Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Fekete Dávid: ha kell számról-számra küzdök a közönség kegyeiért - online interjú

Olvasóink kérdezték a győri Fekete Dávidot, aki azt is elárulta, új szóló és duett produkciókban is hallható lesz.


Köszönöm szépen a kérdéseket, végezetül egy fontos közlemény: a szombati győri koncert egy másik időpontra és helyre fog kerülni, természetesen a honlapomon minden információt megosztunk majd ezzel kapcsolatban. Facebookon is megtaláltok, ha szeretnétek friss információkat tudni rólam. Minden jót, és további szép napokt kívánok az Olvasóknak egyik kedvenc számommal >>

16.09 - Borsmenta kérdezi: A fotózást és videózást amatőr szinten végzed, vagy szerzel valamilyen képesítést?

F.D.: Nem amatőr szinten végzem ezeket, nyilván fejlődni mindig van hova és rajta leszek azon, hogy egyre minőségibb és minőségibb munkák kerüljenek ki a kezem alól.

15.58 - user145 kérdezi: Komáromi Kamillával jó barátságban vagytok?

F.D.:
Nem ismertem Kamillát azelőtt, hogy megnyerte volna a Miss Fotomodell Hungaryt, szerintem egy sikeres modell válhat belőle. Kívánok neki sok sikert hozzá.

Zenei pályafutásod során kerültél már olyan helyzetbe, amikor csakis szomorúan tudtál belőle kikavarodni?

F.D.: Természetesen igen, de nem is baj, mert ezek is viszik előrébb az embert. Olykor a csalódásokból nagyobb előnyt tudsz majd a későbbiekben kovácsolni, és mások segítségére lenni, mint ha csak végig a fellegekben jártál volna.

Mi a titkod? Fellépések előtt mi hoz neked "jó szelet" ?

F.D.: Nem szeretnék nagyképű lenni, de nekem az hoz jó szelet, mikor fellépek a színpadra és nemcsak bízom benne, hanem hiszem és tudom, hogy jó hangulatot és bulit fogok csinálni. Még akkor is, ha számról számra kell megküzdenem a közönség kegyeiért. Nem vagyok babonás, bízom a képességeimben.

15.53 - mekkmester kérdezi: Indul -e az X-faktor legújabb évadjában?

F.D.:  Szerintem eléggé fura lenne, bár volt már rá példa, hogy egy másik tehetségkutatóban elég sokáig eljutott énekesek megpróbálták újra. Szívem szerint a mostani tudásommal én is megpróbálnám, csak azért, hogy megfelelő küzdelemmel és harccal, kitartással mekkorát tud fejlődni az ember. Nyilván erre most nincs lehetőség, és nem is lenne fair. Hiszen nem indulhat egy jóval ismertebb, akár elismertebb énekes egy amatőrrel szemben egy versenyben.

15.35 - Tapmancs kérdezi: Kiheverte-e már a válást?

F.D.: Erről olyan fura bármit is mondani, hiszen egy válást kiheverni nem könnyű, de úgy érzem lassan sikerül tovább lépnem.

Van-e új kapcsolata?

F.D.: Próbálom a magánéletemet jobban titokban tartani, így erről most, ha nem haragszol, akkor  nem szeretnék beszélni.

Fekete Dávid a kisalfold.hu szerkesztőségében. Fotó: Bertleff
Fekete Dávid a kisalfold.hu szerkesztőségében. Fotó: Bertleff

Mi a célja a zenéléssel? Ebből akar megélni?

F.D.:
  A zene számomra egy olyan önkifejezési forma, mely akár megmutatja az életem adott pillanatát. Aki esetleg velem tart, az bepillantást nyerhet ebbe. Például a Most képzeld el című dallal ezt meg is teheted. 

Szerintem ebből teljes mértékben nem lehet megélni, ezért videózom, fotózom és egyéb dolgokkal tevékenykedem, Győrben és Budapesten.

Ki a célközönség?

F.D.: Erről már sokan és sokszor vitatkoztak a Megasztárban, hogy ki is az én célközönségem. Arra jutottunk, hogy a 15-16 évesig, majd a 28-tól felfelé, de mindenkinek nagy örömmel zenélek. :)

Szerinted is "senkiháziak" kezében van a popszakma?

F.D.: Ez egy elég erős megfogalmazás, nem tisztem ezt eldönteni, de nyilván minden előadó annak örülne, ha az ő általa játszott számot preferálnák jobban. De szerintem könnyebb úgy az életet élni, hogy ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel, így mindig te győzől.


