Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fekete Dávid: készül és békül

Győr–Budapest - Egy hét múlva eldől, hogy a győri Fekete Dávid minden álma valóra válhat-e, vagyis ő lesz-e a Megasztár negyedik szériájának a győztese. Az elmúlt napokban a bulvármédia egyik főszereplőjévé vált Dávid, s hogy milyen most a viszonya a barátjával, illetve vajon ki és miért feszegeti a vallását – ezekről is nyilatkozik a Kisalföldnek.
„Leültünk, beszélgettünk végre Krisztiánnal. Én mentem oda hozzá, s megkértem, mondja el, mi a baj. Oldjuk meg ezt a helyzetet, mert egyikünknek sem jó, ami most van.

Én a barátomnak tekintem, ártani soha nem akartam neki, és szerintem nem is tettem. A lényeg, hogy leültünk és megbeszéltük a dolgokat.

Azt nem mondom, hogy nem volt feszültség köztünk az elmúlt napokban, de nem volt akkora, mint amekkorának a médiából tűnhetett. Nem vagyok haragtartó, haragudni sem tudok sokáig senkire, így remélem, most már tényleg lezárul ez a rövid, de rossz fejezet az életünkben, s nagyon szurkolok azért, hogy Krisztián – ha Amerikában képzeli, akkor ott – megvalósítsa az álmait."

A Megasztár 4. szériájának győri döntőse ezt csütörtökön késő este nyilatkozta a Kisalföldnek – a sűrű program miatt ilyenkor volt ideje rá. Kevés olyan sajtóorgánum volt Magyarországon, ahol az elmúlt napokban ne foglalkoztak volna a fináléjához érkező Megasztárral (még a kormányfő blogjában is előjött a téma), de nem biztos, hogy mindenki olvasta is ezeket a híreket. Nekik röviden a történet: múlt szombaton dőlt el, hogy a három még versenyben lévő énekes (Király Viktor, Fekete Dávid és Lakatos Krisztián) közül az előbbi kettő jut a jövő szombaton rendezendő csúcsfináléba. Másnap azonban már azzal vádolta meg Dávidot a Lakatos család, hogy a Hit Gyülekezete segített a győri fiúnak abban, hogy a rá küldött SMS-szavazatokkal továbbjusson.

Fekete Dávid bízik abban, hogy a nézők szeretete nem pártol el tőle.
Fekete Dávid bízik abban, hogy a nézők szeretete nem pártol el tőle.

„Nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, sem erőm, sem időm nincs erre. Kegyetlen dolognak tartom azonban, hogy a vallással jött elő valaki vagy valakik. A miértre csak egy magyarázatot tudok adni: nyilvánvalóan úgy gondolták, hogy a rajongókra ez negatívan hat majd. Nem tudhatjuk, hogy milyen arányban szavaznak ránk a jövő szombati fináléig, de a zsűri célozgatásaiból, illetve az utolsó döntő részeredményeiből lehetett tudni, hogy a nézők szeretnek engem. Én nem bántottam senki, szerintem nem is ezt érdemlem. De ez is a show-business része. S bár senkire nem tartozna normális esetben, elmondom, hogy római katolikus vallású vagyok, gyakorolom a hitem, más gyülekezethez pedig nem tartozom" – mondta Fekete Dávid. Szintén a sajtóból lehetett tudni már, hogy Dávid barátnőjének családja kötődik a Hit Gyülekezetéhez – ezért találhatták meg a győri énekest ezek a vádak.

