri fesztivál eddigi legemlékezetesebb pillanatait gyűjtöttük össze képekben. Tovább olvasom