15.30 - jemma84 kérdezi: Dávid nagyon eltűnt mostanában. Tavaly minden hír arról szólt, hogy szakított Cserpes Laurával! Ez igaz? Miért? És merre tovább a zenei karrier?

F.D.:
Igen, ez igaz, bár mint ahogy tudjuk, az újságok nem a teljes valóságot írták a válással kapcsolatban. Erre jók az élő nyilatkozatok. Mint például akár most, vagy egy olyan fórum ahol videón nyilatkoztam róla. Van az úgy, hogy az életben nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogyan mi szeretnénk. De természetesen nagyban résztvevői és alakítói vagyunk saját életünknek.

A zenei karrierem szólóban és duettekben egyaránt folytatódik, új duettem Réti Nórával, akivel már ki is adtuk az Utazás című számunkat, melyet Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írt.

15.20 - Az első kérdéseket Németh Szilvia tette fel e-mailben:

A legújabb dalod más stílusú, mint az eddigiek, ezután milyen dalokat várhatunk Tőled?


Fekete Dávid: A következő dalom, ami most készül még egy kicsit ismételten musicales, pop-os hangvételű lesz. Ez szinte a legkedvesebb lesz számomra. Erről a dalról annyit kell tudni, hogy Magyarországon egyedülálló digitális technikával készül, nagyon kíváncsi leszek a végeredményre.

Milyen terveid vannak a közeljövőre? Esetleg lemez kiadása?

F.D.: Lemezt nem tervezek, inkább csak dalokat és videóklippeket.

Úgy tudom, hogy nemrég létrehoztál egy Stúdiót, mivel foglalkoztok?

F.D.: Cégeknek reklámvideót készítünk, fotózunk, weblapokat csinálunk, grafikai munkákat végzünk. Videóklipp forgatásra is alkalmasak lettünk. 
 
Mit csinálsz ha éppen nem dolgozol? Hogyan kapcsolódsz ki?

F.D.: Elmegyek egy élményfürdőbe, megpróbálok a víz csobogása mellett kikapcsolódni. Nagyon szeretek mindig más és más emberekkel megismerkedni, erre kellően megfelelő a facebook is.


15.10 - Fekete Dávid megérkezett szerkesztőségünkbe.

Előzmények:

Fekete Dávid február 2-án Győrben koncertezik.

Kérdezd koncertről, zenéről. stb.


Kérdezd Fekete Dávidot a hozzászólásokban vagy e-mail-on: online@kisalfold.hu


Fekete Dávid és a Miss Fotomodell Hungary győztese Komáromi Kamilla
Fekete Dávid és a Miss Fotomodell Hungary győztese, Komáromi Kamilla

Az online interjú az előzetes 11 órai időponttól eltérően 15 órakor kezdődik. Köszönjük olvasóink türelmét, továbbra is várjuk a kérdéseket!

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Hyppolit 2013. február 01. 08:59
  „21. Szabus87! Korrekt válasz! Nem komolyan vettem a témát, hanem szerintem az. Évtizedeket áldoznak fel egyesek az életükből, hogy szakmailag topon legyenek, akár egy asztalos, de ügyvéd, orvos, szakács, vagy aki pl. zenével foglalkozik.Nyilván egy meghatározott céllal, ami sikerhez,"hírnév"-hez vezet. Zenében : egy "művésznek" nem a közönséget kell/ene győzködni, hanem olyan pruduktumot letenni, ami vitán felül meggyőző. És egy bármilyen előadónak ne azért játszák le a dalát pl. rádióban, mert kapcsolatokkal kifutkározta, hanem azért, mert a mindenkori szerkesztő akár ismeretlenül is csettint, hogy: "hú de király dal, ezt beszerkesztem", és ha ez összhangban van a közönséggel, akkor magától megindul a szekér. ...de ezt a nagyok is így vallják..”
 • 22. gonzo 2013. február 01. 08:52
  „"Úgy tudom, hogy nemrég létrehoztál egy Stúdiót, mivel foglalkoztok?

  F.D.: Cégeknek reklámvideót készítünk, fotózunk, weblapokat csinálunk, grafikai munkákat végzünk. Videóklipp forgatásra is alkalmasak lettünk."