A nagy fináléig még egy hét van hátra, Dávidék már a számokat tanulják. Arról még nem beszélhet, hogy milyen dalokat adnak majd elő Király Viktorral, de annyi tudható, hogy öt számot énekelnek, s nagy részük – ami Dávidnak nem nagyon kedvez – angol nyelvű lesz. „Éjjel-nappal a szöveget tanulom, sokkal nehezebb, mert én magyarul énekelnék, ha tehetném. De ezt a feladatot kaptuk, ezt kell megoldani." Végül Dávid még hozzáteszi – hisz a másik támadási felület ez volt vele kapcsolatban –, hogy ha a nézők őt választanák meg a Megasztár győztesének, csaknem egy éve lenne arra, hogy profi tanárokkal olyan szintre képezze a hangját, ami a Kapcsolat-koncerten (amelyre több százezren mennek el) is átütő sikert hozhat. „Én eddig saját magamat képeztem, s eljutottam idáig. Ha kapok esélyt, még továbbjuthatok."
Fekete Dáviddal hosszabb interjút olvashatnak a december 19-én (jövő pénteken) megjelenő Heti TV Magazinunkban.

„Én eddig saját magamat képeztem, s eljutottam idáig. Ha kapok esélyt, még továbbjuthatok."

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Deee 2008. december 29. 14:28
  „Én is inkább Dávidnak drukkolok nem annak a senkiházi viktornak akinek pénze mint a tenger.. és nem a hangja miatt nyert”
 • 35. fortuna54 2008. december 18. 14:25
  „Elemér. Mi van a buta négerrel? Te amerikai nagykövet,kitöl is várjátok hogy kihozza a szarbol a nagy
  amerikát? Gondolkodj,mielöt kinyitod a nagy szádat. Akik elnézik a lenézö modorodat,magyarellenes
  hozzászollásaidat kb.egy szellemi nivon vannak veled.”
 • 34. Tara 2008. december 16. 00:29
  „Én szurkolok Dávidnak, mert tehetségesnek gondolom és tartom is! Ő bemerte vállalni, itt könnyű okosnak lenni, de utánna csinálni nem mernétek! Hit Gyülekezethez pedig annyit, hogy szégyen, hogy belekeverik a vallást ilyen műsorba..Lehet, hogy az amerikaiak kezdték a megasztárt de nálunk is több százakat vonz a televízió elé, akkor mért ne csinálnánk mi is a megasztárt?
  Hajrá Dávid! Én neked szurkolok!”
 • 33. Zaraki_Kenpachi 2008. december 15. 18:01
  „Súlyos egyházi adók?:) Én speckó 3 000,- Ft-ot fizetek éves szinten. Azért mégiscsak kevesebb, mint az, hogy a béremből minimum 10%-ot harácsoljanak le, ha nem többet.”
 • 32. Reális 2008. december 15. 15:34
  „Szánalmas ember az,akit egy ilyen xar,hazug,értéktelen műsor megmozgat!Ez szerencsétlen gyerekek bohóccá tétele!De kiváncsi lennék,hogy pl. Kapuváron a képesújságban ki hirdeti egész oldalon ezt a szerencsétlent?A Hites apósjelölt?”
 • 31. elemér 2008. december 15. 13:42
  „28. hozzászólás buggyant

  Ez a megasztár egy pop kultura, amit az amcsik és angolok kezdtek és kultiváltak. Nyilvánvaló hogy az angol fog dominálni. Amcsik meghóditották a világot a rock-n-roll-al és a szombat esti lázzal, forró kutyával meg a hamburgerrel. Nektek se szabad lemaradni.”
 • 30. Poltergeist 2008. december 15. 08:21
  „teljessen mindegy ki mit csinál,mielőtt elindult volna már megvolt a forgatóköny a megalúzer műsornak.Gondolhatod ,hogy Király Viktor a snassz hangjával ,hogy jutott el idáig.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem Király Linda testvére ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem az Apuci egyengette útját ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ dehogy.
  Ezt a Dávidot meg inkább hadjuk is.Még szerencse,hogy a TV2 és az RTL nyomja az idétlennél idétlenebb műsorait amik abszulút szinvonal alattiak a sok hülye meg rátapadva a képrenyőre nyomja a szavazatit és a szerecsétlen meg abban a tudatban van,hogy a nézők szavanak:DDDDDDDD.Az a legszomorúbb,hogy ők azok akik amit a TV-ben néznek mindenféle átgondolás nélkül el is hiszik mint az óvodások.”
 • 29. MTT 2008. december 15. 07:55
  „Dávidkának: maradjál már kisgyerek, békül stb.......ugyan
  Ki a franc kiváncsi rá?”
 • 28. buggyant 2008. december 15. 07:37
  „Elemér, nem egyről beszélünk. Művészetekre gondoltam. Persze hogy minden kultúra más és más meg minden nációnak megvan a sajátja amit ápolni kell, én sem arragondoltam hogy pl az inkák nyelvét meg a majákét kéne szorgalmazni. Csupán azt hogy ha egy kultúrális műsorról van szó (bár itt azt hiszem már nem erről)akkor igenis helye volna pár nagy magyar slágernek is, nem csupán az angoltudást fitogtatni. ráadásul nem világsztárt keresünk, hanem magyar megasztárt. Bár ahogy így belegondolok, annak hogy valaki megasztár tényleg semmi köze a kultúrához.... a sztárság meg a művészet itthon nagyon messze bandukol egymástól.”
 • 27. elemér 2008. december 14. 22:59
  „Amit én észrevettem hogy gyakran a magyarra forditott dal az jobb mint az eredeti, de ez a elöadótol is függ.
  Krisztian például énekelt pár számot ami angolul nagyon vacak, de magyarul az remek jó volt.”
 • 26. elemér 2008. december 14. 20:00
  „Buggyant ha ezt mindenki tudná, akkor nyilvánvaló hogy nem irtam volna. Europa az Eu. kultura hazája, és minden világrésznek megvan saját kulturája. Ezt illene tudni, föleg annak aki müvészettel foglalkozik. A porcelánt, sejmet, puskaport, iránytüt nem Eu.-ban találták fel. Paprikát, paradicsomt, kukoricát, krumplit se Eu.-ban találták fel. Kultura az sokmindent foglal magában. Angol az a nyelv amit egy kultúr ember használ manapság. Ez egy olyan világ ahol nincs idö gatyázni. Hidd el sokkal egyszerüb az élet a nagyvilágban annak, aki ezt megtanulja. Nemkell a sötétben magyarul tapogatozni.”
 • 25. georgbob 2008. december 14. 19:42
  „Ha nem tud énekelni, tökmindegy milyen nyelven nem tud...
  Mellesleg az összes magyarra fordított dal egy BORZALOM!!! Jó lenne ha észrevenné valaki...”
 • 24. buggyant 2008. december 14. 18:09
  „nem kérdeztem hogy miért angol a világnyelv. Ezt mindenki tudja. Azért mert az amcsik uralják a világot. A kultúra nyelve viszont nem az angol. A kultúra hazája Európa, Olaszország, Franciaország. Lehet hogy te amerikai szemmel ézed ezt az egészet de aki művészetekkel foglalkozik tudja miről beszélek. És ez a műsor egészen másról szól, mégegyszer mondom, nem az univerzum sztárját keressük. Aki megnyerhette volna az már rég kiesett (szerintem), mostmár ez az egész szimpla üzleti kalamajka. Kiből lehet majd több pénzt elővarázsolni. Hát Viktorból. Nekem tetszik a hangja de ez teljesen mellékes, ez ízlés dolga, nem is érdekes, felesleges azon vitatkozni melyik a jobb, az egyiknek ez tetszik, a másiknak az. Szavazzon aki úgy érzi szavaznia kell, engem speciel abszolút nem érdekel ki nyer csaknézem mert van 1-2 jó szám. Szórakoztató műsor. De akkora a botrány körülötte hogy kezd nevetséges lenni.”