  Tudja a srác merre tovább,ne féltsétek.Agilis,küzd a céljaiért,pár év múlva sikeresebb lesz itt sokunknál.Ha már most nem az.”
 • 21. Szabus87 2013. január 31. 23:02
  „Igazad van, jól látod a helyzeted. Engem meggyőztél.
  Nagyon komolyan vetted ezt a témát, szinte túlságosan is.
  De szerintem hagyjuk ezt Dávidra, ő majd tudja, hogyan lesz tovább. 26-27 éves, nem csak ő van egyedül, aki ennyi idősen nem tudja pontosan merre induljon.”
 • 20. Hyppolit 2013. január 31. 20:30
  „Egy kérdésemre sem kaptam választ, az illetékes pontosan tudja, miért nem.
  11. Szabus87!Én visszavenném a képernyőt, az indulatot főként, a tárgyi tudás hiányait pedig sürgősen pótolnám!
  -A mindenkori iskolai végzettség egy x szintű szellemi kvalitást feltételez mindenkinél. Mind a zenében (de sportban, táncban, egyéb művészetben, bármely területen,stb) elsősorban a fejben dől el, hogy vki profi. Lehet manuális virtuózkodás, ha nem az "agy" irányítja tudatosan. A profizmus egyfajta globális gondolkodásmód (tudatos korosztályi megcélzás, marketing, koreográfia, megjelenés, stb, vagyis egy "´zenei termék" célirányos előállítása) ..és szerintem ez mind hiányzik ebből a fiatalemberből. Sajnos, ezt pótolni sem lehet, ha nincs a "vérben". Így hiába a segítők tábora, az árulkodó jelek minden hiányra rámutatnak. Lehet média-kapcsolatokat élesztgetni, dalokat erőltetni, tessék-mondva felszínen maradni, de az nem ugyanaz, mint amikor anno pl. a Piramis Szállj fel magasra c. dala egyetlen egyszer elhangzott a rádióban, és azonnal bekattant a fél ország. Persze sok példát lehetne említeni. F.D-nak tucat-hangja van, és ilyen szinten több ezren énekelnek Mo-on, csak nem erőlködnek ennyien. Menjél végig a Váci utcán, és kérdezz fiatalokat, ki hány F. D.-slágert ismer!Egy kezeden meg fogod számolni. Ha pedig vki ma 2013-ban nem úgy gondolkodik, hogy legyen egy biztos szakma a kezében, ott súlyos gondok vannak. Ugyanis sok ezer előadó van, de ebből egy életen át megélni Charlie, Demjén, Omegáék, stb,szinten szinte minimális. Aztán az évek felőrlik a lendületet, a sikertelenség pedig elkeseredettségbe torkollik. Aki jót akar ennek a fiatalnak, az pont a hibákra mutat rá, abból tudna okulnia, mérlegelni. Az alaptalan és negédes dicséret csak a hiúknak eleség, mondjuk, pillanatnyi táp...”
 • 19. ekkenekepen 2013. január 31. 18:21
  „baj ha <moderálva> sincs h ki ez a csóka?!
  de nyilván ennek a lapnak a célközönsége tudja.”
 • 18. Tapmancs 2013. január 31. 16:01
  „Köszi a válaszokat! :)”
 • 17. borsmenta 2013. január 31. 15:59
  „Tovább lehet lépni egy házasság után, ha abban megígérte az ember, hogy holtodiglan, holtomiglan?