 • 23. Temporal 2008. december 14. 17:49
  „17-es minden egyház,felekezet ,szekta a hatalomról szól,legyen az bármelyik.
  aki hisz istenben annak nem kel tartozni egyetlen egy hatalomra törő egyházhoz vagy gyülekezethez sem.
  A hit gyülekzet 10 %-os sápja egyéb egyházaknál súlyos egyház adók stb.”
 • 22. elemér 2008. december 14. 17:46
  „Miért angol a világnyelv ? Azért mert a világ gazdaságot és a mediát az angolok és amcsik vezetik. Media az a T.V., ujságok, internet, info. Magyarul pedig csak keverik a szezont és a fazont, és gyakran a sötétben tapogatoznak.”
 • 21. elemér 2008. december 14. 15:20
  „Dávidot kellene segiteni ? Meglehet tanitani a kutyát is egeret fogni, de egy kismacskának az már a kezdettöl is jobban megy.”
 • 20. nice 2008. december 14. 14:46
  „Dr73!
  Nézd meg inkább mit tud a Viktor megmachinált mikrofon nélkül (youtube: társulatos videó). Semmi hangja nincs, majd meglátod. Ugyanis elárulok neked, bennfentes infóból tudom, h rásegítenek a mikrofonjára minden egyes műsorban. Az övét felhúzzák, a Dávidét le. Hol itt az igazság? Krisztián meg tényleg jó, de ezt a zsűri cseszte el. Adott a szarnak egy pofont. Most igya csak a levét. Miért kell nekünk egy amcsi szekerét tolni, mikor van magyar is? Ha olyan jó, akkor ott miért nem kapkodtak érte?! És igenis azért is kell szavaznunk, mert megyei, és mert végre vki a mi megyénket is képviseli valahol. A Megasztárnak nem arról kéne szólnia, hogy már kész énekeseket fedez fel (elvileg a Viktort annak tartják, bár nem tudom mire fel), hanem ez egy tehetségkutató, és Dávidhoz hasonló embereknek kellene segítenie az elindulást. Nem pedig a pénzeszsákokat mégtöbb lóvéhoz juttatni. Hajrá Dávid!”
 • 19. dr73 2008. december 14. 14:13
  „ELÁJULOK MINDJÁRT! ennyi baromságot összehordani,mint amiket egyesek írnak!!
  Hol lehetne megasztár a dávid gyerek?Ki hallotta énekelni? Mert én még nem....!
  Közelébe sem ért soha sem a Krisztiánnak,sem a Viktornak,de még a többi versenyzőnek sem.
  Emberek,csak azért,mert győri vagy megyei vagy "földi",azért nem kellett volna idáig juttatni az sms-ekkel,szégyen, csak azért mert gazdag megye,akkor nyomjunk egy üzit erre a földi csávóra....mert megtehetjük.
  Hibázott a zsűri,eltaktikázta magát, ők is és a nézők is kapnak egy szar párbajt.”
 • 18. buggyant 2008. december 14. 13:47
  „elemér, szerintem egy kicsit elrugaszkodtunk. Itt most nem arról van szó hogy válasszuk meg az univerzum megáját aki világnyelven hűdemilyen extra kiejtéssel nyomja a dalokat. Szó se róla, véleményem szerint is Viktor a jobb, csupán az éneklést egymás mellé téve, figyelmen kívül hagyva mindenféle egyéb körülményt. Viszont úgy érzem hogy a küzdelem egyenlőtlen. Magyarul is és angolul is tessék énekeltetni. Legyen fair a versen, legyen magyar, pár magyar slágerrel, korábbi megákban is milyen jó volt. Mostmár ez a széria teljesen átment sima üzletibe, ahol a versenyzők is csak eszközök a tv2 kezében.”
 • 17. Zaraki_Kenpachi 2008. december 14. 12:21
  „A béred 10%-ért biztos HIT tag lehetsz. Belépni könnyű, de kilépni? ...........”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol temetik be az aszfaltárkokat? - Kátyúzásra szánt pénzek

Győr-Moson-Sopron megye – Körbekérdeztük a megyei nagyvárosokat: hol mennyit költöttek idén,… Tovább olvasom