  A fotózást és videozást amatőr szinten csinálod, vagy szerzel valamilyen képesítést?”
 • 16. Moni11 2013. január 31. 15:56
  „Csak így tovább Dávid!!!”
 • 15. Moni11 2013. január 31. 15:52
  „Nem értem miért ilyen irigyek az emberek. Miért kell úgy véleményt alkotni a másikról,hogy állítólag nem is ismerik munkásságát,még is tudnak róla véleményt mondani. Érdekes! Aki nyomon követte pályafutása alakulását azt láthatja mennyi klipet, dalt, cd-t jelentetett meg. Pedig ismerjük el nem könnyű a szakmába maradás,amikor a kereskedelmi csatornák folyamatosan ontják ki a rengeteg előadót. Dávidnak mégis sikerült, és 4 év után is a pályán tudott maradni! Erre inkább büszkének kellene lennünk,és támogatnunk,nem pedig ítélkeznünk. Nyugodtan próbálja ki bárki,mennyi mindent kell kiállni,hogy sikereket tudjon elérni. Olvashattunk róla,hogy más téren is szeretné magát megvalósítani. Reméljük ez a stúdió is sikeres lesz és sokat halhatunk még róla. Miért nem kérdezitek meg a jövőbeni terveiről,hogyan,s mivel telnek napjai? A mai napja például mivel telt? Mikorra várhatjuk új dalait,klipjeit? Én ezekre lennék kíváncsi. További nagyon sok sikert Dávid!!! Hajrá,csak így tovább!!!”
 • 14. anitromai 2013. január 31. 15:39
  „Igaz hogy elkezdtél fotózni?”
 • 13. szervező03 2013. január 31. 15:20
  „Igaz, hogy mostanában már nem csak az énekléssel foglalkozol?”
 • 12. Mankapunka 2013. január 31. 01:46
  „Én kommentem meg sem jelenik,más meg ekézheti a csávót. Szép volt tőletek,gyökerek.”
 • 11. Szabus87 2013. január 30. 13:01
  „Szánalmasok vagytok!
  Nem értem, mért kell valakit leszólni, csak azért mert kereskedelmi TV-s tehetségkutatóban tett szert ismertségre.
  A legmagasabb iskolai végzettséggel foglalkozó Hyppolit saját magát minősíti a kérdéssel.
  Nyilván ő egyszerre remekül dobol, énekel, táncol és gitározik, és egymaga képes pótolni a vonósnégyes mind a négy tagját.
  Tudod, Messitől sem várják el, hogy remekül brillírozzon a védelem tengelyében, és Casillast sem a góljai miatt szeretik!
  A Dávid az énekléshez ért, ahhoz viszont nagyon!!!
  Ha ott lettél volna pár héttel ezelőtt a Zsinagógában, ahol Dávid is énekelt, akkor egész más lenne a véleményed.
  Egyébként ott egy saját számot énekelt, amit Bella Dani zenésített.
  Én nem kívánok kérdezni semmi Dávidtől, egyszerűen csak sok sikert kívánok neki, és türelmet az ilyen hozzászólásokhoz, mert sajnos még lesznek...”
 • 10. pacalpöri 2013. január 30. 09:11
  „Mikor lesz a búcsu koncert???
  Ezt szabad megkérdezni?”
 • 9. xverax 2013. január 30. 08:39
  „csak olyat lehet kérdezni amit a moderátor megenged...
  nem tudom mi lehetett a hszben sértő hogy moderálták.
  kb ugyanaz volt mint a 8. hsz. csak más szavakkal.
  szerintem a moderátor kérdezze a srácot és utána
  írjon egy színvonalas cikket ide és a manna.ro nak is
  küldje el. szkalapok”
 • 8. Hyppolit 2013. január 30. 08:25
  „Kérdéseim:
  - Mi a legmagasabb iskolai végzettséged?
  - Elképzelésed-e továbbtanulni, szakmát szerezni? (Pl. Varga Miklós: vendéglátóipari fősuli )
  - Vagy-e hangszeres-tudás birtokában értékelhető szinten?
  - Hány slágert írtál már, és hány slágered közismert?
  - Mennyi esélyt látsz arra, hogy valaha egyáltalán "befussál"? (Pl. Révész már 21 évesen a Piramis frontembere volt.)
  - Szerinted mi a sztárrá-válás receptje? (..mert azért van...)
  - Látod-e értelmét a folytatásnak?”
 • 7. thermoline 2013. január 30. 05:40
  „Mikor megy tartósan külfödre dolgozni?”
 • 6. georgbob 2013. január 29. 22:04
  „Úgy tűnik, Dávidtól nem fogom megtudni, lesz-e hó februárban....”
 • 5. user145 2013. január 29. 14:57
  „Kedves Dávid!

  - Miért Komáromi Kamillával jó barátságban vagytok?
  - Zenei pályafutásod során kerültél már olyan helyzetbe, amikor csakis szomorúan tudtál belőle kikavarodni?
  - Mi a titkod? Fellépések előtt mi hoz neked "jó szelet" ?
  - Hol/hogyan szoktad kipihenni a koncerteket?”
 • 4. mekkmester 2013. január 29. 12:19
  „Indul -e az X-faktor legújabb évadjában?”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldön szerepel és új bemutatóra készül a Győri Balett

Oroszországban, Ausztriában, Németországban és Svájcban vendégszerepel az év első felében a Győri Balett. Tovább olvasom